Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Έτσι πανηγύριζε και ο Σταυράκης


Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πανηγυρίζει ότι βγήκαμε στις αγορές και δανειστήκαμε 750Εκ. για να κλείσουμε κάποιες τρύπες από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Στις αγορές βγήκαμε πρόεδρε, στις υπεραγορές πότε θα πάμε να ψωνίσουμε μια που ο κόσμος δεν έχει μία!!!;

Δείτε πιο κάτω ένα ενδιαφέρον άρθρο σε σχέση με το θέμα

Όμηρος Αλεξάνδρου

Έτσι πανηγύριζε και ο Σταυράκης

<<Το πιο πάνω άρθρο του Κωστάκη Αντωνίου από την εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» αποτυπώνει με μεγάλη ευστοχία το νέο θέατρο του παραλόγου που παίζεται στις μέρες μας, αυτό της… "πανηγυρικής εξόδου" της Κύπρου στις αγορές.  Να δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε από την παρούσα κυβέρνηση (του "ηγέτη της κρίσης")….

Ενδεικτικό είναι το πιο κάτω απόσπασμα από το άρθρο:
«… η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές και επειδή φορτώνει τον ήδη γονατισμένο πολίτη, με νέα χρέη. Δεν μπορεί να θριαμβολογεί επειδή ξεκινά ένα νέο φαύλο κύκλο δανεισμού. Θα δικαιούται να πανηγυρίζει όταν μειώσει την ανεργία, ανοίξει θέσεις, διαλύσει τα κοινωνικά παντοπωλεία, επαναφέρει ζωτικά επιδόματα επιβίωσης σε ευπαθείς ομάδες, υποχρεώσει τις τράπεζες και τον Συνεργατισμό, να αρχίσουν να εξυπηρετούν και να διευκολύνουν τον πολίτη και όχι να αυξάνουν με τεχνητές και πονηρές μεθοδεύσεις τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια για να του φάνε το σπίτι του.

Η οικονομία βρίσκεται ακόμη στα μαύρα χάλια της. Ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δυστυχεί. Ο δανεισμός από τις ξένες αγορές, δεν σημαίνει τίποτε για τους ανθρώπους. Ο Γολγοθάς συνεχίζεται. Και παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των κυβερνώντων, η Κύπρος, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της ΕΥ Εurozone Forecast-EEF), συγκαταλέγεται μαζί με την Ελλάδα και την Ιταλία, στις ασθενέστερες οικονομίες της ευρωζώνης. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της κυπριακής οικονομίας είναι αβέβαιες και κάποια σημεία ανάκαμψης θα αρχίσουν να διαφαίνονται το 2016.
Ως τότε δεν γνωρίζουμε πόσοι νέοι θα είναι στην Κύπρο και πόσοι θα είναι οι άστεγοι..»

Όταν έχουν το θράσος, ακόμα και μετά την καταστροφή της Κυπριακής Οικονομίας, μετά από τα κουρέματα (έστω και με το πιστόλι στον κρόταφο), να ισχυρίζονται ότι μας έσωσαν, όλα να τα περιμένουμε.  Ειδικά… μπορούμε από τώρα να φανταστούμε παρόμοιες θριαμβολογίες μετά από μια Ανανική "λύση" που θα παραδίδει την Κύπρο στην Τουρκία. Δεν είναι η "Ανανική ελίτ" που μας κυβερνά που το 2004, κίνησε γη και ουρανό για να μας πείσει να "επανενωθούμε" αποδεχόμενοι το σχέδιο Ανάν; Δεν είναι οι ίδιοι που επιμένουν μετά μανίας (ειδικά τώρα που κυβερνούν) να φέρουν την "σύγχρονη τουρκοκρατία" μέσω της "λύσης" συνεταιρικού κράτους Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας; Σάμπως και δεν ξεκίνησε από τώρα η ωραιοποίηση της… "επόμενης μέρας" (μετά την λύση του Κυπριακού); Διαβάζοντας κάποιος την πρόσφατη συνέντευξη του Μάνθου Μαυρομμάτη στον Φιλελεύθερο, δεν μπορεί παρά να πειστεί για του λόγου το αληθές: Ο Μάνθος λοιπόν, στην συνέντευξη του, ουσιαστικά μας καλεί να εμπιστευτούμε την Τουρκία για να εκμεταλλευτούμε αυτή την μεγάλη Τουρκική αγορά που θα ανοίξει τις αγκάλες της για να μας υποδεχθεί και να μας κάνει πιο πλούσιους. Είπαμε: Το θέατρο του παραλόγου, σε όλο του το μεγαλείο.  Όμως… όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους κυβερνώντες, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, όπου εξασφάλισαν το μεγαλύτερο ποσοστό στην ιστορία τους.  Κακά τα ψέματα! Αφού ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε να απέχει έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έτσι τους εκδικείται, ότι πάθουμε από δω και μπρος, χαλάλι μας θα είναι…






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου