Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού με ταυτόχρονες σχεδόν δηλώσεις τους προσπάθησαν με οργίλο ύφος και με απειλές να φιμώσουν δημοσιογράφους και πολίτες σε σχέση με το θέμα της αδιαφάνειας της χρηματοδότησης των κομμάτων τους από τραπεζίτες και όχι μόνον
Ο Άνδρος Κυπριανού απείλησε μάλιστα και με αγωγές λίβελου όσους συνεχίζουν να κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι πήρε 1.5 εκ από την εταιρεία Focus του στενού συνεργάτη και φίλου του πρώην αφεντικού της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλου
Για το ίδιο θέμα της χρηματοδότησης του ΔΗΣΥ από την ίδια εταιρεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε ένα απίστευτο συναισθηματικό ξέσπασμα που μας θύμισε τον έτερο προβληματικό πρώην Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, επιτέθηκε εναντίον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα κατηγόρησε ότι κάνουν καθημερινή προσπάθεια δημιουργίας σκανδάλων και τα οποία όπως είπε, εισέπρατταν εκατομμύρια για να προβάλλουν τις διαφημίσεις των τραπεζών.
Είπε επίσης ότι:
«Έχουν κάποιοι το θράσος, που έχουν αποταμιεύσεις στις τράπεζες, να μιλούν ότι κάποιοι εμπλέκονται τάχα σε σκάνδαλα.
Δεν δέχομαι από κανένα μαθήματα ήθους, τόνισε σε αυστηρό ύφος και ιδιαίτερα από εκείνους «που έπαιρναν τα εκατομμύρια για να διαφημίζουν τις τράπεζες για να μάθουν οι πολίτες 'το σκεφτείτε το γίνεται'», αναφερόμενος στο γνωστό σλόγκαν παλαιότερης διαφήμισης της Τράπεζας Κύπρου. Ανέφερε επίσης ότι «δεν είναι οι πολιτικοί που προέβαλλαν στις οικονομικές τους στήλες τις διαφημίσεις των τραπεζών».
Η υπομονή έχει τα όριά της, υπογράμμισε, λέγοντας παράλληλα ότι δεν θα διερωτηθεί ποτέ αν πρόκειται να κάνουν αυτοκριτική όσοι εισέπραξαν τα εκατομμύρια για να διαφημίζουν τις τράπεζες και ποτέ αν το 2007 ή 2008 ασκούσαν κριτική ή φιλοξενούσαν όσους σήμερα κατηγορούν ότι εμπλέκονται στα τραπεζικά σκάνδαλα.
Αναφερόμενος στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις χρηματοδοτήσεις κομμάτων, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι βεβαίως δεν θεωρεί ότι ήταν καλό το ότι τα κόμματα δέχονταν εισφορές από ιδιώτες. Ωστόσο, είπε «δεν μπορεί να κατηγορείται για σκάνδαλο διαπλοκής ο ΔΗΣΥ, ο οποίος για να μεταφέρει φοιτητές έκανε εράνους όπως όλοι».
Εγώ ο Όμηρος Βασιλείου Αλεξάνδρου από την Λεμεσό της Κύπρου, θα επαναλάβω αυτά που έλεγα και έγραφα από το 1999 με αφορμή την απάτη του χρηματιστηρίου με εκατοντάδες άρθρα μου στο διαδίκτυο. Ότι, ναι είσαστε και ελεεινοί και κλέφτες και προδότες της πατρίδας. Κλέψατε τις οικονομίες του λαού στο χρηματιστήριο χρησιμοποιώντας ακόμη και ψευδώνυμα όπως ‘’ Νίκος Χρυσάνθου’’ και συστήνοντας ακόμη και κομματικές εταιρείες. Ο ανώριμος πολιτικά λαός αντί να σας κρεμάσει σαν κοινούς κλέφτες και προδότες της πατρίδας, σας έδωσε την εξουσία και αντί να κυβερνάτε εσείς τον τόπο τον κυβερνούσαν για δεκαετίες και συνεχίζουν να τον κυβερνούν οι τραπεζίτες από τους οποίους τα παίρνατε χοντρά. Δυστυχώς δεν τα παίρνατε μόνο από τους τραπεζίτες αλλά και από τον υπόκοσμο, από μεγαλοντεβέλοπερς, από υπερκοστολογημένα συμβόλαια του δημοσίου και από εταιρείες και οργανισμούς του εξωτερικού, όπως το επιβεβαίωσε και η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO). Και μόνο η επίμονη άρνηση σας να δώσετε στην δημοσιότητα ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις των κομμάτων σας με επιβεβαιώνει. Ο εταίρος, συνεργάτης και χρηματοδότης σας πρώην αφεντικό της πτωχεύσασας Λαικής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος, σας απεκάλεσε προχθές, μικρά ανθρωπάκια με μεγάλη γλώσσα, κάτι ξέρει ο άνθρωπος και έχει τόσο θράσος και τσαμπουκά. Πτωχεύσατε την Κύπρο και το λαό της και τώρα σαν σύγχρονοι νενέκοι ετοιμάζεστε να την παραδώσετε στη Τουρκία και στην Νέα Τάξη Πραγμάτων.
 Εγώ θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια με θάρρος και παρρησία και αν κρίνετε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα σας προκαλώ να μου κινήσετε αγωγή για λίβελο. Είμαι σίγουρος ότι η χειραγωγημένη από εσάς Κυπριακή Δικαιοσύνη και Γενική Εισαγγελία θα βρει τον τρόπο να σας αθωώσει όπως έγινε και με την απάτη του χρηματιστηρίου και των άλλων σκανδάλων. Σας προκαλώ αν έχετε τα κότσια να με ενάγετε για όσα λέω. Δεν θα το κάνετε όμως γιατί είστε αυτοί που περιγράφω, γιατί φοβάστε μπάς και το δικαστήριο μετατραπεί σε Λαϊκό Δικαστήριο. Ο κόσμος πάνω στην απελπισία του, μια σπίθα χρειάζεται για να πέσει πάνω σας και να σας κάψει, για αυτό δεν θα το κάνετε, γιατί είστε δειλοί και τιποτένιοι
 Για μένα δεν έχει νόημα να ζω όταν βλέπω γύρω μου απελπισμένους και πεινασμένους πολίτες, όταν βλέπω την Κύπρο μας να τουρκεύει, για αυτό και θα σας πολεμώ νυχθημερόν μέχρις εσχάτων, μέχρι να απαλλάξω αυτόν τον παράδεισο που μας χάρισε ο θεός από τους μεγαλύτερους εχθρούς του, την ελεεινή αφεντιά σας.
 Όμηρος Αλεξάνδρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου