Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ

 Το Υπουργικό  Συμβούλιο υπό την προεδρία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χρύσανθου* Αναστασιάδη ΝΧΑ αποφάσισε να ζητήσει από την Βουλή να εγκρίνει την αποδέσμευση σχετικού κονδυλίου για να  αγοραστεί αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού μάρκας BMW 730ι για  τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Η φορολογημένη αξία του αυτοκινήτου αυτού με τον εξοπλισμό πολυτέλειας και ασφάλειας αναμένεται να ξεπεράσει τις €90,000.

Η απόφαση για την αγορά ή όχι αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια θα ληφθεί από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, αφού τα κοινοβουλευτικά κόμματα αποδέχθηκαν εισήγηση του ΔΗΚΟ για ολιγοήμερη αναβολή. Αποφάσισαν επίσης όπως στην Επιτροπή Οικονομικών γίνει γενικότερη συζήτηση για την ευρύτερη πολιτική των ωφελημάτων που λαμβάνουν οι κρατικοί αξιωματούχοι. Με πρωτοβουλία του Κινήματος των Οικολόγων αναμένεται σύντομα να συζητηθεί και η πρόταση νόμου με την οποία να καταργούνται εκτός από το αυτοκίνητο και η παραχώρηση οχήματος, οδηγού και γραμματέως στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής.
Από τη συζήτηση που έγινε χθες, διεφάνη ότι το Κόμμα του Προέδρου ΝΧΑ, ΔΗΣΥ και το κόμμα του Χριστόφια ΑΚΕΛ, που έχουν και την πλειοψηφία στην Βουλή, θα ψηφίσουν την πρόταση της Κυβέρνησης. Το ΔΗΚΟ θα ανακοινώσει τη θέση του επί του θέματος την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγοι τάσσονται κατά της πρότασης και αναδεικνύουν επίσης την ανάγκη να εξετασθεί γενικώτερα η πολιτική για παραχώρηση ωφελημάτων σε κρατικούς αξιωματούχους, τονίζοντας παράλληλα ότι η επανεξέταση δεν θα πρέπει να γίνει μόνο για έναν τέως αξιωματούχο, αλλά για όλους. Αναφέρθηκε επίσης  ότι γίνεται κατάχρηση της πολιτικής των ωφελημάτων των κρατικών αξιωματούχων και ότι δεν είναι καιρός σήμερα, εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης, να κυκλοφορούν με μεγάλα αυτοκίνητα διευθυντές και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, και ότι είναι αδιανόητο, κρατικοί αξιωματούχοι, να λαμβάνουν προκλητικά προνόμια. Σωστάαααα………. όμως λογαριάζετε χωρίς το ΔΗΣΑΚΕΛ….
Σε μια περίοδο που οι πολίτες δεινοπαθούν και βιώνουν την οικονομική εξαθλιώση από τα δυσβάσταχτα μέτρα του Μνημονίου στο οποίο το άθλιο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο τους οδήγησαν , είναι εξοργιστικό η Βουλή ακόμη να προβληματίζετε αν θα ψηφίσει υπέρ, υπέρπρονομίων για τους πολιτικούς και ιδιαίτερα για το υπερπολυτελές αυτοκίνητο του ανεκδιήγητου Χριστόφια.
Αντί ο από κάθε άποψη άρρωστος αυτός ανθρωπάκος, που δεν άφησε τίποτα όρθιο κατά την διάρκεια της καταστροφικής διακυβέρνησης του, να τελεί το λιγότερο, σε δια βίου φυλάκιση, η κυπριακή δημοκρατία της μπανανίας του παραχώρησε με την εκδίωξη του από την εξουσία, €300.000 εφάπαξ, €8000 μηνιαία σύνταξη, 15 αστυφύλακες να τον φυλάνε μέχρι να ψωφίσει, και τώρα άκουσον, άκουσον ετοιμάζεται να του παραχωρήσει υπερπολυτελές αυτοκίνητο, την συντήρηση του οποίου θα πληρώνει και πάλι ο εξαθλιωμένος οικονομικά κύπριος πολίτης μέχρι αυτός να ψωφίσει.
Όταν ακούεις αυτό το ανόητο ανθρωπάκι να δηλώνει προκλητικά, αποχωρώντας από τη εξουσία, ότι φεύγει με το κεφάλι ψηλά, να περιφέρεται χαριεντιζόμενος και χασκογελώντας, ωσάν να μην έχει συμβεί τίποτα, τότε το λιγότερο που ένας αξιοπρεπής πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να κάνει, είναι να τον απαξιώνει και να τον εξευτελίζει. Αν αυτός ο άνθρωπος είχε ίχνος ανθρωπιάς και ευαισθησίας έπρεπε να είχε αυτοκτονήσει από καιρό η να αυτοεξοριστεί στην Κούβα για να κάνει τον μανάβη οδηγώντας τρίκυκλο και όχι αυτοκίνητο των €90.000.
Ο εξίσου προβληματικός διάδοχος του, ΝΧΑ αντί να υποβάλει πρόταση νόμου στην Βουλή για κατάργηση αυτών των προκλητικών υπερπρονομίων των κρατικών αξιωματούχων προτίμησε να εξασφαλίσει και αυτός τα μελλοντικά του προνόμια. Εφάρμοσε δηλαδή την γνωστή λαϊκή ρήση ‘’Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θ έρθεις’’
Και ενώ συμβαίνουν τα πιο πάνω με αφορμή το αυτοκίνητο του μπουρλοτιέρη ‘’άρχισαν τα όργανα’’. Ξεκίνησε δειλά, δειλά η αντίδραση των πολιτών ενάντια όσων τους οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση, από σύμπτωση η όχι, αυτή την φορά με πυρπόληση αυτοκινήτων.
Έκαψαν το αυτοκίνητο διευθυντή κεντρικού υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας στο Παραλίμνι. Ο συγκεκριμένος διευθυντής γίνεται στόχος για 2η φορά μέσα σε διάστημα 6 μηνών πιθανότατα εξ αιτίας της εξαπάτησης πελατών της Λαϊκής στη γνωστή υπόθεση των χρεογράφων. Τον περασμένο Ιανουάριο άγνωστος έριξε 7 πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, προκαλώντας ζημιές στο κεντρικό υποκατάστημα της Λαϊκής στο Παραλίμνι.

Έτσι δυστυχώς θα συμβαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι πολίτες δυστυχώς θα παίρνουν την δικαιοσύνη στα χέρια τους αφού αισθάνονται ότι η Δικαιοσύνη στην πατρίδα τους είναι εκεί για να τιμωρεί μόνο τους αδύνατους και τους απροστάτευτους και όχι τους εγκληματίες του κατεστημένου.

Κανείς λογικά σκεπτόμενος δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι οι πολίτες πρέπει να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, τι γίνεται όμως όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι τους κυβερνούν μεγαλοαπατεώνες που χειραγωγούν την Δικαιοσύνη για να μένουν ατιμώρητοι; Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια και ανησυχία, ότι όσο το βρώμικο κατεστημένο εξακολουθεί να ελέγχει τα πράγματα και οι πολίτες θα βυθίζονται συνεχώς στην φτώχια και την ανέχεια τόσο τα πράγματα θα οδηγούνται σε ανεξέλεγκτη και μη αναστρέψιμη κατάσταση.

‘’Η Δικαιοσύνη έπρεπε να είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και όχι ο Yes Man της εκτελεστικής εξουσίας’’, τάδε εφη ο ικανότερος και τιμιότερος των δικαστικών, πρώην Γενικός Εισαγγελέας αείμνηστος Σόλωνας Νικήτας τον οποίον είχε εξανάγκασει σε παραίτηση ‘’ο υπερπατριώτης’’ πρώην πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος κατ’ εντολή του τότε εταίρου του στην εξουσία Δημήτρη Χριστόφια .Ένας Νικήτας όμως δεν φέρνει την άνοιξη, πολύ δε περισσότερο ένας.....Όμηρος, που παραμένει όμηρος της απραξίας αυτού του αποχαυνωμένου Λαού, δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη.

‘’Πρόβατα ξυπνάτε, λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα’’ όπως λέει και το τραγούδι….    

 * Το Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Αναστασιάδης στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές το 1999 για να θησαυρίζει σε βάρος των εξαπατημένων επενδυτών και να μην γίνεται αντιληπτός

Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου