Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σκάνδαλο CYTA – Συντροφικά μαχαιρώματα στο ΑΚΕΛ και όχι μόνον


Με ονομαστικές αναφορές στον Νίκο Κατσουρίδη ως το άτομο που έπρεπε να ανακριθεί για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς χρωμάτισε την αντεξέτασή του ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας ο Βενιζέλος Ζαννέττος. 
Άφωνα άφησε στελέχη του κόμματος η αντεξέταση Ζαννέττου

Το συντροφικό κάρφωμα που έκανε στον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ άφησε άφωνα ακόμα και στελέχη του κόμματος που παρακολουθούσαν τη δίκη.

Ο κ. Ζαννέττος άφησε μάλιστα και υπονοούμενα κατά της Νομικής υπηρεσίας για κάλυψη του κ. Κατσουρίδη.

Οι συνεχείς αναφορές Ζαννέττου στο όνομα του Νίκου Κατσουρίδη υποχρέωσαν την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής να του υποδείξει πως «οι εσωκομματικές διαφορές του ΑΚΕΛ δεν θα επιλυθούν στο δικαστήριο».
Σε άλλη περίπτωση…
Καταγγελίες - φωτιά έκαναν με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Cyta οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της εν λόγω Αρχής, ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ (ΠΟΑΣ), ΑΣΕΤ - Cyta (ΠΟΑΣ) και ΣΕΠ – ΑΤΗΚ. Καταγγελίες που μιλούν για ύπαρξη στην ανώτατη ηγεσία του Οργανισμού ατόμων που βαρύνονται με ποινικές και πειθαρχικές έρευνες. Αλλά και για αδιαφορία ή αδυναμία της διοίκησης να πατάξει τα σκάνδαλα που ολοένα εμφανίζονται στη Cyta, τα οποία, κατά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αμαυρώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ κακή εικόνα που είχε ο Οργανισμός. Μάλιστα οι οργανώσεις προχωρούν ένα βήμα παρακάτω: Καλούν το διοικητικό συμβούλιο να ζητήσει από το γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας ενημέρωση για την πορεία των ερευνών για κακώς έχοντα στη Cyta.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
Η επιστολή των πιο πάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων, που στάλθηκε στο ΔΣ της
Cyta την περασμένη Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014, φέρει τίτλο «Καθυστέρηση και διστακτικότητα στην ολοκλήρωση διερεύνησης και πειθαρχικής δίωξης υποθέσεων». Λέει: «Έχουν παρέλθει από τότε που αναλάβατε τα ηνία του Οργανισμού σχεδόν εννιά μήνες και η πολυδιαφημισμένη και από όλους αναμενόμενη κάθαρση στον Οργανισμό δεν έχει ακόμα συντελεστεί. Στο μεταξύ, ολοένα και νέα σκάνδαλα εμφανίζονται καθημερινά στα ΜΜΕ, τα οποία αμαυρώνουν ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ κακή εικόνα που είχε ο Οργανισμός όταν τον αναλάβατε. Ταυτόχρονα, ο Οργανισμός γίνεται διαρκώς αντικείμενο αρνητικών σχολίων από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας για κακοδιαχείριση και απουσία χρηστής διοίκησης».
ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Αναρωτιόμαστε, άραγε, πώς μπορεί να φύγουν τα μαύρα σύννεφα» πάνω από τον Οργανισμό και να επέλθει η ανάκαμψη και η ανύψωση του ηθικού του προσωπικού, όταν εσείς συνεχίζετε στο ίδιο μοτίβο της διστακτικότητας, αναποφασιστικότητας και αναποτελεσματικότητας στο να διερευνηθούν πλήρως όλες οι πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν και να κλείσουν άπαξ και δια παντός οι υποθέσεις αυτές. Η άπρακτη παρέλευση του χρόνου, χωρίς να υπάρχει καμιά απολύτως εξέλιξη στις υποθέσεις αυτές, γεννά υπόνοιες στο προσωπικό ότι αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης. Ταυτόχρονα, η κατάσταση αυτή συντείνει στην μείωση της αξίας του Οργανισμού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιβουλεύονται να αγοράσουν τον Οργανισμό όσα-όσα».

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ.
Στη συνέχεια οι τρεις οργανώσεις, αφού διερωτόνται «πώς, άραγε, θα μπορέσει να στελεχωθεί η νέα δομή που έχει προκύψει από τη μελέτη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων όταν στην ανώτατη ηγεσία του Οργανισμού υπάρχουν άτομα που βαρύνονται με ποινικές και πειθαρχικές έρευνες;», προειδοποιούν: «Εμείς από την πλευρά μας, ως συνδικαλιστικό κίνημα, όχι απλά δεν θέλουμε να γίνουμε συνεργοί της οποιασδήποτε προσπάθειας συγκάλυψης, αλλά ούτε καν δεχόμαστε να δημιουργηθούν υπόνοιες στο προσωπικό ότι συναινούμε σιωπηρά σε κάτι τέτοιο. Γι' αυτό είμαστε αναγκασμένοι, δυστυχώς, να κλιμακώσουμε και να δημοσιοποιήσουμε την αντίδρασή μας, παρά το όποιο επιπλέον κόστος μπορεί να επωμισθείτε τόσο εσείς ως Διοίκηση του Οργανισμού όσο και ο Οργανισμός γενικότερα. Κύριοι, βρισκόμαστε όχι στο 'παρά πέντε' αλλά στο 'και πέντε'. Πάρτε αμέσως μέτρα».

ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Συνεχίζοντας οι τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν το ΔΣ της
Cyta να απευθυνθεί με επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και να ζητήστε του επίσημα: «(α) Να σας ενημερώσει ποιες ποινικές υποθέσεις που εμπλέκουν υπαλλήλους της Cyta ευρίσκονται υπό διερεύνηση, για την πρόοδο των υποθέσεων αυτών, γιατί καθυστερούν (αν καθυστερούν) και πότε προβλέπεται να καταλήξουν είτε σε ποινική δίωξη είτε σε απαλλαγή των κατηγορουμένων. (β) Να ερμηνεύσει τους νόμους και τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού της ΑΤΗΚ και να σας δώσει μια ξεκάθαρη και σαφή απάντηση στο ερώτημα ποια πειθαρχικά αδικήματα έχουν παραγραφεί και ποια όχι. (3) Να σας εισηγηθεί ποιος είναι ο ενδεδειγμένος χειρισμός για την κάθε περίπτωση».
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ!
Και καταλήγουν οι εν λόγω οργανώσεις: «Σας καλούμε όπως, αφού λάβετε τις πιο πάνω απαντήσεις, να ενημερώστε επίσημα και τελεσίδικα τους εμπλεκόμενους στις πειθαρχικές υποθέσεις αν απαλλάσσονται των κατηγοριών λόγω παραγραφής, αν θα συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι πειθαρχικές δίκες, αν θα τους επιτραπεί να φύγουν με εθελούσια αποχώρηση (ή όχι), αν δικαιούνται να πάρουν την αποζημίωση του εθελούσιου (ή όχι) κλπ. Επιτέλους κύριοι, το μαχαίρι να φτάσει στο κόκκαλο! Αυτές ήταν άλλωστε και οι διακηρύξεις του προέδρου της Δημοκρατίας όταν ανέλαβε την εξουσία, αυτοί ήταν και οι όροι εντολής σας όταν σας διόρισε».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου