Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

1974-2013 Συνειρμοί και παραλληλισμοί

Το 1974 λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα και πριν την τουρκική εισβολή, συγκεκριμένος πραξικοπηματίας, ο οποίος είναι ακόμη εν ζωή και μάλιστα βολεμένος, περιφερόταν στην Λεμεσό επιδεικνύοντας με καμάρι το καλάσνικοφ του. Η χούντα και οι πραξικοπηματίες έψαχναν εναγωνίως κάποιο να τον τοποθετήσουν σαν πρόεδρο στην θέση του Μακαρίου. Αφού κάποιοι νούσιμοι που προσεγγίστηκαν τους γύρισαν την πλάτη στράφηκαν εξ ανάγκης στον Νίκο Σαμψών. Με το άκουσμα του διορισμού του Σαμψών ως προέδρου,  άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον συγκεκριμένο πραξικοπηματία να αναφωνεί με περηφάνια. ‘’ Μπράβο, ο ζοππόβορτος ο κυπραίος έτσι πελλόν θέλει για πρόεδρο’’. Η πατρότητα της λέξης Ζοππόβορτος φυσικά δεν ανήκει  στον συγκεκριμένο πραξικοπηματία αλλά στο πρώην Δήμαρχο Λευκωσίας αείμνηστο Θεμιστοκλή Δέρβη.

Άλμα στο σήμερα. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το 2013 ο κύπριος εξακολουθεί να παραμένει ακόμη ζοππόβορτος. Οι σημερινές προεδρικές εκλογές είτε θα το επιβεβαιώσουν είτε θα το διαψεύσουν. Οι όποιοι συνειρμοί και παραλληλισμοί δικοί σας.

Όμηρος Αλεξάνδρου

ΥΓ. Επειδή κάποιοι από τις δεκάδες χιλιάδες λήπτες των μηνυμάτων μου ενδεχομένως να αντιδράσουν και ίσως και πάλιν αρχίσουν τις διαμαρτυρίες και τις απειλές, τους απαντώ προκαταβολικά ότι ‘’Απούσιει μούγια μουγιάζεται’’ Είπαμε δημοκρατικά όχι τραμπουκίστικα όπως το 1974....       
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου