Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο ΚΑΤΣΙΑΡΙΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤΣΙΑΡΙΖΟΝΤΕΣ




Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη (1993-2003), Ντίνος Μιχαηλίδης, που φέρει το παρατσούκλι Κατστιαρίστρας μαζί με τον υιό του, αμφότεροι δικηγόροι στο επάγγελμα, έχουν εκδοθεί από τις Κυπριακές στις Ελλαδικές Αρχές και δικάζονται για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων, που ο μπαμπάς και υιός κατηγορούνται ότι διοχέτευαν στον πρώην υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Άκη Τζόχαζόπουλο, σε μαύρες σακούλες, σε σχέση με τα εξοπλιστικά συστήματα TOR M1 που προμηθεύτηκε η Κύπρος.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ντίνος Μιχαηλίδης άλλως Kατσιαρίστρας, όταν ακόμη ήταν υπουργός κατηγορήθηκε για αθέμιτο πλουτισμό από τον κύριο Χρίστο Πουργουρίδη, πρώην βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος ΔΗ.ΣΥ που ανέδειξε τον Γλαύκο Κληρίδη στην εξουσία. Η τότε κυβέρνηση, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, ξεκίνησε μια έρευνα για το θέμα με εμπλοκή και του Γραφείου Φόρου Εισοδήματος που αποδείχθηκε φιάσκο μια που σκοπό είχε να κουκουλώσει και επίσημα τα όσα αποκάλυψε ο Χρίστος Πουργουρίδης. Στα μάτια του απλού πολίτη ήταν εξόφθαλμο ότι η τεράστια περιουσία που απέκτησε ο Κατσιαρίστρας δεν δικαιολογείτο από τα πενιχρά εισοδήματα που αυτός δήλωνε στο Φόρο Εισοδήματος. Και ενώ αναμένετο το επίσημο πόρισμα της έρευνας φιάσκο, ο Κατσιαρίστρας όντας ακόμη Υπουργός, σε μια απέλπιδα προσπάθεια του να θολώσει τα νερά και να κουκουλώσει την υπόθεση για την οποία κατηγορείτο, ‘’τράβηξε άσσο από το μανίκι’’. Ανακάλυψε από τα αρχεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) ότι η ΑΗΚ εγκατέστησε ηλεκτροδότηση αξίας περίπου €28000 στη εξοχική κατοικία του βουλευτή Χρίστου Πουργουρίδη χωρίς αυτός να πληρώσει ως όφειλε το πιο πάνω ποσό. Μέσα σε λίγες μέρες η υπόθεση κατσιαρίστρα κουκουλώθηκε, όχι απλά γιατί ήταν υπουργός, που με βάση τους ‘ηθικούς κανόνες’ της κυπριακής μπανανίας, είναι πάντα αθώος, αλλά και γιατί ο Χρίστος Πουργουρίδης έχασε την αγωνιστικότητα και τον ζήλο του στην υπόθεση και ανέκρουσε πρύμνα όταν αποκαλύφθηκε από τον Κατσιαρίστρα η παράτυπη υπόθεση που τον αφορούσε. Και επειδή η Κυπριακή Μπανανία κατά κανόνα ποτέ δεν ‘’τρώει τα παιδιά’’ της, περιμέναμε 16 ολόκληρα χρόνια μετά την Ελληνική Δικαιοσύνη να ανοίξει την υπόθεση αυτή μέσω της δίκης Τζοχατζόπουλου στην οποία όπως φαίνεται είχε εμπλοκή και ο Κατσιαρίστρας μας.  

Αν και η κυπριακή κοινή γνώμη πιστεύει ότι ο Κατσιαρίστρας δεν θα την γλυτώσει, εγώ δεν θα προδικάσω την καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά θα σχολιάσω κάτι άλλο που ο περίγυρος του διάδωσε προκειμένου να αποτρέψει την έκδοση του στις Ελληνικές Αρχές. Διαδόθηκε ότι ο Κατσιαρίστρας διεμήνυσε σε κάποιους μιζαδόρους πολιτικούς που τότε συνεργάστηκαν μαζί του, ότι αν διαφανεί κατά την διάρκεια της δίκης ότι θα καταδικασθεί, τότε θα ανοίξει το στόμα του και θα εμπλέξει και άλλους που έφαγαν μίζες όχι μόνο για τους TOR M1 αλλά και για τους πυραύλους S300 για τους οποίους η τότε κυβέρνηση Κληρίδη εξόδευσε εκατοντάδες εκατομμύρια και οι οποίοι τώρα σαπίζουν σε κιβώτια στην Κρήτη. Διαδόθηκε επίσης ότι οι άλλοι μιζαδόροι, ψηλά ιστάμενα πολιτικά λαμόγια, θορυβήθηκαν και διεμήνυσαν στον κατσιαρίστρα να μην τους εμπλέξει και σε αντάλλαγμα του υποσχέθηκαν ότι και αν ακόμη καταδικασθεί και φυλακισθεί, έχει το δικαίωμα να επιλέξει να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο, και ότι σε λίγο διάστημα θα ασκηθούν πιέσεις γα να του απονεμηθεί Προεδρική χάρη.

Ο Χρίστος ο Πουργουρίδης μου είναι αρκετά συμπαθής και δεν έχω τίποτα προσωπικό εναντίον του. Χωρίς να τον εξισώνω με κάποια ρεμάλια της πολιτικής ζωής που υπάρχούν τόσο στο δικό του κυβερνών κόμμα όσο και στα υπόλοιπα κόμματα, κατά την άποψη μου έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία σαν πολιτικός. Έστω και αν είχε εμπλακεί στο θέμα της παράτυπης ηλεκτροδότησης της κατοικίας του, το γεγονός ότι τόλμησε να βγάλει κάποια άπλυτα υπουργού της κυβέρνησης που το κόμμα του ανέδειξε στην εξουσία στη φόρα, αυτό τον τιμά και θα τον τιμούσε ακόμα πιο πολύ αν υπέβαλλε τότε την παραίτηση του από βουλευτής και αξιωματούχος του κόμματος του , ζητούσε συγνώμη από τον κυπριακό λαό και πλήρωνε το ποσό που όφειλε στη ΑΗΚ.
     
Ο Χρίστος Πουργουρίδης είχε ακόμη μια ευκαιρεία να γράψει ιστορία και δεν το έπραξε. Το 1999 η Κυβέρνηση Κληρίδη και κυρίως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος του και νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χρύσανθου* Αναστασιάδης, ήταν από τους κύριους  συντελεστές της καταλήστευσης των οικονομιών του κυπριακού λαού μέσω της απάτης του Χρηματιστηρίου. Ο κύριος Πουργουρίδης γνωρίζοντας τότε πράγματα και καταστάσεις έκανε την εξής δημόσια δήλωση: ‘’ Αν αυτοί που ευθύνονται για την απάτη του Χρηματιστηρίου δεν κλειστούν σύντομα στην φυλακή θα παραιτηθώ από Βουλευτής και θα φύγω από την πολιτική’’. Όπως όλοι γνωρίζεται η υπόθεση του ΧΑΚ κουκουλώθηκε. Κανένας και κυρίως ο σημερινός Πρόεδρος δεν κλείστηκε στη φυλακή, αλλά όχι μόνον δεν παραιτήθηκε αλλά συνέχισε να είναι βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος που ανέδειξε στην εξουσία τους τότε κυβερνώντες καθώς επίσης και τον σημερινό Πρόεδρο Νίκο Χρυσάνθου* Αναστασιάδη. Με τις τότε βαρύγδουπες και ηθικόλογες δηλώσεις του ο Χρίστος Πουργουρίδης παραπλάνησε τότε αρκετούς εξαπατημένους επενδυτές που προσέτρεξαν στο δικηγορικό του γραφείο για να γλιτώσουν δήθεν από το βρώμικο τραπεζικό κατεστημένο που τους κυνηγούσε με αγωγές στα δικαστήρια για τα παράνομα επενδυτικά δάνεια, βγάζοντας με αυτό τον τρόπο μπόλικο χρήμα, χωρίς να κερδίσει, από πληροφορίες που έχω, ούτε μία δίκη απέναντι στο αμαρτωλό τραπεζικό κατεστημένο. Για να είμαι όμως δίκαιος με τον κύριο Πουργουρίδη και το δικηγορικό του γραφείο, θα πρέπει να αναφέρω ότι κανένας, μα κανένας πολίτης δεν κέρδισε κάποια δίκη εναντίον του τραπεζικού κατεστημένου, τυχαίο; δεν νομίζω Ο κύριος Πουργουρίδης απέτυχε να εκλεγεί για τρίτη πενταετή θητεία ως βουλευτής στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και έκτοτε ασκεί μέσω άρθρων του στα ΜΜΕ σκληρή κριτηκή στο πολιτικό σύστημα το οποίο υπηρέτησε και ανέχθηκε για αρκετά χρόνια όντας βουλευτής.

Θεωρούσα και εξακολουθώ να θεωρώ τον Χρίστο Πουργουρίδη έναν από τους πιο τίμιους και ικανούς πολιτικούς άσχετα με όσα συνέβησαν επί της θητείας του. Θεωρώ επίσης ότι ο Πουργουρίδης γνωρίζει, και με στοιχεία μάλιστα, πάρα πολλές βρωμιές του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που υπηρέτησε καθώς επίσης και της χειραγωγημένης Δικαιοσύνης εξ επαγγέλματος. Γνωρίζω επίσης ότι ο Χρίστος Πουργουρίδης είναι ένας γνήσιος πατριώτης που αγαπά πραγματικά την πατρίδα του. Με βάση τα πιο πάνω κάνω έκκληση στον Χρίστο Πουργουρίδη να ενώσει την φωνή του μαζί με όσους αγωνίζονται ανιδιοτελώς για την απαλλαγή της πατρίδος μας από τους εσωτερικούς εχθρούς της, το βρώμικο και διεφθαρμένο κομματικό κατεστημένο δηλαδή, βγάζοντας στην φόρα όλα τα βρώμικα τα οποία γνωρίζει. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα εξιλεωθεί και θα γράψει ιστορία τόσο σαν πρώην πολιτικός όσο και σαν απλός άνθρωπος.

Όμηρος Αλεξάνδρου
*Το Χρυσάνθου παραπέμπει στο ψευδώνυμο που ο Νίκος Αναστασιάδης χρησιμοποιούσε στις χρηματιστηριακές του συναλλαγές το 1999 για να παραπλανεί και να εξαπατά τους ανυποψίαστους επενδυτές και να θησαυρίζει σε βάρος τους
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου