Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

<<Δόλια σχέδια των χρηματοπιστωτικών θεσμών και της ΤτΕ, εις βάρος των τραπεζών, για να σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία>>


Δυστυχώς η εθνική οικονομία είναι καταδικασμένη στον βούρκο της στασιμότητας, να βουλιάζει στα βρώμικα νερά της ντροπής και της παρακμής.
Η Σύνοδος Κορυφή στις 22 Ιουνίου του 2015 είναι το φινάλε στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδος με τους δανειστές αναφέρει ο Moscovici ο ευρωπαίος επίτροπος επί των οικονομικών και ζητάει η Ελλάδα να μεταρρυθμιστεί, δεν ζητάει μειώσεις συντάξεων.
Το μήνυμα του Moscovici θα μπορούσε να εκγλυφθεί ως κίνηση γέφυρα προς την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Dijsselbloem ο επικεφαλής του Eurogroup ξεκάθαρα δήλωσαν ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρει νέες προτάσεις στο έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα 22 Ιουνίου….η Σύνοδος Κορυφής το βράδυ της 22ας δεν θα λάβει καμία απόφαση για την Ελλάδα.
Ταυτόχρονα έχουν συμβεί ορισμένα φαινόμενα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον περίεργα.
Καταγράφεται εσχάτως μια συντονισμένη παρέμβαση που καταλήγει σε μείζον τραπεζικό πρόβλημα, καθώς οι εκροές καταθέσεων συνεχίζονται και η πιστωτική ασφυξία συνεχίζεται.

1)Ξεκίνησε η ΤτΕ με την παρέμβαση της μιλώντας σε επίσημη έκθεση ότι αν η Ελλάδα δεν υπογράψει την συμφωνία έρχεται το Grexit.
Ο διοικητής της ΤτΕ κινήθηκε καθ΄ υπόδειξη του Σαμαρά της και της ΕΚΤ από αυτούς παίρνει εντολές.
Ο σκοπός ήταν ένας να δημιουργηθεί…τραπεζικό πρόβλημα, το οποίο για να μην καταλήξει σε χρεοκοπία των τραπεζών…θα υποχρεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει μια συμφωνία με την ΕΕ και τους δανειστές.
Το παιχνίδι είναι έξυπνα δομημένο.
Η ΤτΕ με την έκθεση του διοικητή σπέρνει τον πανικό.
Η ΕΚΤ που χορηγεί το ELA παρέχει ρευστότητα με το σταγονόμετρο στις ελληνικές τράπεζες ίσα ίσα για να επιβιώνουν.
Η  ΕΚΤ γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει χορηγήσει 120 δισεκ. εκ των οποίων 87,3 με 87,1 δισεκ. ELA και γνωρίζει πολύ καλά ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να επιστρέψουν ούτε ένα ευρώ πίσω.
Γιατί επιλέγει η ΕΚΤ την στρατηγική της αιμοδοσίας ρευστότητας με το σταγονόμετρο;
Προφανώς αποτελεί μέτρο πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση.
Η ΕΚΤ δεν παίζει παιχνίδια υποστηρίζουν πολλοί αλλά πως εξηγείται η τακτική του σταγονόμετρου προς τις ελληνικές τράπεζες;
Οι δηλώσεις του Coeuré της ΕΚΤ που έκανε την περίφημη ανόητη δήλωση «δεν ξέρω αν οι τράπεζες είναι ανοικτές την Δευτέρα στην Ελλάδα» και εν συνεχεία την διέψευσε, τι σκοπιμότητα είχε;
Η ΕΚΤ είναι εποπτική αρχή και τι θέλει και εμπλέκεται στα πολιτικά παιχνίδια;

2)Η Lagarde του ΔΝΤ απείλησε ξεκάθαρα ότι αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου θα θεωρηθεί στάση πληρωμών.
Το ΔΝΤ όμως δεν έχει εκ του καταστατικού του ένα διάστημα 4 εβδομάδων μέχρι να κρίνει ότι μια χώρα αθέτησε τις υποχρεώσεις της;
Γιατί τέτοιο άγχος από την Lagarde να σπεύσει να θεωρήσει ότι η Ελλάδα την 30η Ιουνίου θα βρεθεί σε καθεστώς στάσης πληρωμών δηλαδή default;
Κατά ένα παράδοξο τρόπο, η Standard and Poor’s δήλωσε πρόσφατα ότι αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τα 3,4 δισεκ. στις 20 Ιουλίου στην ΕΚΤ δεν θα υποβαθμίσει την Ελλάδα σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας;
Γιατί το ΔΝΤ βιάζεται για 1,53 δισεκ. και η Standard and Poor’s δεν βιάζεται;

3)Ο ESM επίσης ανέφερε ότι αν υπάρξει στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ θα ζητήσει όλα τα ποσά που δάνεισε στην Ελλάδα να καταβληθούν έγκαιρα.
Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τα 1,53 δισεκ. στο ΔΝΤ θα πληρώσει τα 145 δισεκ. στον ESM;

Η σκόπιμη τραπεζική κρίση


Οι ευρωπαίοι, η ΕΚΤ και οι μηχανισμοί άσκησης εξουσίας χτυπούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω των τραπεζών.
Η ΕΚΤ δεν μπορεί ευθέως να αδειάσει τις ελληνικές τράπεζες γιατί θα θεωρηθεί ότι παίζει ευθέως πολιτικά παιχνίδια.
Όμως οι εκροές καταθέσεων είναι το καλύτερο εργαλείο για να ασκηθεί πίεση στην ελληνική κυβέρνηση.
Δεν είναι τυχαίο ότι την Πέμπτη 18 Ιουνίου υπήρξε πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα με τράπεζα ή τράπεζες  που βρέθηκαν στα κόκκινα.
Κάποιοι παίζουν περίτεχνα παιχνίδια εις βάρος της σταθερότητας των τραπεζών.
Στο προσκήνιο εμφανίζονται ως οι θιασώτες της συστημικής ευστάθειας στο παρασκήνιο χρησιμοποιούν δόλια μέσα για να σύρουν γονυπετής την ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία.

Από το αδιέξοδο….στο αδιέξοδο


Στην Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει κάποιας μορφής συμφωνία 2 έως 6 μήνες παράταση, έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.
Η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις, θα αποτραπούν το bank run και τα capital controls στις τράπεζες από Τρίτη 23 Ιουνίου.
Όλοι ξέρουν ότι το ελληνικό banking είναι σε οριακή κατάσταση στην κυριολεξία.
Όλοι ξέρουν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις 22 Ιουνίου θα ξημερώσει χάος την 23η Ιουνίου στην Ελλάδα με επίκεντρο τις τράπεζες αν είναι ανοικτές.
Όμως για την Ελλάδα οδηγείται από το αδιέξοδο στο αδιέξοδο.

Η συμφωνία είναι αδιέξοδο

Αν η κυβέρνηση συμφωνήσει αποτρέπει την χρεοκοπία αλλά παγιδεύεται σε ένα μηχανισμό όχι ασφυξίας αλλά στραγγαλισμού ρευστότητας.
Με την συμφωνία θα χορηγείται ρευστότητα για να αποπληρώνει η Ελλάδα το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και δεν θα κατευθύνεται ούτε ευρώ στην πραγματική οικονομία.
Η Ελλάδα τεχνικά δεν χρεοκοπεί εφόσον συμφωνήσει αλλά παγιδεύεται στον βούρκο της στασιμότητας.
Δεν θα υπάρχει ρευστότητα και τα μέτρα ύφεσης θα συνεχίζουν να πλήττουν την οικονομία.

Η διαφωνία είναι αδιέξοδο

Αν πάει σε ρήξη η Ελλάδα, αυτομάτως επιβάλλονται capital controls και η Ελλάδα χρεοκοπεί εντός ευρώ δηλαδή πάλι θα βρεθεί στο βούρκο της στασιμότητας με ακόμη χειρότερους όρους.
Αν πάει σε ρήξη, θα επικρατήσει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό χάος.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο , είτε με συμφωνία είτε με ρήξη.
Δυστυχώς η εθνική οικονομία είναι καταδικασμένη στον βούρκο της στασιμότητας, να βουλιάζει στα βρώμικα νερά της ντροπής και της παρακμής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου