ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ
Όνειρα και σχέδια για την Αμμόχωστο με τουρκικές προδιαγραφές!
Φανούλα Αργυρού
Agora Dialogue
Αχαλίνωτες οι … δραστηριότητες με σεμινάρια και συζητήσεις για το θέμα της Αμμοχώστου. Πέραν από το σεμινάριο που διοργανώθηκε από κοινού από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics στις 21 Φεβρουαρίου 2014 και το Τμήμα Σύγχρονων τουρκικών σπουδών του λονδρέζικου πανεπιστημίου, για το οποίο αναφέρθηκε το Sigmalive, και άλλα ΜΜΕ, έλαβε χώρα και μια άλλη συνάντηση την προηγουμένη, σε αίθουσα κτιρίου της βρετανικής Βουλής, στο Porculis House.
Στη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε η αγγλίδα Μαίρη Σάουθκοτ, με τίτλο « Αναβιώνοντας την Αμμόχωστο σε οικολογική πόλη», που ήταν μάλλον υπό τύπον ερωτήσεων και απαντήσεων, έλαβαν μέρος Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μέλη της οργάνωσης της νεοσύστατης λεγόμενης Ecocity group, της πρωτοβουλίας για δικοινοτική Αμμόχωστο και ορισμένα άλλα άτομα της παροικίας καθώς και εκπρόσωπος των Βαρωσιωτών Βρετανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε, πολύ πιο ενδιαφέρουσες ήσαν οι απόψεις που εκφράστηκαν σ΄αυτή την συνάντηση παρά στο LSE. Ότι η περιοχή της Αμμοχώστου για την οποία γίνεται λόγος για επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την περίκλειστη πόλη ΜΟΝΟ. Η μέλλουσα Αμμόχωστος θα περιλαμβάνει από Σαλαμίνα στον Άγιο Μέμνων και θα καλύπτει τα αρχεία μνημεία, και αυτό για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Το κομμάτι αυτό αποτελεί περίπου το 12.75% του εδάφους ενώ το υπόλοιπο σχεδόν 78% της Αμμοχώστου θα είναι υπό το έλεγχο των κατεχομένων ή της ομόσπονδης τουρκικής πολιτείας που θα δημιουργηθεί.
Ο κ. Συμεών Μάτσης, της πρωτοβουλίας για δικοινοτική Αμμόχωστο, (Bicommunal Famagusta Initiative) που δημιουργήθηκε πρόσφατα, εξέφρασε τη θέση ότι τα Γυμνάσια και τα δημοτικά όταν θα ανοίξουν θα πρέπει να ανοίξουν ως μικτά …. Άξιον απορίας γιατί σε μια εξ΄ολοκλήρου ελληνική περιοχή τα σχολεία να ανοίξουν μικτά! Είπε επίσης ότι υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί το ούτω καλούμενο Ανατολικό πανεπιστήμιο σε χωρητικότητα 14,000 χιλιάδων από τις 10,000 για να περιλαμβάνει και Έλληνες φοιτητές και ότι αυτό θα διδάσκει στα αγγλικά.. Σε εισήγηση γιατί να μην ανοικτούν παραρτήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αμμόχωστο ο κ. Μάτσης ισχυρίστηκε ότι θα είναι ασύμφορο και δεν θα δουλέψει.
Άλλο σημείο ενδιαφέροντος που αναφέρθηκε από τον κ. Γ. Λόρδο (της BFI και του Famagusta Ecocity Project) είναι ότι το υφιστάμενο λιμάνι θα μετατραπεί σε Μαρίνα και υπάρχουν σχέδια για να κτιστεί νέο λιμάνι πιο μέσα στη μελλοντική υπό τουρκική διοίκηση περιοχή και να δημιουργηθούν μονοπάτια πεζών από τον Άγιο Μέμνονα προς τη Σαλαμίνα.
Ο κ. Μάτσης ήταν ανένδοτος ότι τα κτίρια δεν συμμορφώνονται δομικά πλέον με τρέχοντες κανονισμούς κτηρίων και πρέπει όλα να κατεδαφιστούν προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις από μεγάλος οίκους ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον να δημιουργηθούν μεγάλες κοινοπραξίες για νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Τουρκοκύπρια φοιτήτρια, μέλος του Ecocity, όπως μας λέχθηκε, υποστήριξε τα δικαιώματα των εποίκων να μείνουν και ως απάνθρωπο να διωχθούν μετά από 40 χρόνια αλλά απέφυγε να απαντήσει σε παρατήρηση Βαρωσιώτη, αν θεωρεί εξίσου απάνθρωπο τον ξεριζωμό των Ελληνοκυπρίων από τα σπίτια τους για 40 χρόνια. Αλλος Τουρκοκύπριος υπεστήριξε την κατεδάφιση όλων των κτιρίων και να γίνει η πόλη ένα δάσος και πάρκο. ΄Οπως μας λέχθηκε, όλοι οι Τουρκοκύπριοι ήσαν καλά συντονισμένοι μεταξύ τους, ο καθένας με την δική του ερμηνεία και στόχο αποτελούσε ένα λιθάρι για τους υπόλοιπους. Ο κ. Γιώργος Λόρδος μίλησε για ένα δεκαετές σχέδιο που προσανατολίζεται να δεχθεί νέα ζευγάρια. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους μεγαλύτερους, χαμογέλασε λέγοντας μάλλον τα εγγόνια θα φροντίσουν για τους γονείς και παππούδες, ότι και να σημαίνει αυτό. (Aπό άλλο δημοσίευμα εντοπίστηκε ότι η εν λόγω τουρκοκύπρια είναι από τους εμπνευστές της Famagusta Ecocity project, Τσερέν Μπογκάτς).
Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε εκείνο που καταλάβαμε, είναι ότι δημιουργήθηκαν τελευταίως διάφορες ομάδες οι οποίες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και σχέδια, περιλαμβανομένων και των νεο-σοφισθέντων σχεδίων για οικολογική υποτίθεται Αμμόχωστο, με διάφορες περίεργες προδιαγραφές που σε τελική ανάλυση προωθούν μια μοιρασιά και της όσης περιοχής προκειμένου θα επιστραφεί, αν επιστραφεί και όχι καθαρά ολόκληρης της πόλης στους νόμιμους εκτοπισθέντες Έλληνες κατοίκους της. Μια «δικοινοτική» περιοχή!
Και τίθενται κάποια ερωτήματα εδώ: Τι λέει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, συμφωνεί με όλα αυτά τα διάφορα σχέδια που ονειρεύονται κάποιες ορμώμενες ομάδες σχεδιάζοντας δίχως τον ξενοδόχο; Eφόσον οι περιουσίες για τις οποίες γίνεται λόγος και σχεδιασμός, πρωτίστως από Τουρκοκύπριους σε σεμινάρια και συζητήσεις εδώ και εκεί, δεν τους ανήκουν!!!
Και το σπουδαιότερο: Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα με τις πρόνοιες του ψηφίσματος 550 του 1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και την άνευ όρων επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων της πόλης;
Πολύ σημαντικό το άρθρο του Δρ. Άρη Πετάση στο θέμα αυτό, ” Η περι της Αμμοχώστου επικοινωνιακή απάτη”, που αναρτήθηκε και στην Agora Dialogue.
Υ.Γ. Το κείμενο μεταδόθηκε από την γράφουσα και σε ανταπόκριση σήμερα το πρωί (26.2.2014) από το πρόγραμμα Λάζαρου Μαύρου, Ράδιο Πρώτο (Λευκωσία)
http://agora-dialogue.com/%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%87%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84/
Η περι Αμμοχώστου επικοινωνιακή απάτη
Άρης Πετάσης
Agora Dialogue
Το παρόν αποτελεί συνέχεια του άρθρου μου για την επικοινωνιακή απάτη του “εφικτού.”
Τελευταία βλέπουμε μια συντονισμένη προσπάθεια επικοινωνιακής απάτης από επικοινωνιολόγους και έμμισθους εκπροσώπους για δημιουργία ψεύτικης ευφορίας και ενθουσιασμού γύρω από δήθεν επικείμενο άνοιγμα της Αμμοχώστου, αγνοώντας τις κρυστάλλινες θέσεις της Τουρκίας και τα ανταλλάγματα που ζητά. Οι ίδιοι κύκλοι δημαγωγούν εκμεταλλευόμενοι τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες του Δημάρχου Αμμοχώστου και των συνεργατών του υπέρ μιας καθαρής επιστροφής ολόκληρης της πόλης.
Επικοινωνιακή απάτη 1:
“H Τουρκία σύντομα θα ανοίξει την Αμμόχωστο.” Οι επικοινωνιολόγοι γνωρίζουν καλά (αλλά το κρύβουν) πως για την Τουρκία δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος της Αμμοχώστου. Μιλούν μόνο για την περιοχή των Βαρωσίων και ζητούν απαράδεκτα ανταλλάγματα. Ουδέποτε αναφέρουν την “διοικητική περιοχή του Δήμου της Αμμοχώστου.” Δύο λόγια τώρα και για τα συγκριτικά μεγέθη των δύο περιοχών: α.) η συνολική έκταση της Αμμοχώστου καλύπτει 38.2 τ. χιλ ενώ β.) η έκταση των Βαρωσίων καλύπτει μόλις 6,4 τ. χιλ (δηλαδή ποσοστό 16,75% της διοικητικής περιοχής του Δήμου Αμμοχώστου.) Οι Τούρκοι μιλούν για περιοχή ίση περίπου με τον Πρωταρά που βασικά θα είναι περικυκλωμένη από Τούρκους και χωρίς μέλλον. Γι’ αυτά τα 6.4 τ.χλ απαιτούν καταστροφικά για το μέλλον μας ανταλλάγματα τα οποία η προπαγάνδα αποκρύπτει.
Επικοινωνιακή απάτη 2:
“Το άνοιγμα των Βαρωσίων θα σώσει την οικονομία της Κύπρου, γιατί θα ανοίξει απεριόριστος αριθμός θέσεων εργασίας, κ.ο.κ.” Η περιοχή των Βαρωσίων αποτελεί το 0.0007% της συνολικής έκτασης της Κύπρου που φθάνει τις 9,251 τ.χλ. Πουθενά στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ένα τέτοιο ποσοστό έκτασης (0.0007% του συνόλου) μπόρεσε να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα μιας χώρας. Ούτε κατά διάνοια—ακόμα και εάν το Βαρώσι ήταν το Saint-Tropez, το Acapulco ή το Copacabana. Η προπαγάνδα ξεχνά να αναφέρει πως με την “λύση” θα νομιμοποιηθούν προς εκμετάλλευση από τους Τούρκους 3,355 τ.χλ. κλεμμένης γης μας μαζί και οι παραλίες της Κερύνειας, Μόρφου και Καρπασίας οι οποίες υπό την τουρκική τους πλέον μορφή θα ανταγωνίζονται αθέμιτα το Βαρώσι και τις άλλες περιοχές. Απλά δημιουργείται μια επικοινωνιακή πλάνη με σκοπό να επηρεαστούν οι Αμμοχωστιανοί και άλλοι υπέρ του υπό διαμόρφωση νέου σχέδιο Ανάν.
Επικοινωνιακή απάτη 3:
“Θα εισρεύσει απεριόριστο χρήμα από ξένους,” και κυρίως από την Αμερική, για να στηρίξουν τη “λύση.” Εδώ πρόκειται και για πλάνη αλλά και για καθαρό ψεύδος, γιατί μόλις οι εκπρόσωποί μας υπογράψουν το νέο σχέδιο Ανάν το μόνο πράγμα που θα πάρουν ως αντάλλαγμα είναι μιαν άθλια και κατάμαυρη αναφορά του ονόματος στους στην βιβλιογραφία των χαμένων πατρίδων. Πάντως, η Κύπρος δωρεές δεν πρόκειται να πάρει. Τα όσα συνέβησαν το 2004 είναι άκρως διαφωτιστικά σε ό,τι αφορά το θέμα μας. Τότε ο κύριος Günter Verheugen, Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, έσερνε τον χορό υποσχέσεων με τίτλο, “ξένη οικονομική στήριξη για λύση στην βάση του σχεδίου Αναν.” Προς τον σκοπό εξεύρεσης χρημάτων μίλησε στις 15 Απριλίου, 2004 (δηλαδή πριν από το δημοψήφισμα) στο “Συνέδριο Δωρητών” όπου και θα κατέγραφε τα ποσά ανά δωρητή. Τελικά, δεν βρήκε δωρητή για να καταγράψει ένα άξιο λόγου ποσό δωρεάς! Καμιά χώρα δεν ήθελε να φορολογήσει τους πολίτες της, για να κάνει δωρεά στην Κύπρο. Φανταστείτε τώρα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, τι θα γίνει. Υπενθυμίζω πως στις 15 Μαρτίου 2013 το κούρεμα πτώχευσε τον λαό μας κυριολεκτικά μέσα σε μια νύκτα χωρίς καμιά ξένη χώρα να χάσει τον ύπνο της.
Επικοινωνιακή απάτη 4:
“Θα βοηθήσουν αντικειμενικοί μεσολαβητές για να πάρουμε την Αμμόχωστο.” Το ίδιο ακούγαμε και το 2004 όταν η προπαγάνδα παρουσίαζε τον κ. Verheugen σαν στενό φίλο της Κύπρου. Ας δούμε τι είπε σε τίτλο της η έγκριτη Γερμανική Spiegel (23.10.2006) δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα: “Ο Verheugen πέφτει από την υπόληψη: Πολιτικό σκάνδαλο χτυπά την Ευρωπαϊκή Ένωση.” Ένας άλλος “αντικειμενικός” διπλωμάτης, “στενός φίλος” της Κύπρου του 2004, ήταν και ο Αμερικάνος Matthew Bryza. Ας δούμε τι γράφει στην Αμερικανική εφημερίδα “Wall street Journal” (16.08, 2008) ο δημοσιογράφος Jay Solomon (4 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν.) Γράφει πως αφού πήρε την θέση του “Αμερικανού Απεσταλμένου στον Καύκασο,” ο κύριος Bryza, άρχισε να ενθαρρύνει τον Mikhail Sackashvilli, πρόεδρο της Γεωργίας, να επιτεθεί κατά του Ρωσικού στρατού με την “υπόσχεση” πως θα τον στήριζε η Αμερική. Η Γεωργία πίστεψε και έκανε αυτή την τρέλα στις 7 Αυγούστου, 2008. Ο Ρωσικός στρατός αντέδρασε και σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε, στις 12 Αυγούστου, 2008, 50 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας Τυφλίδα, με τον Bryza να μην βρίσκεται πουθενά για να βοηθήσει τους Γεωργιανούς ως υποσχέθηκε σαν “φίλος” τους. Υπήρχε και τρίτος “αντικειμενικός μεσολαβητής” το 2004, το όνομα του οποίου δεν έρχεται τώρα στην μνήμη μου, που μετά το Ανάν βρέθηκε στην φυλακή για κάποια παρανομία.
Επικοινωνιακή απάτη 5:
Ξένοι προπαγανδίζουν το θέμα “Αμμόχωστος” στο εξωτερικό και οι εδώ έμμισθοι αμέσως μεταδίδουν την είδηση σαν “πληροφορίες από έγκυρες πηγές του εξωτερικού.” Για σκοπούς πειστικότητας και τεχνητού ενθουσιασμού οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν και γνωστά ονόματα πρώην επισκεπτών στο Βαρώσι (Αμμόχωστο το λένε!) Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτό της Elizabeth Taylor. Σπουδαίο πράγμα! Και η Raquel Welsh είχε επισκεφθεί την Κερύνεια. Και ο Telly Savalas την Λευκωσία και ο Lord Tonypandy καθώς ο Chris Barnard την Πάφο! Στο διαδίκτυο προπαγανδίζεται, επίσης, πως, “το Βαρώσι θα ενώσει τους κατοίκους της Αμμοχώστου.” Προφανώς εννοούν πως οι Βαρωσιώτες θα ενωθούν με τους έποικους που θα νομιμοποιηθούν στην πόλη του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση και του Αντώνη Παπαδόπουλου!
Κλείνοντας, η συνεχής προπαγάνδα σε κάποιο στάδιο καταντά πληκτική και γι’ αυτό οι προπαγανδιστές θα πρέπει να την διανθίζουν και με καμιά αλήθεια την οποία ο λαός μας τόσο έχει ανάγκη. Ενώ ο λαός μας απαιτεί να δει μια ελεύθερη και ευημερούσα Κύπρο οι προπαγανδιστές αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν την επόμενη δόση παραπλάνησής του προς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ο Δρ Άρης Πετάσης είναι μέλος του Board of Trustees, Int’l Fund, Moscow State Aviation
Όνειρα και σχέδια για την Αμμόχωστο με τουρκικές προδιαγραφές!
Φανούλα Αργυρού
Agora Dialogue
Agora Dialogue
Αχαλίνωτες οι … δραστηριότητες με σεμινάρια και συζητήσεις για το θέμα της Αμμοχώστου. Πέραν από το σεμινάριο που διοργανώθηκε από κοινού από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics στις 21 Φεβρουαρίου 2014 και το Τμήμα Σύγχρονων τουρκικών σπουδών του λονδρέζικου πανεπιστημίου, για το οποίο αναφέρθηκε το Sigmalive, και άλλα ΜΜΕ, έλαβε χώρα και μια άλλη συνάντηση την προηγουμένη, σε αίθουσα κτιρίου της βρετανικής Βουλής, στο Porculis House.
Στη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε η αγγλίδα Μαίρη Σάουθκοτ, με τίτλο « Αναβιώνοντας την Αμμόχωστο σε οικολογική πόλη», που ήταν μάλλον υπό τύπον ερωτήσεων και απαντήσεων, έλαβαν μέρος Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μέλη της οργάνωσης της νεοσύστατης λεγόμενης Ecocity group, της πρωτοβουλίας για δικοινοτική Αμμόχωστο και ορισμένα άλλα άτομα της παροικίας καθώς και εκπρόσωπος των Βαρωσιωτών Βρετανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε, πολύ πιο ενδιαφέρουσες ήσαν οι απόψεις που εκφράστηκαν σ΄αυτή την συνάντηση παρά στο LSE. Ότι η περιοχή της Αμμοχώστου για την οποία γίνεται λόγος για επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την περίκλειστη πόλη ΜΟΝΟ. Η μέλλουσα Αμμόχωστος θα περιλαμβάνει από Σαλαμίνα στον Άγιο Μέμνων και θα καλύπτει τα αρχεία μνημεία, και αυτό για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Το κομμάτι αυτό αποτελεί περίπου το 12.75% του εδάφους ενώ το υπόλοιπο σχεδόν 78% της Αμμοχώστου θα είναι υπό το έλεγχο των κατεχομένων ή της ομόσπονδης τουρκικής πολιτείας που θα δημιουργηθεί.
Ο κ. Συμεών Μάτσης, της πρωτοβουλίας για δικοινοτική Αμμόχωστο, (Bicommunal Famagusta Initiative) που δημιουργήθηκε πρόσφατα, εξέφρασε τη θέση ότι τα Γυμνάσια και τα δημοτικά όταν θα ανοίξουν θα πρέπει να ανοίξουν ως μικτά …. Άξιον απορίας γιατί σε μια εξ΄ολοκλήρου ελληνική περιοχή τα σχολεία να ανοίξουν μικτά! Είπε επίσης ότι υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί το ούτω καλούμενο Ανατολικό πανεπιστήμιο σε χωρητικότητα 14,000 χιλιάδων από τις 10,000 για να περιλαμβάνει και Έλληνες φοιτητές και ότι αυτό θα διδάσκει στα αγγλικά.. Σε εισήγηση γιατί να μην ανοικτούν παραρτήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αμμόχωστο ο κ. Μάτσης ισχυρίστηκε ότι θα είναι ασύμφορο και δεν θα δουλέψει.
Άλλο σημείο ενδιαφέροντος που αναφέρθηκε από τον κ. Γ. Λόρδο (της BFI και του Famagusta Ecocity Project) είναι ότι το υφιστάμενο λιμάνι θα μετατραπεί σε Μαρίνα και υπάρχουν σχέδια για να κτιστεί νέο λιμάνι πιο μέσα στη μελλοντική υπό τουρκική διοίκηση περιοχή και να δημιουργηθούν μονοπάτια πεζών από τον Άγιο Μέμνονα προς τη Σαλαμίνα.
Ο κ. Μάτσης ήταν ανένδοτος ότι τα κτίρια δεν συμμορφώνονται δομικά πλέον με τρέχοντες κανονισμούς κτηρίων και πρέπει όλα να κατεδαφιστούν προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις από μεγάλος οίκους ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον να δημιουργηθούν μεγάλες κοινοπραξίες για νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Τουρκοκύπρια φοιτήτρια, μέλος του Ecocity, όπως μας λέχθηκε, υποστήριξε τα δικαιώματα των εποίκων να μείνουν και ως απάνθρωπο να διωχθούν μετά από 40 χρόνια αλλά απέφυγε να απαντήσει σε παρατήρηση Βαρωσιώτη, αν θεωρεί εξίσου απάνθρωπο τον ξεριζωμό των Ελληνοκυπρίων από τα σπίτια τους για 40 χρόνια. Αλλος Τουρκοκύπριος υπεστήριξε την κατεδάφιση όλων των κτιρίων και να γίνει η πόλη ένα δάσος και πάρκο. ΄Οπως μας λέχθηκε, όλοι οι Τουρκοκύπριοι ήσαν καλά συντονισμένοι μεταξύ τους, ο καθένας με την δική του ερμηνεία και στόχο αποτελούσε ένα λιθάρι για τους υπόλοιπους. Ο κ. Γιώργος Λόρδος μίλησε για ένα δεκαετές σχέδιο που προσανατολίζεται να δεχθεί νέα ζευγάρια. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους μεγαλύτερους, χαμογέλασε λέγοντας μάλλον τα εγγόνια θα φροντίσουν για τους γονείς και παππούδες, ότι και να σημαίνει αυτό. (Aπό άλλο δημοσίευμα εντοπίστηκε ότι η εν λόγω τουρκοκύπρια είναι από τους εμπνευστές της Famagusta Ecocity project, Τσερέν Μπογκάτς).
Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε εκείνο που καταλάβαμε, είναι ότι δημιουργήθηκαν τελευταίως διάφορες ομάδες οι οποίες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και σχέδια, περιλαμβανομένων και των νεο-σοφισθέντων σχεδίων για οικολογική υποτίθεται Αμμόχωστο, με διάφορες περίεργες προδιαγραφές που σε τελική ανάλυση προωθούν μια μοιρασιά και της όσης περιοχής προκειμένου θα επιστραφεί, αν επιστραφεί και όχι καθαρά ολόκληρης της πόλης στους νόμιμους εκτοπισθέντες Έλληνες κατοίκους της. Μια «δικοινοτική» περιοχή!
Και τίθενται κάποια ερωτήματα εδώ: Τι λέει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, συμφωνεί με όλα αυτά τα διάφορα σχέδια που ονειρεύονται κάποιες ορμώμενες ομάδες σχεδιάζοντας δίχως τον ξενοδόχο; Eφόσον οι περιουσίες για τις οποίες γίνεται λόγος και σχεδιασμός, πρωτίστως από Τουρκοκύπριους σε σεμινάρια και συζητήσεις εδώ και εκεί, δεν τους ανήκουν!!!
Και το σπουδαιότερο: Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα με τις πρόνοιες του ψηφίσματος 550 του 1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και την άνευ όρων επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων της πόλης;
Πολύ σημαντικό το άρθρο του Δρ. Άρη Πετάση στο θέμα αυτό, ” Η περι της Αμμοχώστου επικοινωνιακή απάτη”, που αναρτήθηκε και στην Agora Dialogue.
Υ.Γ. Το κείμενο μεταδόθηκε από την γράφουσα και σε ανταπόκριση σήμερα το πρωί (26.2.2014) από το πρόγραμμα Λάζαρου Μαύρου, Ράδιο Πρώτο (Λευκωσία)
Στη συνάντηση, την οποία διοργάνωσε η αγγλίδα Μαίρη Σάουθκοτ, με τίτλο « Αναβιώνοντας την Αμμόχωστο σε οικολογική πόλη», που ήταν μάλλον υπό τύπον ερωτήσεων και απαντήσεων, έλαβαν μέρος Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μέλη της οργάνωσης της νεοσύστατης λεγόμενης Ecocity group, της πρωτοβουλίας για δικοινοτική Αμμόχωστο και ορισμένα άλλα άτομα της παροικίας καθώς και εκπρόσωπος των Βαρωσιωτών Βρετανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που πήραμε, πολύ πιο ενδιαφέρουσες ήσαν οι απόψεις που εκφράστηκαν σ΄αυτή την συνάντηση παρά στο LSE. Ότι η περιοχή της Αμμοχώστου για την οποία γίνεται λόγος για επιστροφή στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την περίκλειστη πόλη ΜΟΝΟ. Η μέλλουσα Αμμόχωστος θα περιλαμβάνει από Σαλαμίνα στον Άγιο Μέμνων και θα καλύπτει τα αρχεία μνημεία, και αυτό για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Το κομμάτι αυτό αποτελεί περίπου το 12.75% του εδάφους ενώ το υπόλοιπο σχεδόν 78% της Αμμοχώστου θα είναι υπό το έλεγχο των κατεχομένων ή της ομόσπονδης τουρκικής πολιτείας που θα δημιουργηθεί.
Ο κ. Συμεών Μάτσης, της πρωτοβουλίας για δικοινοτική Αμμόχωστο, (Bicommunal Famagusta Initiative) που δημιουργήθηκε πρόσφατα, εξέφρασε τη θέση ότι τα Γυμνάσια και τα δημοτικά όταν θα ανοίξουν θα πρέπει να ανοίξουν ως μικτά …. Άξιον απορίας γιατί σε μια εξ΄ολοκλήρου ελληνική περιοχή τα σχολεία να ανοίξουν μικτά! Είπε επίσης ότι υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί το ούτω καλούμενο Ανατολικό πανεπιστήμιο σε χωρητικότητα 14,000 χιλιάδων από τις 10,000 για να περιλαμβάνει και Έλληνες φοιτητές και ότι αυτό θα διδάσκει στα αγγλικά.. Σε εισήγηση γιατί να μην ανοικτούν παραρτήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αμμόχωστο ο κ. Μάτσης ισχυρίστηκε ότι θα είναι ασύμφορο και δεν θα δουλέψει.
Άλλο σημείο ενδιαφέροντος που αναφέρθηκε από τον κ. Γ. Λόρδο (της BFI και του Famagusta Ecocity Project) είναι ότι το υφιστάμενο λιμάνι θα μετατραπεί σε Μαρίνα και υπάρχουν σχέδια για να κτιστεί νέο λιμάνι πιο μέσα στη μελλοντική υπό τουρκική διοίκηση περιοχή και να δημιουργηθούν μονοπάτια πεζών από τον Άγιο Μέμνονα προς τη Σαλαμίνα.
Ο κ. Μάτσης ήταν ανένδοτος ότι τα κτίρια δεν συμμορφώνονται δομικά πλέον με τρέχοντες κανονισμούς κτηρίων και πρέπει όλα να κατεδαφιστούν προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις από μεγάλος οίκους ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον να δημιουργηθούν μεγάλες κοινοπραξίες για νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Τουρκοκύπρια φοιτήτρια, μέλος του Ecocity, όπως μας λέχθηκε, υποστήριξε τα δικαιώματα των εποίκων να μείνουν και ως απάνθρωπο να διωχθούν μετά από 40 χρόνια αλλά απέφυγε να απαντήσει σε παρατήρηση Βαρωσιώτη, αν θεωρεί εξίσου απάνθρωπο τον ξεριζωμό των Ελληνοκυπρίων από τα σπίτια τους για 40 χρόνια. Αλλος Τουρκοκύπριος υπεστήριξε την κατεδάφιση όλων των κτιρίων και να γίνει η πόλη ένα δάσος και πάρκο. ΄Οπως μας λέχθηκε, όλοι οι Τουρκοκύπριοι ήσαν καλά συντονισμένοι μεταξύ τους, ο καθένας με την δική του ερμηνεία και στόχο αποτελούσε ένα λιθάρι για τους υπόλοιπους. Ο κ. Γιώργος Λόρδος μίλησε για ένα δεκαετές σχέδιο που προσανατολίζεται να δεχθεί νέα ζευγάρια. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τους μεγαλύτερους, χαμογέλασε λέγοντας μάλλον τα εγγόνια θα φροντίσουν για τους γονείς και παππούδες, ότι και να σημαίνει αυτό. (Aπό άλλο δημοσίευμα εντοπίστηκε ότι η εν λόγω τουρκοκύπρια είναι από τους εμπνευστές της Famagusta Ecocity project, Τσερέν Μπογκάτς).
Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε εκείνο που καταλάβαμε, είναι ότι δημιουργήθηκαν τελευταίως διάφορες ομάδες οι οποίες επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και σχέδια, περιλαμβανομένων και των νεο-σοφισθέντων σχεδίων για οικολογική υποτίθεται Αμμόχωστο, με διάφορες περίεργες προδιαγραφές που σε τελική ανάλυση προωθούν μια μοιρασιά και της όσης περιοχής προκειμένου θα επιστραφεί, αν επιστραφεί και όχι καθαρά ολόκληρης της πόλης στους νόμιμους εκτοπισθέντες Έλληνες κατοίκους της. Μια «δικοινοτική» περιοχή!
Και τίθενται κάποια ερωτήματα εδώ: Τι λέει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου κ. Αλέξης Γαλανός, συμφωνεί με όλα αυτά τα διάφορα σχέδια που ονειρεύονται κάποιες ορμώμενες ομάδες σχεδιάζοντας δίχως τον ξενοδόχο; Eφόσον οι περιουσίες για τις οποίες γίνεται λόγος και σχεδιασμός, πρωτίστως από Τουρκοκύπριους σε σεμινάρια και συζητήσεις εδώ και εκεί, δεν τους ανήκουν!!!
Και το σπουδαιότερο: Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα με τις πρόνοιες του ψηφίσματος 550 του 1984 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, και την άνευ όρων επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων της πόλης;
Πολύ σημαντικό το άρθρο του Δρ. Άρη Πετάση στο θέμα αυτό, ” Η περι της Αμμοχώστου επικοινωνιακή απάτη”, που αναρτήθηκε και στην Agora Dialogue.
Υ.Γ. Το κείμενο μεταδόθηκε από την γράφουσα και σε ανταπόκριση σήμερα το πρωί (26.2.2014) από το πρόγραμμα Λάζαρου Μαύρου, Ράδιο Πρώτο (Λευκωσία)
http://agora-dialogue.com/%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%87%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84/
Η περι Αμμοχώστου επικοινωνιακή απάτη
Άρης Πετάσης
Agora Dialogue
Agora Dialogue
Το παρόν αποτελεί συνέχεια του άρθρου μου για την επικοινωνιακή απάτη του “εφικτού.”
Τελευταία βλέπουμε μια συντονισμένη προσπάθεια επικοινωνιακής απάτης από επικοινωνιολόγους και έμμισθους εκπροσώπους για δημιουργία ψεύτικης ευφορίας και ενθουσιασμού γύρω από δήθεν επικείμενο άνοιγμα της Αμμοχώστου, αγνοώντας τις κρυστάλλινες θέσεις της Τουρκίας και τα ανταλλάγματα που ζητά. Οι ίδιοι κύκλοι δημαγωγούν εκμεταλλευόμενοι τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες του Δημάρχου Αμμοχώστου και των συνεργατών του υπέρ μιας καθαρής επιστροφής ολόκληρης της πόλης.
Επικοινωνιακή απάτη 1:
“H Τουρκία σύντομα θα ανοίξει την Αμμόχωστο.” Οι επικοινωνιολόγοι γνωρίζουν καλά (αλλά το κρύβουν) πως για την Τουρκία δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος της Αμμοχώστου. Μιλούν μόνο για την περιοχή των Βαρωσίων και ζητούν απαράδεκτα ανταλλάγματα. Ουδέποτε αναφέρουν την “διοικητική περιοχή του Δήμου της Αμμοχώστου.” Δύο λόγια τώρα και για τα συγκριτικά μεγέθη των δύο περιοχών: α.) η συνολική έκταση της Αμμοχώστου καλύπτει 38.2 τ. χιλ ενώ β.) η έκταση των Βαρωσίων καλύπτει μόλις 6,4 τ. χιλ (δηλαδή ποσοστό 16,75% της διοικητικής περιοχής του Δήμου Αμμοχώστου.) Οι Τούρκοι μιλούν για περιοχή ίση περίπου με τον Πρωταρά που βασικά θα είναι περικυκλωμένη από Τούρκους και χωρίς μέλλον. Γι’ αυτά τα 6.4 τ.χλ απαιτούν καταστροφικά για το μέλλον μας ανταλλάγματα τα οποία η προπαγάνδα αποκρύπτει.
Επικοινωνιακή απάτη 2:
“Το άνοιγμα των Βαρωσίων θα σώσει την οικονομία της Κύπρου, γιατί θα ανοίξει απεριόριστος αριθμός θέσεων εργασίας, κ.ο.κ.” Η περιοχή των Βαρωσίων αποτελεί το 0.0007% της συνολικής έκτασης της Κύπρου που φθάνει τις 9,251 τ.χλ. Πουθενά στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ένα τέτοιο ποσοστό έκτασης (0.0007% του συνόλου) μπόρεσε να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα μιας χώρας. Ούτε κατά διάνοια—ακόμα και εάν το Βαρώσι ήταν το Saint-Tropez, το Acapulco ή το Copacabana. Η προπαγάνδα ξεχνά να αναφέρει πως με την “λύση” θα νομιμοποιηθούν προς εκμετάλλευση από τους Τούρκους 3,355 τ.χλ. κλεμμένης γης μας μαζί και οι παραλίες της Κερύνειας, Μόρφου και Καρπασίας οι οποίες υπό την τουρκική τους πλέον μορφή θα ανταγωνίζονται αθέμιτα το Βαρώσι και τις άλλες περιοχές. Απλά δημιουργείται μια επικοινωνιακή πλάνη με σκοπό να επηρεαστούν οι Αμμοχωστιανοί και άλλοι υπέρ του υπό διαμόρφωση νέου σχέδιο Ανάν.
Επικοινωνιακή απάτη 3:
“Θα εισρεύσει απεριόριστο χρήμα από ξένους,” και κυρίως από την Αμερική, για να στηρίξουν τη “λύση.” Εδώ πρόκειται και για πλάνη αλλά και για καθαρό ψεύδος, γιατί μόλις οι εκπρόσωποί μας υπογράψουν το νέο σχέδιο Ανάν το μόνο πράγμα που θα πάρουν ως αντάλλαγμα είναι μιαν άθλια και κατάμαυρη αναφορά του ονόματος στους στην βιβλιογραφία των χαμένων πατρίδων. Πάντως, η Κύπρος δωρεές δεν πρόκειται να πάρει. Τα όσα συνέβησαν το 2004 είναι άκρως διαφωτιστικά σε ό,τι αφορά το θέμα μας. Τότε ο κύριος Günter Verheugen, Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, έσερνε τον χορό υποσχέσεων με τίτλο, “ξένη οικονομική στήριξη για λύση στην βάση του σχεδίου Αναν.” Προς τον σκοπό εξεύρεσης χρημάτων μίλησε στις 15 Απριλίου, 2004 (δηλαδή πριν από το δημοψήφισμα) στο “Συνέδριο Δωρητών” όπου και θα κατέγραφε τα ποσά ανά δωρητή. Τελικά, δεν βρήκε δωρητή για να καταγράψει ένα άξιο λόγου ποσό δωρεάς! Καμιά χώρα δεν ήθελε να φορολογήσει τους πολίτες της, για να κάνει δωρεά στην Κύπρο. Φανταστείτε τώρα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, τι θα γίνει. Υπενθυμίζω πως στις 15 Μαρτίου 2013 το κούρεμα πτώχευσε τον λαό μας κυριολεκτικά μέσα σε μια νύκτα χωρίς καμιά ξένη χώρα να χάσει τον ύπνο της.
Επικοινωνιακή απάτη 4:
“Θα βοηθήσουν αντικειμενικοί μεσολαβητές για να πάρουμε την Αμμόχωστο.” Το ίδιο ακούγαμε και το 2004 όταν η προπαγάνδα παρουσίαζε τον κ. Verheugen σαν στενό φίλο της Κύπρου. Ας δούμε τι είπε σε τίτλο της η έγκριτη Γερμανική Spiegel (23.10.2006) δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα: “Ο Verheugen πέφτει από την υπόληψη: Πολιτικό σκάνδαλο χτυπά την Ευρωπαϊκή Ένωση.” Ένας άλλος “αντικειμενικός” διπλωμάτης, “στενός φίλος” της Κύπρου του 2004, ήταν και ο Αμερικάνος Matthew Bryza. Ας δούμε τι γράφει στην Αμερικανική εφημερίδα “Wall street Journal” (16.08, 2008) ο δημοσιογράφος Jay Solomon (4 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν.) Γράφει πως αφού πήρε την θέση του “Αμερικανού Απεσταλμένου στον Καύκασο,” ο κύριος Bryza, άρχισε να ενθαρρύνει τον Mikhail Sackashvilli, πρόεδρο της Γεωργίας, να επιτεθεί κατά του Ρωσικού στρατού με την “υπόσχεση” πως θα τον στήριζε η Αμερική. Η Γεωργία πίστεψε και έκανε αυτή την τρέλα στις 7 Αυγούστου, 2008. Ο Ρωσικός στρατός αντέδρασε και σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε, στις 12 Αυγούστου, 2008, 50 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας Τυφλίδα, με τον Bryza να μην βρίσκεται πουθενά για να βοηθήσει τους Γεωργιανούς ως υποσχέθηκε σαν “φίλος” τους. Υπήρχε και τρίτος “αντικειμενικός μεσολαβητής” το 2004, το όνομα του οποίου δεν έρχεται τώρα στην μνήμη μου, που μετά το Ανάν βρέθηκε στην φυλακή για κάποια παρανομία.
Επικοινωνιακή απάτη 5:
Ξένοι προπαγανδίζουν το θέμα “Αμμόχωστος” στο εξωτερικό και οι εδώ έμμισθοι αμέσως μεταδίδουν την είδηση σαν “πληροφορίες από έγκυρες πηγές του εξωτερικού.” Για σκοπούς πειστικότητας και τεχνητού ενθουσιασμού οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν και γνωστά ονόματα πρώην επισκεπτών στο Βαρώσι (Αμμόχωστο το λένε!) Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτό της Elizabeth Taylor. Σπουδαίο πράγμα! Και η Raquel Welsh είχε επισκεφθεί την Κερύνεια. Και ο Telly Savalas την Λευκωσία και ο Lord Tonypandy καθώς ο Chris Barnard την Πάφο! Στο διαδίκτυο προπαγανδίζεται, επίσης, πως, “το Βαρώσι θα ενώσει τους κατοίκους της Αμμοχώστου.” Προφανώς εννοούν πως οι Βαρωσιώτες θα ενωθούν με τους έποικους που θα νομιμοποιηθούν στην πόλη του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση και του Αντώνη Παπαδόπουλου!
Κλείνοντας, η συνεχής προπαγάνδα σε κάποιο στάδιο καταντά πληκτική και γι’ αυτό οι προπαγανδιστές θα πρέπει να την διανθίζουν και με καμιά αλήθεια την οποία ο λαός μας τόσο έχει ανάγκη. Ενώ ο λαός μας απαιτεί να δει μια ελεύθερη και ευημερούσα Κύπρο οι προπαγανδιστές αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν την επόμενη δόση παραπλάνησής του προς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ο Δρ Άρης Πετάσης είναι μέλος του Board of Trustees, Int’l Fund, Moscow State Aviation
Τελευταία βλέπουμε μια συντονισμένη προσπάθεια επικοινωνιακής απάτης από επικοινωνιολόγους και έμμισθους εκπροσώπους για δημιουργία ψεύτικης ευφορίας και ενθουσιασμού γύρω από δήθεν επικείμενο άνοιγμα της Αμμοχώστου, αγνοώντας τις κρυστάλλινες θέσεις της Τουρκίας και τα ανταλλάγματα που ζητά. Οι ίδιοι κύκλοι δημαγωγούν εκμεταλλευόμενοι τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες του Δημάρχου Αμμοχώστου και των συνεργατών του υπέρ μιας καθαρής επιστροφής ολόκληρης της πόλης.
Επικοινωνιακή απάτη 1:
“H Τουρκία σύντομα θα ανοίξει την Αμμόχωστο.” Οι επικοινωνιολόγοι γνωρίζουν καλά (αλλά το κρύβουν) πως για την Τουρκία δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος της Αμμοχώστου. Μιλούν μόνο για την περιοχή των Βαρωσίων και ζητούν απαράδεκτα ανταλλάγματα. Ουδέποτε αναφέρουν την “διοικητική περιοχή του Δήμου της Αμμοχώστου.” Δύο λόγια τώρα και για τα συγκριτικά μεγέθη των δύο περιοχών: α.) η συνολική έκταση της Αμμοχώστου καλύπτει 38.2 τ. χιλ ενώ β.) η έκταση των Βαρωσίων καλύπτει μόλις 6,4 τ. χιλ (δηλαδή ποσοστό 16,75% της διοικητικής περιοχής του Δήμου Αμμοχώστου.) Οι Τούρκοι μιλούν για περιοχή ίση περίπου με τον Πρωταρά που βασικά θα είναι περικυκλωμένη από Τούρκους και χωρίς μέλλον. Γι’ αυτά τα 6.4 τ.χλ απαιτούν καταστροφικά για το μέλλον μας ανταλλάγματα τα οποία η προπαγάνδα αποκρύπτει.
Επικοινωνιακή απάτη 2:
“Το άνοιγμα των Βαρωσίων θα σώσει την οικονομία της Κύπρου, γιατί θα ανοίξει απεριόριστος αριθμός θέσεων εργασίας, κ.ο.κ.” Η περιοχή των Βαρωσίων αποτελεί το 0.0007% της συνολικής έκτασης της Κύπρου που φθάνει τις 9,251 τ.χλ. Πουθενά στην παγκόσμια οικονομική ιστορία ένα τέτοιο ποσοστό έκτασης (0.0007% του συνόλου) μπόρεσε να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα μιας χώρας. Ούτε κατά διάνοια—ακόμα και εάν το Βαρώσι ήταν το Saint-Tropez, το Acapulco ή το Copacabana. Η προπαγάνδα ξεχνά να αναφέρει πως με την “λύση” θα νομιμοποιηθούν προς εκμετάλλευση από τους Τούρκους 3,355 τ.χλ. κλεμμένης γης μας μαζί και οι παραλίες της Κερύνειας, Μόρφου και Καρπασίας οι οποίες υπό την τουρκική τους πλέον μορφή θα ανταγωνίζονται αθέμιτα το Βαρώσι και τις άλλες περιοχές. Απλά δημιουργείται μια επικοινωνιακή πλάνη με σκοπό να επηρεαστούν οι Αμμοχωστιανοί και άλλοι υπέρ του υπό διαμόρφωση νέου σχέδιο Ανάν.
Επικοινωνιακή απάτη 3:
“Θα εισρεύσει απεριόριστο χρήμα από ξένους,” και κυρίως από την Αμερική, για να στηρίξουν τη “λύση.” Εδώ πρόκειται και για πλάνη αλλά και για καθαρό ψεύδος, γιατί μόλις οι εκπρόσωποί μας υπογράψουν το νέο σχέδιο Ανάν το μόνο πράγμα που θα πάρουν ως αντάλλαγμα είναι μιαν άθλια και κατάμαυρη αναφορά του ονόματος στους στην βιβλιογραφία των χαμένων πατρίδων. Πάντως, η Κύπρος δωρεές δεν πρόκειται να πάρει. Τα όσα συνέβησαν το 2004 είναι άκρως διαφωτιστικά σε ό,τι αφορά το θέμα μας. Τότε ο κύριος Günter Verheugen, Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, έσερνε τον χορό υποσχέσεων με τίτλο, “ξένη οικονομική στήριξη για λύση στην βάση του σχεδίου Αναν.” Προς τον σκοπό εξεύρεσης χρημάτων μίλησε στις 15 Απριλίου, 2004 (δηλαδή πριν από το δημοψήφισμα) στο “Συνέδριο Δωρητών” όπου και θα κατέγραφε τα ποσά ανά δωρητή. Τελικά, δεν βρήκε δωρητή για να καταγράψει ένα άξιο λόγου ποσό δωρεάς! Καμιά χώρα δεν ήθελε να φορολογήσει τους πολίτες της, για να κάνει δωρεά στην Κύπρο. Φανταστείτε τώρα, με την παγκόσμια οικονομική κρίση, τι θα γίνει. Υπενθυμίζω πως στις 15 Μαρτίου 2013 το κούρεμα πτώχευσε τον λαό μας κυριολεκτικά μέσα σε μια νύκτα χωρίς καμιά ξένη χώρα να χάσει τον ύπνο της.
Επικοινωνιακή απάτη 4:
“Θα βοηθήσουν αντικειμενικοί μεσολαβητές για να πάρουμε την Αμμόχωστο.” Το ίδιο ακούγαμε και το 2004 όταν η προπαγάνδα παρουσίαζε τον κ. Verheugen σαν στενό φίλο της Κύπρου. Ας δούμε τι είπε σε τίτλο της η έγκριτη Γερμανική Spiegel (23.10.2006) δύο χρόνια μετά το δημοψήφισμα: “Ο Verheugen πέφτει από την υπόληψη: Πολιτικό σκάνδαλο χτυπά την Ευρωπαϊκή Ένωση.” Ένας άλλος “αντικειμενικός” διπλωμάτης, “στενός φίλος” της Κύπρου του 2004, ήταν και ο Αμερικάνος Matthew Bryza. Ας δούμε τι γράφει στην Αμερικανική εφημερίδα “Wall street Journal” (16.08, 2008) ο δημοσιογράφος Jay Solomon (4 χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν.) Γράφει πως αφού πήρε την θέση του “Αμερικανού Απεσταλμένου στον Καύκασο,” ο κύριος Bryza, άρχισε να ενθαρρύνει τον Mikhail Sackashvilli, πρόεδρο της Γεωργίας, να επιτεθεί κατά του Ρωσικού στρατού με την “υπόσχεση” πως θα τον στήριζε η Αμερική. Η Γεωργία πίστεψε και έκανε αυτή την τρέλα στις 7 Αυγούστου, 2008. Ο Ρωσικός στρατός αντέδρασε και σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε, στις 12 Αυγούστου, 2008, 50 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Γεωργίας Τυφλίδα, με τον Bryza να μην βρίσκεται πουθενά για να βοηθήσει τους Γεωργιανούς ως υποσχέθηκε σαν “φίλος” τους. Υπήρχε και τρίτος “αντικειμενικός μεσολαβητής” το 2004, το όνομα του οποίου δεν έρχεται τώρα στην μνήμη μου, που μετά το Ανάν βρέθηκε στην φυλακή για κάποια παρανομία.
Επικοινωνιακή απάτη 5:
Ξένοι προπαγανδίζουν το θέμα “Αμμόχωστος” στο εξωτερικό και οι εδώ έμμισθοι αμέσως μεταδίδουν την είδηση σαν “πληροφορίες από έγκυρες πηγές του εξωτερικού.” Για σκοπούς πειστικότητας και τεχνητού ενθουσιασμού οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν και γνωστά ονόματα πρώην επισκεπτών στο Βαρώσι (Αμμόχωστο το λένε!) Μεταξύ των ονομάτων είναι και αυτό της Elizabeth Taylor. Σπουδαίο πράγμα! Και η Raquel Welsh είχε επισκεφθεί την Κερύνεια. Και ο Telly Savalas την Λευκωσία και ο Lord Tonypandy καθώς ο Chris Barnard την Πάφο! Στο διαδίκτυο προπαγανδίζεται, επίσης, πως, “το Βαρώσι θα ενώσει τους κατοίκους της Αμμοχώστου.” Προφανώς εννοούν πως οι Βαρωσιώτες θα ενωθούν με τους έποικους που θα νομιμοποιηθούν στην πόλη του Γρηγόρη Αυξεντίου, του Κυριάκου Μάτση και του Αντώνη Παπαδόπουλου!
Κλείνοντας, η συνεχής προπαγάνδα σε κάποιο στάδιο καταντά πληκτική και γι’ αυτό οι προπαγανδιστές θα πρέπει να την διανθίζουν και με καμιά αλήθεια την οποία ο λαός μας τόσο έχει ανάγκη. Ενώ ο λαός μας απαιτεί να δει μια ελεύθερη και ευημερούσα Κύπρο οι προπαγανδιστές αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν την επόμενη δόση παραπλάνησής του προς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Ο Δρ Άρης Πετάσης είναι μέλος του Board of Trustees, Int’l Fund, Moscow State Aviation
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου