Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο  ΚΑΦΕΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας με αφορμή σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το αν θα επαναδιεκδικήσει η όχι την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε σε έντονο ύφος: ‘’Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ’’!!!
Αν η Κύπρος είναι ένα καφενείο σύντροφε, ποίος διευθύνει ένα καφενείο, δεν είναι ο καφετζής, τουτέστιν ο Πρόεδρος, η αφεντιά σου δηλαδή; ‘’ ‘’Γλώσσα λανθάνουσα πάντα λέει την αλήθεια’’. Με όλο το σεβασμό σε όλους τους καφετζήδες σύντροφε, ήσουν και θα παραμείνεις ένας καφετζής.

Ο Πρόεδρος πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, προκειμένου να τονίσει την λαϊκή του καταγωγή, αναφέρθηκε στη παιδική του ηλικία, τότε που καβαλούσε το γαϊδούρι του στο χωριό Δίκωμο και μετέβαινε στο οικογενειακό τους καφενείο για να το διευθύνει. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή σύντροφε, και ούτε σε κρίνουμε που είχες σαν μέσο στις διακινήσεις σου το συμπαθές τετράποδο, δικαιούμαστε όμως ανά απορούμε και να κάνουμε κάποιους συνειρμούς σε σχέση με το ποίος σου μετέδωσε αυτό το απίστευτο γινάτι που σε διακρίνει!!. Και ένα τόσο λαϊκό παιδί που ήσουν, πώς τα κατάφερες τελικά και έχεις τόση έπαρση από τον καιρό που σε βγάλαμε Πρόεδρο; Δυστυχώς για εμάς σύντροφε Δημήτρη, έκανες μεγάλα και ασύμβατα για τον χαρακτήρα και το επίπεδο σου άλματα... Πήδηξες δηλαδή από το γαϊδούρι στο καλάμι, από εκεί στο αλεξίσφαιρο Mercendes και τέλος ‘πεταξες’ και συνεχίζεις να ‘’πετάς, σε μια περίοδο που ο λαός πεινά, με το προσωπικό σου Jet αεροπλάνο. Και ακόμη χειρότερο για εμάς, ζεις στο κόσμο σου και δεν δείχνεις να αντιλαμβάνεσαι πόσο κακό προξενείς σε όλους εμάς με το να μένεις στην θέση σου.

Σε άλλη δήλωση του ανέφερε; ‘’Βλέπω τον εαυτό μου στο καθρέφτη και διερωτώμαι αν είμαι ο ίδιος άνθρωπος, ο Δημήτρης Χριστόφιας’’

Καλά το σκέφτηκες, δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Τελικά, όλα θέλουν μιαν εξελικτική διαδικασία. Ναι, και ο καφετζής μπορεί να γίνει Πρόεδρος, όμως την ώρα που αναλαμβάνει το αξίωμα θα πρέπει να έχει ήδη κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Ο δικός μας ήταν ακόμα καφετζής. Οπόταν, ναι, παραζαλίστηκε μέθυσε, έχασε τον έλεγχο και την επαφή με την πραγματικότητα. Φανταστείτε όταν ο Πρόεδρος δεν ελέγχει η και δεν σκέφτεται, τι λέει στα ελληνικά σε εμάς, πώς μπορεί να ελέγξει τι λέει στους ξένους που έρχεται σε επαφή, στα δικά του Cyprus English, και τι πλάκα πέφτει τελικά!! Αλλάζουν σιόρ τόσο εύκολα οι σύντροφοι;!!!

Δίπλα του η σύζηγος του Έλση Χριστόφια, ενώ περιμέναμε από αυτή να πατήσει διακριτικά το πόδι του για να σταματήσει τις γνωστές του παπαριές, πρόσθεσε με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί που στοίχησε την ζωή σε 13 συνανθρώπους μας:
 ‘’Έχω πολλή θυμό μέσα μου για το γεγονός ότι απέδωσαν ευθύνη στον Πρόεδρο (Πόρισμα Πολυβίου). Και διερωτήθηκε... Είναι o Πρόεδρος υπεύθυνος για την φύλαξη των εκρηκτικών; Δεν έπρεπε αυτοί που τα φύλαγαν, να δώσουν εντολή για εκκένωση;’’ Αν πραγματικά πιστεύεις αυτά που μας λέγεις κυρία Έλση μας, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και φαίνεται ότι πρόβλημα δεν έχει μόνο ο Πρόεδρος. Το επίσημο Πόρισμα αναφέρει ότι το γενικό πρόσταγμα στο θέμα των εκρηκτικών το είχε ο Πρόεδρος, ο οποίος κωλυσιεργούσε και τους κοροίδευε όλους προκειμένου να ικανοποιήσει το σύντροφο του και σφαγέα του Συριακού Λαού Άσσαντ. Έλεος πια!! Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό στους αδικοχαμένους και στους πονεμένους συγγενείς των.

Μετά την έκρηξη στο Μαρί η κατάσταση του Προέδρου έχει δυστυχώς επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Στην προσπάθεια του να σώσει την υστεροφημία του πριν να μας εγκαταλείψει, τον Φεβράρη του 2013, λεει και κάνει πράγματα τα οποία προξενούν στο μέσο πολίτη μεγάλη ανασφάλεια και απελπισία (λέω μέσο πολίτη, γιατί είναι και κάποιοι υπερπατριώτες πολιτικοί του αντίπαλοι που τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους). Κατά τη άποψη μου σύντροφε, ο καλύτερος τρόπος να σώσεις κάτι πριν φύγεις, είναι να συνεργαστείς με τα Κόμματα του Κέντρου για να φράξεις τον δρόμο στην άλλη προβληματική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Νίκος Αναστασιάδης, και στην ανάδειξη στη εξουσία ενός υπερκομματικού μη πολικού τεχνοκράτη. Αν δεν το πράξεις εσύ και το Κόμμα σου και μας προκύψει Πρόεδρος ο Αναστασιάδης, τότε εγώ προσωπικά αλλά πιστεύω και η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ.

Όμηρος Αλεξάνδρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου