Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η μεταφορά νερού από τη Τουρκία και η ΑΗΚ.


Η μεταφορά νερού από τη Τουρκία στα κατεχόμενα είναι και παράνομη και θανατηφόρα για το μέλλον της Κύπρου. Δυστυχώς όταν αυτή η απόφαση της Τουρκίας λήφθηκε και άρχισαν οι εργασίες στη Τουρκία η κυβέρνηση Δ. Χριστόφια, δεν προέβη σε καμία διαμαρτυρία ή διάβημα προς τα Η.Ε.ή την Ε.Ε., γιατί μέσα στην αφέλεια που τη χαρακτήριζε, πίστευε πως θα λύσει το Κυπριακό με τη πολιτική του καλού παιδιού. Την ίδια δυστυχώς στάση κράτησε και η παρούσα κυβέρνηση που βασικά ακολουθεί την έπιλογή της λύσης της Δ.Δ.Ο., χωρίς να αντιλαμβάνεται σε ποιές παγίδες μας σπρώχνει η Τουρκία.

Πριν λίγες μέρες οι φήμες οργίασαν πως οι τεχνικοί της ΑΗΚ συζητούν με τους τεχνικούς της παράνομης εταιρίας ηλεκτρισμού των κατεχομένων για να βρουν τρόπο να προμηθεύσουν τα απαραίτητα 50 Μβαττ που απαιτούνται για τα αντλιοστάσια που θα στέλλουν το νερό από τη θάλλασσα στον παράνομο φράκτη των Πανάγρων και από εκεί στη Λευκωσία και τη Μεσαορία. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως αυτό που αναφέρω ως φήμες ήταν και η πραγματικότητα. Φθάσαμε στο κατώτατο σκαλοπάτι στου κακού τη σκάλα, μόνοι μας να βοηθούμε τον εχθρό να εφαρμόζει τα άνομα σχέδια του. Η κυβέρνηση και η ΑΗΚ σκέφτηκαν μπακαλίστικα και είπαν να η ευκαιρία να βγάλουμε και λίγα λεφτά που τα χρειαζόμαστε τώρα, μέχρις ότου εγκαταστήσουν δικές τους γεννήτριες, γιατί να τα χάσουμε!

Αλλά γιατί να μας ξενίζει η απόφαση των κυβερνώντων να βοηθήσουν τον εχθρό στα σχέδια του, μήπως είναι η πρώτη φορά; Ζητήσαμε ποτέ τα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη παροχή ρεύματος στα κατεχόμενα που προσφέραμε εμείς οι πολίτες αφελώς στα προηγούμενα χρόνια; Δεν τους προσφέραμε δωρεάν νερό για δεκάδες χρόνια, δεν τους επιτρέπουμε να διακοινούνται δωρεάν και με παράνομα οχήματα από το 2003;  Και όλα αυτά γιατί έχουμε τη ψευδαίσθηση πως η Τουρκία και οι Τ/κ θα συμφωνήσουν στην επίλυση του Κυπριακού με τη καταστροφική για μας Δ.Δ.Ο. Μήπως δεν ήταν η κυβέρνηση Χριστόφια που προμήθευσε ρεύμα στο στρατόπεδο του εχθρού στα Κόκκινα, μια πράξη εθνικής προδοσίας; Υπήρξε καμία διαμαρτυρία από τους αφελείς πολίτες αυτού του τόπου;

Τώρα όμως αυτό που συμβαίνει είναι πολύ πιο σοβαρό και θανατηφόρο, όπως το χαρακτήρισα στην αρχή. Η Τουρκία δεν έχει σχέδια για επίλυση του Κυπριακού, ούτε με Δ.Δ.Ο., ούτε με κανένα άλλο τρόπο παρά με την πλήρη προσάρτηση του νησιού όπως έπραξε στην Αλεξανδρέττα, στην Ίμβρο και Τένεδο και στη περίπτωση της προσφυγοποίησης του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της Καρπασίας. Για να το επιτύχει αυτό χρειάζεται ΝΕΡΟ, το υγρό της ζωής. Με τη μεταφορά του νερού δεν θα έχει πλέον κανένα πρόβλημα να μεταφέρει στα κατεχόμενα άλλες 500 τόσες χιλιάδες εποίκων και ο τελικός σκοπός επιτυγχάνεται. Εμείς κοιμούμαστε ήσυχοι, η Τουρκία σχεδιάζει τον σταδιακό αφανισμό μας και σκεφτόμαστε πως θα τη βοηθήσουμε και από πάνω να μην καθυστερήσει η μεταφορά του νερού στη Μεσαορία. Μήπως αυτό είναι αφέλεια, κοντόφθαλμη πολιτική  ή ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Οδυσσέας Αγγελίδης,
Λάρνακας Λαπήθου.
16  Ιουνίου 2014

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου