Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης παρέθεσε πρόσφατα δείπνο στην υπερπολυτελή οικία του στους Καλόγηρους της Λεμεσού στον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας μετά της συζύγου του.

Δεν γνωρίζω δυστυχώς... τι φαγητά συμπεριλάμβανε το μενού...., ούτε άκουσα... τα αέρια που ίσως εξέπεμψε ο κύριος Έρογλου και εκ στόματος και έκ του πισινού, μετά από ένα τόσο πλούσιο δείπνο. Ενδεχομένως αυτά να τα άκουσε η/και εισέπνευσε ο κύριος Αναστασιάδης και οι υπόλοιποι καλεσμένοι του.   

Αυτά που δυστυχώς άκουσα εγώ και ο κυπριακός λαός από τον κύριον  Έρογλου, αναχωρώντας από την οικία Αναστασιάδη, είναι οι γνωστές δηλώσεις που ακούμε για χρόνια τώρα από τους Τούρκους,  οι οποίοι ‘’σπάνε πλάκα’’ και εκμεταλλεύονται στο έπακρον τις διχόνοιες των πολιτικών μας. Είπε ο Έρογλου: ‘’Στην Κύπρο υπάρχουν δύο Κράτη και δύο Δημοκρατίες και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν. Ο κύριος Αναστασιάδης, πρόσθεσε ο Έρογλου, είναι ένας ικανός και ευέλικτος πολιτικός και σαν τέτοιος πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει και τους υπόλοιπους ελληνοκύπριους πολιτικούς να αντιληφθούν αυτές τις πραγματικότητες’’. Κάτι θα ξέρει ο άνθρωπος για αυτές του τις διαπιστώσεις κύριε Αναστασιάδη.

Αυτό που δεν θέλει να καταλάβει ο κύριος Αναστασιάδης καθώς επίσης και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είναι ότι το κυπριακό δεν λύνεται με καλοπιάσματα του κάθε κούλλουφου, με γεύματα, με προσωπικές ατζέντες, με μεταλλάξεις και άλλες άρπα-κόλα πολιτικές που εφαρμόστηκαν κατά καιρούς και απέτυχαν. Το κυπριακό πρόβλημα θα μπορούσε να είχε θετική κατάληξη για την πλευρά μας εάν υπήρχε εξ αρχής μια εθνική ενότητα και σύμπνοια, μια σταθερή και αταλάντευτη εθνική πολιτική στηριγμένη σε αρχές και όχι αυτοσχεδιασμοί και προσωπικές ατζέντες από τους εκάστοτε Προέδρους και Αρχηγούς Κομμάτων. Μια πολιτική όπως αυτήν που εφαρμόζουν με συνέπεια και σταθερότητα οι Τούρκοι.  Ο λόγος που δεν υπήρξε αυτή η σταθερότητα και εθνική ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού οφείλεται στη αιώνια σχιζοφρενική παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος και των αρρωστημένων νοοτροπιών των πολιτικών τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, που πάντα έβαζαν το Κομματικό και προσωπικό τους συμφέρον υπεράνω του εθνικού συμφέροντος. Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους επιχειρηματολόγησα πολλές φορές στο παρελθόν, και καταλήγω πάντα στο ίδιο συμπέρασμα, ότι ο τόπος δεν μπορεί πλέον να πορευτεί μπροστά με αυτά τα αρρωστημένα μυαλά. Δεν μπορούμε να έχουμε μέλλον με τόσους ανόητους, διεφθαρμένους και ανεπαρκείς πολιτικούς που υπάρχουν στο προσκήνιο τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Έχουμε μπροστά μας στο αμέσως επόμενο διάστημα τεράστια προβλήματα ( Κυπριακό, Οικονομική ύφεση και φυσικό αέριο) που επιβάλουν επιτακτικά  ενότητα λαού και πολιτικών δυνάμεων και όχι συνέχιση στις γνωστές και καταστροφικές κόντρες μεταξύ πολιτικών αρχηγών και κομμάτων. Ο κύριος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Χριστόφιας φαίνεται ότι δεν κατανοούν την ανάγκη ύπαρξης ενότητας και άρχισαν ήδη, 13 μήνες πριν τις επόμενες Προεδρικές Εκλογές, ασκήσεις επί χάρτου για την κατάκτηση της προεδρικής καρέκλας. Υπερηφανεύονται ότι τα κόμματα τους στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές αύξησαν η κράτησαν τα ποσοστά τους και επιμένουν να αγνοούν τα μηνύματα που τους έστειλαν οι πολίτες με την τεράστια αποχή. Επιμένουν να αγνοούν ότι ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ αναδείχθηκε ‘’Ο ΚΑΝΕΝΑΣ’’ με ποσοστό 40% ( αποχή + λευκή ψήφος)

Η ανάγκη προβολής μιας ανεξάρτητης υπερκομματικής υποψηφιότητας ενός ικανού και έξυπνου τεχνοκράτη, που να έχει ως εχέγγυα αξιοπιστίας την προσωπική του διαδρομή, θα πρέπει να αποτελεί μονόδρομο για όλους μας. Μια κυβέρνηση κατά το πρότυπο του Μάριο Μόντι στην Ιταλία είναι επιτακτική και αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Μια τέτοια συναινετική λύση εκτός του ότι θα εξιλεώσει εν μέρη τους πολιτικούς για τα τόσα δεινά που προκάλεσαν στον τόπο , θα δώσει προοπτική και ελπίδα για το μέλλον και θα βοηθήσει και τα κόμματα, μακριά από κόντρες και αντιπαραθέσεις, να εξυχρονιστούν και να έρθουν πιο κοντά στον πολίτη.

Η προεκλογική εκστρατεία που έχει αρχίσει ο κύριος Αναστασιάδης 13 Μήνες πριν από τις Προεδρικές Εκλογές δείχνει για ακόμη μια φορά ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ικανοποίηση προσωπικών του συμφερόντων και φιλοδοξιών και όχι το καλώς νοούμενο καλό του τόπου. Καλώ τον κύριο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο Χριστόφια και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να τιθασεύσουν τις όποιες φιλοδοξίες έχουν για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές και να συμφωνήσουν σε μια συναινετική υποψηφιότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με το λαϊκό αίσθημα και το αίσθημα οργής που διακατέχει τους πολίτες εναντίον των πολιτικών με απρόβλεπτες συνέπειες για τον τόπο μας.

Όμηρος Αλεξάνδρου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου