Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΟΥΛΕΜΑ

Με μεγάλη δυσκολία και πολύ ψάξιμο, είναι δυνατόν να βρεθούν πράγματα πάνω στην γη που δεν συνέβησαν σε κανένα λαό προηγουμένως, ή να υπάρχουν πράγματα που ακόμα δεν ανακαλύφθηκαν! Στην Κύπρο όμως ακόμα οι κυβερνώντες προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταχινόπιτα.

Κάποιοι καλοί συμπολίτες μας, πριν τρία ή τέσσερα χρόνια, προσπάθησαν να μεταφέρουν στην τότε κυβέρνηση Χριστόφια ή ακόμα και στην Ρωσική κυβέρνηση μέσω της Κυπριακής Εκκλησίας, ένα μήνυμα: Να υποστηρίξει η Ρωσία οικονομικά την Κύπρο με αντάλλαγμα η Κύπρος να ξεχάσει και αέρια και ΑΟΖ και πετρέλαια! Με ποιο σκεπτικό; Επειδή τα όποια κοιτάσματα βρίσκονται στα βάθη της γης, η Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε την τεχνογνωσία έχει, ούτε τα μέσα διαθέτει να τα βγάλει στην επιφάνεια η ίδια. Και αν αποπειραθεί να τα βγάλει, δεν έχει τα μέσα να τα υπερασπιστεί έναντι της κακοβουλίας, της βουλιμίας και της αρπακτικότητας όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και των πάντων.
Και αυτό θα ήταν και προς το συμφέρον της Ρωσίας, δεδομένου του ότι ήταν και είναι ο κυριότερος προμηθευτής της Ευρώπης σε αέριο και δεν θα ήθελε τον κυπριακό ανταγωνισμό!

Τι συνέβη αντί αυτών; Το τότε κυβερνόν κόμμα το ΑΚΕΛ, συγχύζοντας τα κρατικά με τα κομματικά ταμεία ονειρευόταν να περάσει μέρος από τα έσοδα από το αέριο στα ταμεία του, ενώ ο νυν κυβερνών ΔΗΣΥ, ονειρευόμενος να τα μοιράσει σε Αμερικανούς, Τούρκους και Εγγλέζους, επιφυλάσσοντας για τον στενό κύκλο της ηγεσίας του, ό,τι προμήθεια προαιρούνται οι πιο πάνω, εξακολούθησαν ακάθεκτοι να προσπαθούν να υλοποιήσουν τα όνειρα τους για το φυσικό αέριο.

Και οι μεν Ρώσοι γνωρίζοντας με ποιους ανίκανους έχουν να κάνουν αδιαφόρησαν, ενώ στην Κύπρο συνέβη ακριβώς εκείνο που νομοτελειακά ήταν επόμενο να συμβεί. Συνέβη εδώ και σαράντα χρόνια με την Ελλάδα που έχει και στρατό και ναυτικό και αεροπορία! Επενέβη η Τουρκία και απαγορεύει! Και οι δήθεν «στρατηγικοί μας εταίροι και σύμμαχοι», αφού μπήκαν στην ΑΟΖ μας και μάζεψαν τα στοιχεία που ήθελαν, φεύγουν και μας αφήνουν σύξυλους για να επανέλθουν υπό νέες συνθήκες, όταν θα τους φωνάξει ο ηγεμών της περιοχής!

Θυμάστε τους πανηγυρισμούς του Χριστόφια και του Σιλικιώτη του  με την NOBLE; Για να καταλάβετε την ποιότητα εκείνων που μας κυβερνούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις για μας, φτάνει να μάθετε πως στην  NOBLE,  εκ των μεγάλων μετόχων είναι η DELEK του Ισραήλ, στην οποία έχει μεγάλα συμφέροντα ο ενεργειακός κολοσσός της …….Τουρκίας, Ζορλού!!!! Αυτό οι κυβερνήσεις μας δεν το γνωρίζουν; Αν όχι, πρόκειται για θλιβερούς ερασιτέχνες. Αν ναι, τότε έχουν σχέδια για μας, τα οποία δεν τα βάζει ο νους μας.
Και ξαφνικά, ενώ ο Σόλων Κασίνης διαβεβαίωνε τον Κυπριακό Λαό πως τα αποθέματα μας είναι αμύθητα και θα μας λύσουν όλα μας τα προβλήματα, η μια μετά την άλλη οι εταιρείες που αγόρασαν δικαιώματα στην ΑΟΖ μας, μας λένε πως βρίσκουν αέρα κοπανιστό! Και ο Πρόεδρος μας «απελπισμένος», μας διεκτραγωδεί την κλάππα που του έστησαν οι φίλοι του….Και κανείς δεν μας εξηγεί γιατί οι Τούρκοι κάμνουν τόσο σαματά για τον «αέρα τον κοπανιστό», ούτε γιατί αυτόν τον «αέρα τον κοπανιστό» τον χρησιμοποιούν ο ΟΗΕ, οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι για να μας εκβιάζουν!

Αλλά όταν ο Κυπριακός Λαός αποδύθηκε με τις θυσίες και την αγωνιστικότητα του στον Μακροχρόνιο Αγώνα στον οποίο τον κάλεσε ο Μακάριος, εννοούσε πως στόχος εκείνου του Αγώνα ήταν η απελευθέρωση του τόπου του. Αυτός ήταν ο λόγος που πλήρωνε για εξοπλισμούς, αυτός ήταν ο λόγος που υπηρετεί μέχρι τα γεράματα του στην Εθνική Φρουρά, αυτός ήταν ο λόγος που αγόγγυστα πλήρωνε για να εκσυγχρονιστεί το κράτος του, αυτός ήταν ο λόγος που πλήρωνε τους φόρους του κτλ, κτλ. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο καταχάρηκε- ανεδαφική χαρά βεβαίως- όταν του είπαν πως ανακάλυψαν πολύτιμο αέριο στην ΑΟΖ του.

Δεν λαμβάνει μόνο ένα πράγμα σοβαρά υπόψη ο Κυπριακός Λαός: Πως εκείνοι οι οποίοι ανελάμβαναν να διεξάγουν τον «Μακροχρόνιο Αγώνα» δεν ήσαν εκείνοι οι οποίοι θα ήθελε ο ίδιος ο Λαός να διεξάγουν τον Αγώνα. Ήσαν ΠΑΝΤΟΤΕ κάποιοι οι οποίοι υφάρπαζαν την εξουσία με την ψήφο του εξαγορασμένου, (με τα χρήματα που πλήρωνε για τον Αγώνα ο Κύπριος πολίτης), ρουσφετολήπτη της κομματοκρατίας!  Και ποιο είναι το θανάσιμο αμάρτημα του υπόλοιπου Κυπριακού Λαού; Η αποχή του από τις εκλογές! Η άρνηση του να τιμωρήσει με την ψήφο του αυτή την ανίκανη εγκληματική συναπαρτζιά που καταστρέφει την Πατρίδα μας!
Χαλάλι μας λοιπόν και ο Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ και ο Τορναρίτης και ο Χριστόφιας και ο Άντρος Κυπριανού! Αυτούς επιλέγουν οι εξαγορασμένοι ρουσφετολήπτες! Τους υπόλοιπους, γραμμένους μας έχουν! Και πολύ καλά μας κάνουν!

Ανδρέας Τ. Λουκάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου