Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Υφυπουργεία για βόλεμα δυσαρεστημένων ανέργων στελεχών
  

Ο διάδοχος του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, άλλως Φούλλης ανηφόρησε σήμερα κατά Προεδρικό μεριά για να συζητήσουν με το Πρόεδρο την προεκλογική του εξαγγελία για την δημιουργία Υφυπουργείων.
 Σε μια περίοδο που οι εξαθλιωμένοι πολίτες της πτωχεύσασας Κύπρου χάνουν την δουλειά τους, η όσοι ακόμη εργάζονται, βλέπουν το εισόδημα τους να μην αρκεί ούτε για την σίτιση τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Φούλλης προκαλούν με την επιμονή τους για την δημιουργία Υφυπουργείων προκειμένου να βολέψουν κάποια άνεργα δυσαρεστημένα κομματικά στελέχη και όχι μόνον που δούλεψαν για την άνοδο του Ν. Αναστασιάδη στην Προεδρία και δεν πήραν ακόμη τις καρέκλες που τους υποσχέθηκε.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό σε μία χώρα που ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τον πληθυσμό μιας γειτονιάς κάποιας ευρωπαϊκής πόλης και που έχει ήδη 11 Υπουργεία, να ετοιμάζεται να δημιουργήσει γύρω στα 6 Υφυπουργεία με το σκεπτικό δήθεν να βοηθηθεί η ανάπτυξη μιας διαλυμένης μπανανίας, η καλύτερα ενός ψευδοκράτους του νότου, όπως το απεκάλεσε χθες ο εταίρος του Προέδρου στην εξουσία, βουλευτής Δημήτρης Συλλούρης. Αντί να κοιτάξουν πώς να οργανώσουν καλύτερα τα υπάρχοντα 11 Υπουργεία και όσοι άχρηστοι και κομπλεξικοί κατέχουν καρέκλες και τρώγονται για αυτές μεταξύ τους, να απομακρυνθούν και να στελεχωθούν με πολλούς άξιους επιστήμονες που αναγκάζονται να ξενιτευτούν γιατί δεν έχουν δουλειά, ο Αναστασιάδης και ο Φούλλης εξακολουθούν να προκαλούν και να ετοιμάζονται να ξοδέψουν τεράστια ποσά για να βολέψουν ημετέρους.

Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για τεράστια κονδύλια που θα χρειασθούν, καθ’ ότι ο μισθός και τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των Υφυπουργών θα είναι ίδια με αυτά των Υπουργών. Αν δε προστεθεί σε αυτά και το κόστος των πολυτελών τους αυτοκινήτων, τα εφάπαξ με την αποχώρηση τους καθώς επίσης και τα υπόλοιπα έξοδα προσωπικού και εξοπλισμού τότε θα πρέπει να μιλάμε για ένα έγκλημα σε βάρος του λαού, που μέχρι πρόσφατα τον διαβεβαίωναν ότι αυτή η κυβέρνηση θα κόψει το λίπος, και θα καταργήσει στρεβλώσεις και μικρά βασίλεια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης πρέπει να σοβαρευτεί, να προσπαθήσει να μειώσει την κατανάλωση ουίσκι για να ισορροπήσει για να θυμάται αν μη τι άλλο τι μας λεει κατά καιρούς και τι βούλεται να πράξει. Δεν μπορεί για παράδειγμα να δηλώνει ότι η πρόθεση του είναι να αρχίσει σύντομα συνομιλίες με στόχο την λύση του κυπριακού σε περίοδο 5 με 6 μήνες και την μετατροπή της Κύπρου σε ένα ομόσπονδο κράτος, στο οποίο οι εξουσίες των βασικών υπουργείων θα μεταβιβασθούν, και από την άλλη να ετοιμάζεται να κάνει Υφυπουργεία.  

Ο Αναστασιάδης ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας λαοπλάνος και αναξιόπιστος πολιτικός που μόνη του φιλοδοξία και όνειρο ήταν να φθάσει στο ανώτατο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για αυτό όσοι το βοήθησαν να πραγματοποιήσει το όνειρο του θα κάνει το πάν να τους βολέψει. Κατάφερε, με τα δεκανίκια του ΔΗΚΟ και τις ευλογίες του ΑΚΕΛ να εγκλωβίσει το εκλογικό σώμα αραδιάζοντας του ένα σωρό ψεύτικες υποσχέσεις τις οποίες γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να υλοποιήσει και από την άνοιξη που μας υποσχέθηκε τον Φεβρουάριο μας έχει οδηγήσει σήμερα σε ένα καταθλιπτικό και παρατεταμένο χειμώνα.

Όμηρος Αλεξάνδρου   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου