Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Μετά την αποστολή σε εσάς του πρόσφατου άρθρου μου ‘’ Αυτός που δεν οργίζετε για αυτά που πρέπει είναι ηλίθιος’’ στο οποίο αναφέρομαι μεταξύ άλλων και στην εισήγηση μου ότι κάθε υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προτού καταθέσει την υποψηφιότητα του θα πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό ψυχικής υγείας από 5μελή ομάδα ψυχιάτρων του εξωτερικού, πήρα αρκετά σχόλια από πολλούς λήπτες των μηνυμάτων μου, πάρα πολλά από τα οποία ήταν θετικά και μερικά ήταν αρνητικά. Αντί όποιας απάντησης σε αυτούς που διαφωνούν, παραθέτω πιο κάτω παλαιότερο άρθρο μου με τίτλο ‘’ ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ – ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΙΕΣ’’. Σας παροτρύνω όλους να το διαβάσετε μέχρι τέλους....Είμαι σίγουρος ότι αν δεν τρελαθείτε....σίγουρα θα ντραπείτε για την κατάντια μας.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Στις 11/3/2012 η εφημερίδα ‘’Πολίτης’’ στην σελίδα αρ.10, γράφει τα πιο κάτω απίστευτα τα οποία σας μεταφέρω αυτούσια μαζί με δικά μου σχόλια

ΚΥΠΡΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ – ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΕΣ

<<Χθες ήταν το μνημόσυνο του Σπύρου Κυπριανού. Έχει 10 χρόνια που χάσαμε τον ιστορικό ηγέτη του ΔΗΚΟ και Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για περισσότερο από μια δεκαετία Με αφορμή το γεγονός αυτό η στήλη (‘’Ο Κοριός’’) θα του κάνει σήμερα το μνημόσυνο, τουτέστιν μας υπενθυμίζει τα έργα και τις ημέρες του ανδρός .
Λοιπόν αντί για όλες τις υπερβολές και τα ψέματα που λέγονται στα μνημόσυνα στις εκκλησιές με μάρτυρα τον Θεό, που και αυτός θα φρίττει από τις τόσες συσσωρευμένες μαλακίες που ακούγονται στον Οίκο Του, εγώ θα σας διηγηθώ μιαν ιστορία αληθινή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται για πλάκα. Την ιστορία την έχω ακούσει με διάφορες παραλλαγές από τρεις διαφορετικούς υπουργούς του Σπύρου που είναι ακόμη εν ζωή.  

Όταν πέθανε λοιπόν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 3/8/1977, ο Σπύρος Κυπριανού που ήταν τότε Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής δεν ήταν στα καλά του . Λίγες εβδομάδες πριν αποδημήσει είς Κύριον ο Μακάριος είχε συμφωνήσει με τον Σπύρο να φύγει ο τελευταίος από την Κύπρο και να πάει μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στο ΟΗΕ. Ο Μακάριος του έδωσε και μια επιταγή για να πληρώσει τα χρέη του κόμματος του ΔΗΚΟ (ήταν πριν μάθει την τέχνη και γίνει αυτάρκες το ‘’κόμμα των αρχών’’)

Τσούμ, πεθαίνει ο Μακάριος, και ο Σπύρος γίνεται προεδρεύων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οπόταν άλλαξαν τα δεδομένα . Τα Kόμματα δεν είχαν έτοιμες λύσεις , σου λένε, δεν αφήνουμε τον Σπύρο έξι μήνες, μέχρι τις Προεδρικές του 1978; Και τι δεν έγινε σε έξι μήνες. Το περιβάλλον του λέγει: ‘’ μας έλαχε τέτοιο λαχείο, να το αφήσουμε να χαθεί’’; Κι αν δεν είναι καλά ο Σπύρος , τι μ’ αυτό, θα τον προσέχουμε εμείς. Και τι δεν έγινε μέχρι τις εκλογές. ‘’Απήγαγαν’’ τον γιό του Αχιλλέα – άλλη ιστορία αυτή- ο Σπύρος έγινε λαικός ήρωας , το ΑΚΕΛ τον πρόκρινε για οριστικό διάδοχο του Μακαρίου, ο Αστάβιν έφερε το ‘’ναι’’ της Μόσχας, ο Κληρίδης είχε ακόμη το στίγμα του προδότη, οπόταν ο Σπύρος εξελέγη Πρόεδρος χωρίς αντίπαλο. Κυπριακή Δημοκρατία, όνομα τζαι πράμαν.

Τέλος πάντων, ο Πρόεδρος εξακολουθούσε και δεν ήταν καλά, με χειρότερο σημείο επιδείνωσης της κατάστασης του τον Ιούλιο του 1978, όταν αποκάλυψε τη Μεγάλη Συνομωσία και αναφώνησε το ιστορικό: ‘’Θα τα αποκαλύψω όλα και ας θυσιαστώ’’
Το καλοκαίρι του 1978 οι Αμερικανοί πάσκιζαν να βρουν μια άκρη με το Κυπριακό για να αρθεί το εμπάρκο όπλων εναντίον της Τουρκίας, ο Σπύρος ήταν μια μέρα στο γραφείο και τρεις στο κρεβάτι. Το Υπουργικό συνεδρίαζε και στο σπίτι του, με τους υπουργούς να ψιθυρίζουν ο ένας στον άλλον ‘’ εν πελλός’’. Ο ψυχολόγος του Υπουργικού , υπουργός Υγείας Α. Μικελλίδης ( ψυχίατρος στο επάγγελμα) είπε στους συναδέλφους του: ‘’Κάποιος πρέπει να του φορέσει ζουρλομανδύα, τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνω εγώ’’ Δεν το αποτόλμησε κανείς.

Τελικά τον έπεισαν και πήγε σε ‘’ειδικό κέντρο’’ στο Λονδίνο, αλλά εξέδιδαν ανακοινώσεις ότι έκανε επαφές για το Κυπριακό ( η συτζιά του μαύρου). Όταν επέστρεψε ήταν αρκετά καλός. Είχε κάποιες μεταπτώσεις, αλλά καμιά σχέση με την κρίση της εποχής της μεγάλης συνωμοσίας.
Στο μεταξύ, χάθηκε και η συγκυρία της λύσης με το αμερικανοκαναδικό σχέδιο (φρόντισε για αυτό και η Μόσχα) και ο Σπύρος έκανε όχι μιά, αλλά δύο θητείες. Οι Υπουργοί του συνέχισαν να ψιθυρίζουν: ‘’εν πελλός’’. Αλλά μέχρις εκεί, είπαμε, στο κάτω – κάτω, πελλότοπος, πελλόκοσμος, τον νούσιμο τι να τον κάμει.   

Άλμα στο σήμερα: Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν είναι στην κατάσταση του Σπύρου ( θέλω να πιστεύω), ούτε άκουσα κανένα υπουργό του να ζητά από τους άλλους να του φορέσουν ζουρλομανδύα. Όμως, απ’ όσα βλέπω και απ’ όσα ακούω δεν νομίζω να είναι εντελώς καλά. Είναι σπάνιο πλεον να το συγκρατήσει κανείς. Φοβούνται να του μιλήσουν. Δεν δέχεται κουβέντα, μήτε αμφισβήτηση καμιά. Κι άμα τον κολακεύουν ζει στον κόσμο των ονείρων του. Δεν θα βγει ποτέ κανένας να πει, ‘’ο Πρόεδρος δεν είναι καλά’’ Να σας πω εγώ που έβγαλα όνομα ότι είμαι κακός και μηδενιστής: ‘’Εν Πελλός’’

Η τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για συζήτηση του κυπριακού νομίζω ότι πρέπει να ήταν το κύκνειο άσμα του. Ο Χριστόφιας άρχισε να διαβάζει ένα κείμενο για να απαντήσει σε αυτά που του είπαν την προηγούμενη εβδομάδα – να μέν μείνει που κάτω- αλλά δεν πρόλαβε να το ολοκληρώσει , διότι είπε κάτι για το μακαρίτη τον Τάσο Παπαδόπουλο, θύμωσε ο υιός του Τάσου Νικόλας, μπηκτή στην μπηχτή, ατάκα στην ατάκα, πέρασαν από τα εθνικά στα προσωπικά και έφτασαν στα εσώψυχα τους. Σηκώθηκε πάνω ο Χριστόφιας κούνησε το δείκτη του χεριού του προς τα δύο άλλα σκέλη της πρώην τριμερούς συνεργασίας(ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ) και έριξε τον κεραυνό του. ‘’ Ούτε εσύ, Μάριε ούτε εσύ, Γιαννάκη ήρθατε μια φορά στο αεροδρόμιο να με παραλάβετε!’ Αμάν καημόν που το έχεις σύντροφε, να σε υποδέχονται στο αεροδρόμιο! Αν εν τούτο το πρόβλημα σου, να σου στέλνουμε τη φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς και άγημα των ΛΟΚ, να ηρεμήσεις

‘’Βλέπω τον εαυτό μου στο καθρεύτη και διερωτώμαι αν είμαι ο ίδιος άνθρωπος, ο Δημήτρης Χριστόφιας’’ (το είπε προχθές στις γυναίκες της οργάνωσης ΠΟΓΟ). Καλά το σκέφτηκες, δεν είσαι ο ίδιος άνθρωπος. Τελικά, όλα θέλουν μιαν εξελικτική διαδικασία. Ναι και ο καφετζής μπορεί να γίνει Πρόεδρος, όμως την ώρα που αναλαμβάνει το αξίωμα θα πρέπει να έχει ήδη κάνει το άλμα προς τα εμπρός. Ο δικός μας ήταν ακόμα καφετζής. Οπόταν, ναι, παραζαλίστηκε μέθυσε, έχασε τον έλεγχο και την επαφή με την πραγματικότητα. Άλλαξε ο άνθρωπος σιόρ!

Πόσο Θράσος – να πάει στις Βρυξέλλες και να κάνει διάλεξη στο Κολέγιο των Επιτρόπων για την οικονομική κρίση. Και μετά να παει στο Συμβούλιο να τους πει ξανά, για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και το κοινωνικό κράτος. Μα ποιο κοινωνικό κράτος, σιορ, που είμαστε η μόνη χώρα στη Ευρώπη που δεν έχει σχέδιο υγείας, που ξοδεύει τα περισσότερα στην παιδεία με το χειρότερο αποτέλεσμα, που όλο το σύστημα εξυπηρετεί την νομενκλατούρα και που ο ‘’απλός άνθρωπος’’ εξευτελίζεται;

Τέλος πάντων μην απελπίζεστε. Θα μας σώσουν οι κινέζοι. Χάσαμε τους Καταρινούς, βρέχει Κινέζους επενδυτές. Ελπίζω να είναι βάσιμες όλες αυτές οι πληροφορίες και να μην μείνουμε στα ‘’θα’’. Και προπάντων όχι μακέτες. Όπως την άλλη φορά που γέμισε το Προεδρικό σείχηδες και στην μέση μια μακέτα, που αποδείχθηκε πως ήταν από άλλο πρότζεκτ και την έφεραν για επικοινωνιακούς λόγους. Για την επένδυση έναντι του ξενοδοχείου Χίλτον άρχισαν με 300 εκ. επένδυση ( Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος πρότεινε να τους δώσουμε και την Τεχνική Σχολή) ύστερα έπεσαν στα 150 εκ., τελικά στα 50 εκ. και μετά στο τίποτα....>> ΕΔΩ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ.

Ακολουθεί σχόλιο Όμηρου Αλεξάνδρου:
--Από την δημοσίευση του πιο πάνω άρθρου μέχρι και σήμερα που σας το μεταφέρω, προέκυψαν ακόμη μερικά μαργαριτάρια του Προέδρου Χριστόφια, δύο από τα οποία σας μεταφέρω πιο κάτω:

Το ένα είναι η επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου του Αμερικοκαναδικού επενδυτικού ομίλου ‘’Triple Five’’ και η ‘’καυτή’’ φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, όπου ο Πρόεδρος του ομίλου δίνει ένα βυζακτό, ρουφικτό φιλί στα μαγουλάκια του Προέδρου και η σαγηνευτική έκφραση του Χριστόφια όταν το δέχεται. Μία φωτογραφία...χίλιες λέξεις, τέτοια κάντε του και θα είστε ο καλύτερος του φίλος. Τελικά όποιος έρθει στην Κύπρο ξέρει εκ των προτέρων τι αρέσει στον Πρόεδρο μας και τον χειρίζεται ανάλογα.

Το άλλο αφορά την δήλωση του Προέδρου Χριστόφια ότι θα βάλει ξανά υποψηφιότητα για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές δηλώνοντας: ‘’Δεν μπορεί να με αμφισβητείτε τόσο στο εσωτερικό την στιγμή που ξένοι ηγέτες πιστεύουν στις ικανότητες μου και με παροτρύνουν να θέσω ξανά υποψηφιότητα’’.(Σε θέλουν για να σπάνε πλάκα μαζί σου ανόητε. Σε θέλουν και για ακόμη ένα λόγο, γιατί γνωρίζουν ότι μόνο με την δική σου υποψηφιότητα θα αναδειχθεί Πρόεδρος η άλλη προβληματική και βολικότερη για αυτούς προσωπικότητα, που ακούει στο όνομα Νίκος Αναστασιάδης.)

Αν κάποιος από εμάς έχει κάποια ψυχολογικά προβλήματα το κόστος περιορίζεται σε αυτόν που έχει το πρόβλημα, καθώς επίσης και στη οικογένεια του και στον στενό του περίγυρο. Αν όμως κάποιος ηγέτης κράτους έχει ψυχολογικά προβλήματα, τότε θα πρέπει να πεισθεί από το οικογενειακό του περιβάλλον και κυρίως από όσους νούσιμους απέμειναν στο Κόμμα του να εγκαταλείψει την εξουσία γιατί τα ψυχολογικά του προβλήματα μπορεί να καταστρέφουν ένα ολόκληρο Λαό.

Θα πρέπει να επισημάνω ότι η εφημερίδα ‘’ΠΟΛΙΤΗΣ’’ ορθώς αναδεικνύει τα ψυχολογικά προβλήματα των Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τούτο γιατί ο Λαός οφείλει και δικαιούται να τα γνωρίζει. Από την άλλη όμως αν η εφημερίδα αυτή, που δυστυχώς αποτελεί το εκφραστικό όργανο του υποψήφιου για την προεδρία Νίκου Αναστασιάδη, θέλει πραγματικά το καλό του τόπου, δεν πρέπει να περιορίζεται στην διαπόμπευση πρώην και νυν Προέδρων, αλλά πρώτιστα πρέπει να φροντίζει να μας προστατεύει από ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. H εφημερίδα αυτή ούκ ολίγες φορές αναφέρθηκε ειρωνικά στο πείσμα και το γινάτι του Προέδρου Χριστόφια, από την άλλη κύριοι του ‘’ΠΟΛΙΤΗ’, το πείσμα, το γινάτι και ο αφύσικος θυμός που χαρακτηρίζει τον Νίκο Αναστασιάδη δεν σας προβληματίζει; Μετά το πρόσφατο Εκλογικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ, σε πρωτοσέλιδο της γράφει για τον Νίκο Αναστασιάδη ‘’είχε πείσμα πήρε το χρίσμα’’ Το πείσμα, το γινάτι, ο αδικαιολόγητος  θυμός και η έπαρση, τα οποία χαρακτηρίζουν τους πλείστους κύπριους πολιτικούς είναι κόμπλεξ που έχουν την βάση τους σε ψυχικές ανωμαλίες

Τα πιο πάνω προς γνώση και συμμόρφωση κύριοι του ‘Πολίτη’ και των υπόλοιπων ΜΜΕ. Σταματήστε να προωθείτε συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα αυτού του ταλαιπωρημένου τόπου. Η Κύπρος δεν αντέχει άλλους τρελούς Προέδρους....   

Όμηρος Αλεξάνδρου

 

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Χριστόφιας και Υπουργοί θα αποχωρήσουν με βασιλικά εφάπαξ και συντάξεις – Ζαλίζουν τα νούμερα

Έχει κανέναν απλό πολίτη αυτής της νήσου Κύπρου, η οποία ως γνωστόν παινεύεται για την «κοινωνική δικαιοσύνη» της, που όταν εργαστεί 60 μήνες και απολυθεί, ή αποχωρήσει από την εργασία του, θα πάρει εφάπαξ φιλοδώρημα 357.867,16 ευρώ και ετήσια σύνταξη, όταν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του, 83.076,30 ευρώ; Μην το ψάχνετε, δεν θα βρείτε. Θα βρείτε όμως αν κοιτάξετε στα κυβερνητικά δώματα... Ο λόγος για τον πρόεδρο Χριστόφια, ο οποίος τον ερχόμενο Φεβρουάριο που θα εγκαταλείψει την προεδρία θα πάρει τα προαναφερθέντα ποσά. Πιο λίγα χρήματα, αλλά διόλου ευκαταφρόνητα, θα πάρουν οι υπουργοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω. Και, προσέξτε, η σύνταξη παραχωρείται από το 60ο έτος της ηλικίας τους και όχι από το 63ο ή 65ο που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες αυτού του τόπου (σσ: από το 60ο παίρνουν σύνταξη και οι βουλευτές).

ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΧΙΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ.
Κάποιος θα πει, και δικαιολογημένα, πως τέτοια ποσά παίρνουν όλοι οι πρόεδροι και οι υπουργοί και συνεπώς δεν υπάρχει καμιά ευνοιοκρατική μεταχείριση για τους υφιστάμενους. Σωστά, όμως όταν αποφασίστηκαν τα προκλητικά ποσά των πιο πάνω συντάξεων και εφάπαξ, ήταν τότε που οι αγελάδες ήταν παχιές και τα ταμεία του κράτους ήταν γεμάτα. Τώρα όμως, και με τέτοια κρίση, ειδικά μάλιστα όταν οι μισθοί του λαού έχουν συρρικνωθεί μέχρι και 50%, και θα περάσουν δεκαετίες μέχρι να επανέλθουν σε κάποια υποφερτά επίπεδα, είναι σωστό να χρυσώνονται οι άρχοντές μας όταν εγκαταλείπουν την εξουσία; Τη στιγμή μάλιστα που χρυσώνονται κατά τη διάρκεια της εξουσίας τους;


ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
Από 1.7.2011 οι ετήσιες απολαβές του προέδρου της Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος παραστάσεως, είναι 163.164,48 ευρώ, ενώ αυτές των υπουργών είναι 105.795,06 ευρώ. Ως εκ τούτου και με βάση τη νομοθεσία, ο πρόεδρος Χριστόφιας για τα πέντε χρόνια της θητείας του στο ανώτατο αξίωμα του κράτους θα πάρει, όπως προαναφέραμε, εφάπαξ φιλοδώρημα 357.867,16 ευρώ και ετήσια σύνταξη, όταν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του, 83.076,30 ευρώ.
ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
Από πλευράς τους οι υπουργοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω θα πάρουν λιγότερα, με πιο αδικημένους τους δύο πρόσφατους υπουργούς, το Βάσο Σιαρλή στο Οικονομικών και την Ελένη Μαύρου στο Εσωτερικών, οι οποίοι δεν θα πάρουν τίποτα, αφού δεν έχουν συμπληρώσει 12 μήνες. Συγκεκριμένα και με βάση τη νομοθεσία, όσοι υπουργοί έχουν υπηρεσία μικρότερη των 12 μηνών, δεν δικαιούνται ούτε σύνταξη ούτε εφάπαξ (φυσικά, στην περίπτωση της κ. Μαύρου αυτή έχει πάρει και εφάπαξ και σύνταξη ως εκ της θητείας της στη Βουλή). Για να δικαιούνται εφάπαξ θα πρέπει να συμπληρώσουν 12 μήνες θητεία, ενώ για να δικαιούνται και σύνταξη, θα πρέπει να συμπληρώσουν 18 μήνες στο υπουργικό αξίωμα (σσ: ότι ισχύει για τους υπουργούς ισχύει και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και για τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω).


ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.
Όπως προαναφέραμε, ένας υπουργός για να δικαιούται εφάπαξ θα πρέπει να συμπληρώσει 12 μήνες. Στην περίπτωση αυτή το εφάπαξ είναι περίπου 12.500 ευρώ. Στη συνέχεια και ανάλογα της θητείας αυξάνονται και τα ποσά. Για παράδειγμα, όσοι υπηρετήσουν στο υπουργικό αξίωμα για 15 μήνες, θα πάρουν μόνο εφάπαξ ύψους 15.546,22 ευρώ. Όσοι υπηρετήσουν 25 μήνες, θα πάρουν εφάπαξ 48.366,03 ευρώ και ετήσια σύνταξη 11.227,83 ευρώ. Αν η υπηρεσία είναι 30 μήνες, το εφάπαξ είναι 58.039,24 ευρώ και η ετήσια σύνταξη 13.473,39 ευρώ.


ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ.
Πέραν της υπουργικής θητείας των 30 μηνών, τα ποσά που δικαιούται κάποιος αυξάνονται κατά 25%. Για παράδειγμα, αν κάποιος διατελέσει υπουργός 40 μήνες δικαιούται εφάπαξ 68.000 ευρώ περίπου και ετήσια σύνταξη 14.000 ευρώ. Στην περίπτωση που κάποιος διατελέσει υπουργός 45 μήνες, τότε δικαιούται εφάπαξ 73.000 ευρώ περίπου και ετήσια σύνταξη 15.000 ευρώ περίπου. Οι τυχεροί, δηλαδή όσοι υπηρέτησαν στο υπουργικό αξίωμα για πέντε χρόνια, θα πάρουν εφάπαξ 94.313,75 ευρώ και ετήσια σύνταξη 21.894,26 ευρώ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ
Όπως προαναφέραμε, η σύνταξη θα καταβάλλεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους υπουργούς όταν συμπληρώσουν το 60ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης, αν το Μάιο του 2011 δεν ψηφιζόταν η νομοθεσία για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων («Περί Συντάξεων Κρατικών Αξιωματούχων Γενικές Αρχές Νόμος του 2011»), οι πιο πάνω αξιωματούχοι θα έπαιρναν πολύ περισσότερα.
Η ΛΗΣΜΟΝΙΑ.
Όλοι οι εργαζόμενοι παίρνουν σύνταξη στα 63 ή στα 65 τους χρόνια. Ο πρόεδρος, οι υπουργοί και οι βουλευτές, όμως, παίρνουν σύνταξη στα 60 τους χρόνια. Και αυτό οφείλεται στη «λησμονιά» των βουλευτών μας. Δηλαδή στη μνήμη τους που φαίνεται να «εξασθενεί» όταν είναι για κάτι που τους αφορά. Συγκεκριμένα: Όταν τον Μάιο του 2011 - πριν την αυτοδιάλυση της Βουλής για τις βουλευτικές εκλογές - οι βουλευτές ενέκριναν τη νομοθεσία για κατάργηση των πολλαπλών συντάξεων, έγινε εισήγηση ώστε οι βουλευτές και οι υπουργοί να δικαιούνται και αυτοί σύνταξη στο 63ο έτος της ηλικίας τους και όχι στο 60ο έτος. Τελικά αυτή η εισήγηση δεν προχώρησε, λόγω αντιδράσεων αρκετών βουλευτών αλλά και της εκτελεστικής εξουσίας.
Αν δεχτούν μειώσεις υπουργοί - βουλευτές...
«Θα δεχτούμε την αποκοπή του 25% από την κεφαλική επιδότηση χωρίς κινητοποιήσεις, γιατί καταλαβαίνουμε και την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κράτος. Νοουμένου όμως του ότι θα υποστούν ανάλογη μείωση στους μισθούς τους και οι βουλευτές και ο πρόεδρος και οι υπουργοί, όχι μόνο οι κτηνοτρόφοι. Αν εξαγγείλουν οι υπουργοί 25% μείωση του μισθού τους θα δεχτούμε κι εμείς αποκοπή 25%». - (Ευαγόρας Χρυσάνθου, πρόεδρος Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Πάφου – 7 Σεπτεμβρίου 2012)
Παπούλιας: Μειώστε μου μισθό και σύνταξη
Ο πρόεδρος της Ελλάδας Κάρολος Παπούλιας ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να μειωθεί ο μισθός και η σύνταξη του, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Παπούλιας πρότεινε επίσης να μειωθούν οι αποζημιώσεις και οι συντάξεις που λαμβάνουν όλοι οι πρώην πρόεδροι της Ελλάδας. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι περικοπές αυτές θα επιφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 350.000 ευρώ ετησίως. - (Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2012)

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΟΡΓΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

Γράφω με οργή, γιατί: «οι μη οργιζόμενοι, εφ' οις δει, ηλίθιοι δοκούντες είναι», όσοι δεν οργίζονται γι' αυτά που πρέπει είναι ηλίθιοι, ορίζει ο Αριστοτέλης.

Η αρχαία Ελλάδα ανέδειξε τους σημαντικότερους επιστήμονες και φιλόσοφους και η ανθρωπότητα κέρδισε πάρα πολλά από τα φωτισμένα μυαλά των αρχαίων Ελλήνων. Ένας από αυτούς τους φιλοσόφους ήταν και ο Αριστοτέλης που μαζί με τον δάσκαλο του Πλάτωνα απετέλεσαν σημαντική μορφή της φιλοσοφικής σκέψης του αρχαίου κόσμου. Η διδασκαλία του διαπερνούσε βαθύτατα την δυτική φιλοσοφική και επιστημονική σκέψη μέχρι και την επανάσταση του 17ου αιώνα. Εκτός από φιλόσοφος ήταν και ο δημιουργός της λογικής, υπήρξε επίσης από τους σημαντικότερους διαλεκτικούς της αρχαιότητας.

Παρά το γεγονός ότι τα πλείστα των άρθρων μου τα χαρακτηρίζει η οργή εναντίων όλων όσων καταστρέφουν την πατρίδα μου και τον λαό της θα πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν έχω διαβάσει πολύ τους αρχαίους φιλόσοφους για να θεωρούμαι ότι έχω επηρεαστεί από την φιλοσοφία τους. Την ρήση του Αριστοτέλη ‘’όσοι δεν οργίζονται γι’ αυτά που πρέπει είναι ηλίθιοι’’ την πήρα μέσω email από κάποιο δάσκαλο (Δημόσιο υπάλληλο παρακαλώ......ακούς κύπριε βολεμένε δημόσιε, ημιδημόσιε και δημοτικέ υπάλληλε; Και μην διαμαρτυρηθείς γιατί θα πρέπει να σε ρωτήσω πότε ενήργησες και εσύ σαν τον δάσκαλο της Ελλάδας) από την  Ελλάδα που έγραψε ένα οργισμένο και καταπελτικό άρθρο για τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στην Ελλάδα και εναντίων όλων όσων τα δημιούργησαν. Θα πρέπει να τονίσω ότι δεν έχω τίποτα εναντίον της πιο πάνω τάξης εργαζομένων, πολύ δε περισσότερο δεν είμαι ζηλόφθονος για τα υπερπρονόμια που απολαμβάνουν, καθ’ ότι μου πρόσφεραν και εμένα θέση καθηγητού στην μέση εκπαίδευση και δεν την αποδέχθηκα. Ποσώς και δεν φέρει ευθύνη η πιο πάνω τάξη  εργαζομένων για τα υπερπρονόμια της, σε σύγκριση πάντα με τις απολαβές του ιδιωτικού τομέα. Την αποκλειστική ευθύνη για τα υπερπρονόμια τους και κατ’ επέκταση για την πτώχευση της Κύπρου την φέρει το άθλιο κομματικό κατεστημένο που έχει διορίσει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπερδιπλάσιους από αυτούς που χρειάζονται, και τούτο για να αντλεί από εκεί την εκλογική του δύναμη.

Παρά το έντονα κριτικό και μερικές φορές οργισμένο ύφος που διακρίνει τα άρθρα μου σε ότι αφορά τα κακά έχοντα στη Κύπρο μας, θα πρέπει να σας ομολογήσω ότι γενικά σαν άνθρωπος, η προσέγγιση και συμπεριφορά μου στην καθημερινότητα είναι αρκετά ήπια και φιλική με τους απλούς ανθρώπους, τους φίλους και τους πελάτες μου. Σαν άνθρωπος θαυμάζω τους ευγενικούς, ήρεμους και σεμνούς ανθρώπους που με την ευγένεια και την ηπιότητα τους σε σκλαβώνουν, σε κάνουν να νοιώθεις όμορφα μαζί τους και μπορούν ευκολότερα να σε πείσουν για τις απόψεις τους. Θα μπορούσε λοιπόν να με ρωτήσει κάποιος, γιατί εφόσον μου αρέσουν τόσο πολύ τα όσα σας προανέφερα, στα άρθρα μου βγάζω τόση οργή, θυμό και μένος;  Απαντώ, ότι γενικά δεν θεωρώ ότι η οργή, ο θυμός και οι ακρότητες μπορούν να λύσουν τα όποια προβλήματα μας, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά. Όλα αυτά όμως σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα, σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπου οι θεσμοί λειτουργούν, σε μια χώρα  όπου οι λίγοι και οι κατέχοντες εξουσία δεν παρανομούν, δεν αυθαιρετούν και δεν καταστρέφουν την χώρα και τον λαό της. Σε μια χώρα που τα σημαντικά πόστα της τα κατέχουν αξιοκρατικά οι άξιοι και οι ικανότεροι και όχι οι μέτριοι ημέτεροι της εκάστοτε εξουσίας.

Θεωρώ χρέος και δικαίωμα μου να οργίζομαι και να καταφέρομαι όσο πιο έντονα μπορώ εναντίον του κομματικού κατεστημένου και των εταίρων του τραπεζιτών και άλλων μεγάλων οικονομικών παραγόντων, καθώς επίσης και στα υποχείρια του την Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, γιατί όλοι αυτοί έχουν βυθίσει την Κύπρο μας στο χάος και ένα μεγάλο μέρος του λαού στην οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό αμοραλισμό. Αισθάνομαι ότι το ήθος και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να με κυβερνούν για δεκαετίες τώρα, ανεπαρκείς, ανίκανοι, κομπλεξικοί, ψυχασθενείς και απατεώνες και να οδηγούν την πατρίδα μου στην πτώχευση και την διχοτόμηση. Θέλω κάθε μέρα να δικαιολογώ την ύπαρξη μου σε αυτόν το παράδεισο που μας χάρισε ο θεός, την Κύπρο μας.

Το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης της Κύπρου σε αντίθεση με το κοινοβουλευτικό, δίδει στον εκάστοτε Πρόεδρο τεράστιες εξουσίες, καθιστώντας με αυτό το τρόπο ακόμα και ένα ισορροπημένο άνθρωπο επικίνδυνο για τον τόπο. Ένα ισορροπημένο μυαλό μπορεί να μην είναι σε θέσει να κρίνει πάντα ορθολογιστικά κάποια πράγματα, πολύ δε περισσότερο ένα άρρωστο μυαλό. Από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυβέρνησαν την Κύπρο διάφορες προβληματικές προσωπικότητες (Επισκεφθείτε το blog http://omirosalexandrou.blogspot.com και διαβάστε το άρθρο‘’Κύπριοι Πρόεδροι, φέρτε τους ζουρλομανδίες’’)οι οποίες ενεργώντας με κόμπλεξ και γινάτι οδήγησαν την Κύπρο σε μεγάλες περιπέτειες. Μπορεί να ακουστεί κάπως αιρετικό και τολμηρό αυτό που θα προτείνω, αλλά πιστεύω ότι πρέπει άμεσα εδώ και τώρα να τροποποιηθεί αυτό το ξεπερασμένο σύνταγμα που γράφτηκε από το 1960 και μεταξύ άλλων τροποποιήσεων να προβλέπεται και το εξής: ‘’Κάθε υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας προτού να καταθέσει την υποψηφιότητα του θα πρέπει να προσκομίσει από 5μελή ομάδα ψυχιάτρων του εξωτερικού ειδικό πιστοποιητικό ψυχικής υγείας’’. Ο κύπριος πολίτης θα πρέπει να βεβαιωθεί, με τον έναν η τον άλλο τρόπο, ότι δεν τον κυβερνούν ανισόρροπες προσωπικότητες. Ένας πιλότος επιβατικού αεροπλάνου που κρατά σε κάθε πτήση στα χέρια του 200 με 300 ζωές έχει τέτοια πιστοποιητικά ψυχικής υγείας, ένας Πρόεδρος κράτους που κρατά στα χέρια του ένα ολόκληρο λαό, δεν τα χρειάζεται;    

Δεν θέλω να εξωθήσω τους πολίτες στα άκρα και εναντίον όσων καταστρέφουν την πατρίδα μου. Θεωρώ όμως ότι η ατιμωρησία (λόγω χειραγώγησης της δικαιοσύνης) όσων καταστρέφουν ενσυνείδητα τον τόπο μου τους έχει αποθρασύνει και αποκτηνώσει. Με όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν επιβάλλεται εδώ και τώρα ο απλός πολίτης να φερθεί οργισμένα, όπως ο δάσκαλος της Ελλάδας, και να αποτελέσει απειλή για όλους όσους τον καταστρέφουν. Από την πείρα που έχω αποκομίσει μέχρι τώρα βιώνοντας το άθλιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο αυτής της χώρας, πιστεύω ακράδαντα ότι μόνον η απειλή που προέρχεται από έναν οργισμένο και αγανακτισμένο λαό μπορεί να πείσει τους άθλιους πολιτικούς του να βάζουν το συμφέρον της Κύπρου πάνω από το δικό τους.

Κάθε μέρα προσεύχομαι και προσδοκώ να βρεθεί ένα φωτισμένο μυαλό, εκτός του αμαρτωλού κομματικού κατεστημένου,  να υποβάλει υποψηφιότητα για τις Προεδρικές Εκλογές τους 2013 και να πείσει αυτόν τον αποχαυνωμένο λαό να ξεμανδριστεί για χάριν του καλού της πατρίδος του. Αν τελικά αυτό δεν συμβεί και από τον Φεβρουάριο του 2013 έχουμε ακόμη μια προβληματική προσωπικότητα προερχόμενη από το αμαρτωλό κομματικό κατεστημένο. Αν ο κάθε ηλίθιος, κατά την ρήση του Αριστοτέλη, δεν οργιστεί και μανδριστεί και πάλιν, τότε σας υπόσχομαι ότι θα πάψω να πολεμώ τον κάθε απατεώνα πολιτικό και θα επικεντρώσω τα πυρά μου στον κάθε ηλίθιο από εμάς  για να τον απομυθοποιήσω γιατί απλά πιστεύω ότι ο κάθε ηλίθιος έχει την ηλίθια ηγεσία που του αξίζει.

Όμηρος Αλεξάνδρου