Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

<<ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ €5000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ>>

Δεν αποκλείεται να είναι ο μόνος δημόσιος υπάλληλος ο καταγγέλλων, ο οποίος δεν κάνει τίποτα και πληρώνεται αδρά κάθε μήνα. Ωστόσο, ο ανώτερος λειτουργός του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μάριος Δρουσιώτης είναι ο πρώτος που γνωρίζουμε που έχει το φιλότιμο να καταγγείλει το γεγονός. Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα 'Φιλελεύθερος'.
Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα το οποίο υπογράφει ο Άγγελος Νικολάου, ο κ. Δρουσιώτης εδώ και ένα χρόνο μετακινήθηκε από την Υπηρεσία όπου βρισκόταν και ανέλαβε προϊστάμενος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ) Κύπρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμία εργασία.
Από τις 9 Φεβρουαρίου 2015 έως και σήμερα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος δεν του έχει σταλεί για χειρισμό, αλλά ούτε και του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε εργασία, είτε από τον διευθυντή του, είτε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου.
Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανώτερος λειτουργός Μάριος Δρουσιώτης, που κατέχει κλίμακα Α13+2 και η εργοδότησή του κοστίζει στο κράτος €5.000 τον μήνα, γράφει ότι θεωρεί απαράδεκτο, ένας υπάλληλος να υποχρεώνεται σε απραξία.Όπως επισημαίνει «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ' ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ανώτερος λειτουργός στο Υπουργείο Εμπορίου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατά τη γνώμη μου, το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».
Τον τελευταίο χρόνο έστειλε επιστολές στον Γενικό Ελεγκτή, στον πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, στον υπουργό Ενέργειας, και στον Γενικό Εισαγγελέα καταγγέλλοντας διασπάθιση δημοσίου χρήματος, από τη στιγμή που κάθεται και πληρώνεται χωρίς ουσιαστικά να παράγει έργο.
Διερωτώμαστε ποια είναι άραγε η απάντηση της Πολιτείας στις επιστολές!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου