Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Οι επενδυτές του Προέδρου θα αρπάξουν όσα, όσα τις περιουσίες μας


Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ταξίδευσε πρόσφατα κατά αραπιά και όχι μόνον μεριά για να διαφημίσει την Κύπρο σαν ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις. Προσκάλεσε μάλιστα και επισκέφτηκαν ήδη την Κύπρο επιχειρηματικές αποστολές κυρίως από τις αραβικές χώρες προκειμένου όπως λέχθηκε να διαπιστώσουν και από κοντά τις ‘’συνθήκες’’ που επικρατούν στην χώρα μας.

Κρατικοί και όχι μόνο αξιωματούχοι παρείχαν σε άραβες κυρίως επενδυτές όλα τα στοιχεία για το φορολογικό καθεστώς, τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τις ξένες επενδύσεις και διέθεσαν σε αυτούς ακόμη και πτητικά μέσα για να έχουν ‘’καλύτερη εικόνα για τις ‘’επικείμενες τους επενδύσεις’’. Κάποιοι ακόμη δεν κατάλαβαν ότι το ξένο κεφάλαιο πάει εκεί που έχει ξεκάθαρο και σταθερό νομικό και φορολογικό περιβάλλον με χαμηλή ως και μηδαμινή φορολογία και όχι σε μια καταρρέουσα οικονομία που δεν κινείται φύλλο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σίγουρα δεν είναι τόσο αφελής να πιστεύει ότι οι άραβες επενδυτές είναι οι ίδιοι στους οποίους πουλούσαμε κάποτε πριν από κάποιες δεκαετίες ότι σαβούρα ρουχισμό κατασκεύαζε η τότε ανθούσα Κυπριακή βιομηχανία ρουχισμού. Ο Πρόεδρος σίγουρα γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αραβικά κυρίως Επενδυτικά Ταμεία διαθέτουν διεθνούς εμβέλειας  επενδυτικούς συμβούλους οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι σε μια διαλυμένη οικονομικά και όχι μόνο χώρα μπανανία, όπως είναι η Κύπρος, δεν μπορούν να εμπιστευθούν τα χρήματα τους. Πού δηλαδή θα επενδύσουν οι ξένοι; στην ανύπαρκτη βιομηχανία, στην ανύπαρκτη γεωργική βιομηχανία; στην κορεσμένη και ακριβή μας τουριστική βιομηχανία; Η στους χρεοκοπημένους ημικρατικούς οργανισμούς όπου η κομματοκρατία διόριζε τους κολλητούς της και που απολαμβάνουν ακόμη και τώρα ηγεμονικούς μισθούς και βασιλικά προνόμια; Στην καταρρέουσα κτηματαγορά θα επενδύσουν, όχι όμως τώρα αλλά σε λίγους μήνες όταν οι τράπεζες θα βγάλουν μαζικά στο σφυρί τα σπίτια και τις περιουσίες μας οι τιμές των οποίων θα καταρρεύσουν.

Ο κύριος Πρόεδρος καθώς επίσης και οι δύο πλούσιοι γαμβροί του, που έχουν σαν κύρια ασχολία τους τις επενδύσεις σε ακίνητα και πήραν ήδη ‘’θέσεις μάχης’’, γνωρίζουν πολύ καλά όπως γνωρίζω και εγώ, ότι οι ξένοι επενδυτές το μόνο που τους ενδιαφέρει αυτή την στιγμή (Για αυτό και πέταξαν δια ελικοπτέρου) είναι τα σπίτια μας και οι περιουσίες φιλέτα για να μας τα πάρουν σύντομα μισοτιμής. Ο Πρόεδρος και το διεφθαρμένο και αδίστακτο σύστημα γνωρίζουν επίσης ότι τα αφορολόγητα και κατάμαυρα εκατοντάδες εκατομμύρια που διατηρούν κύπριοι στην Ελβετία στις περιουσίες μας θα στοχεύσουν στο άμεσο μέλλον αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλουν να τα πειράξουν γιατί προσδοκούν μερίδιο από αυτά. Ο Πρόεδρος και ο περίγυρος του γνωρίζουν επίσης ότι οι εντολές της Τρόικας είναι σαφείς, και προβλέπουν ότι για να σωθεί το αμαρτωλό τραπεζικό σύστημα και να συνεχίζει να χρηματοδοτεί και να ταλαβερίζεται με το διεφθαρμένο κομματικό κατεστημένο, πρέπει να πουληθούν τα σπίτια και οι περιουσίες των κυπρίων, όπως γίνεται τώρα και στην Ελλάδα, για να ανακτήσουν οι τράπεζες τα προβληματικά δάνεια που παραχώρησαν αφειδώς για να κερδοσκοπήσουν.

Και ενώ στην Κύπρο, σε συνεργασία με την Τρόικα και τους απατεώνες τους τραπεζίτες, η κυβέρνηση της κυπριακής μπανανίας ετοιμάζεται να ξεσπιτώσει τους πολίτες που έμειναν άνεργοι εξ αιτίας εγκληματικών ενεργειών πολιτικών και τραπεζιτών, στη Ισλανδία, η Δικαιοσύνη της οποίας έχει ήδη κλείσει στην φυλακή πολιτικούς και τραπεζίτες, γίνεται ακριβώς το αντίθετο λεπτομέρειες του οποίου σας μεταφέρω πιο κάτω:  

<<Παραγραφή χρεών νοικοκυριών στην Ισλανδία
Το κράτος θα χρηματοδοτεί χρέη που προκλήθηκαν από στεγαστικά δάνεια στην Ισλανδία, για μείωση του χρέους των νοικοκυριών
Posted on May 19, 2014 06:14:29 PM
Ξεκίνησε σήμερα στην Ισλανδία παραγραφή μέρους των χρεών προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, μέτρο που αφορά περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά της χώρας .
Το ισλανδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την περασμένη Παρασκευή ένα νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν αυτή την παραγραφή χρεών, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος. Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε την κύρια προεκλογική υπόσχεση του κεντρώου Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του 2013 μαζί με τον συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.
Το μέτρο συνίσταται στη μείωση του κύριου μέρους του χρέους των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό - κάτι που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων - χωρίς εισοδηματικές προϋποθέσεις. Αυτή η ελάφρυνση χρεών, η οποία εξαρτάται από το ποσό του δανείου, έχει ανώτατο όριο τις 4 εκατ. κορώνες (πάνω από 25.900 ευρώ).
Η κυβέρνηση εκτιμά πως το σχέδιο αυτό αφορά περίπου 69.000 νοικοκυριά από τα 124.000 που αριθμεί η χώρα και πως κατά μέσο όρο μπορούν να διεκδικήσουν 1,1 εκατ. κορώνες (7.100 ευρώ).
Το σχέδιο προκάλεσε πάντως εκτεταμένη πολεμική στην Ισλανδία και αλλού, εκ μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και του οίκου αξιολόγησης Standard and Poor's, αλλά η δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας δεν ιδρώνει το αυτί της γιατί η προτεραιότητα της είναι η προστασία του πολίτη>>
Δυστυχώς στην Κύπρο δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ο μέσος κύπριος πολίτης τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες. Γνωρίζοντας το ταμπεραμέντο του κύπριου με ξενίζει το γεγονός ότι δεν έχει αντιδράσει ακόμη δυναμικά. Πλείστοι πολίτες έχουν χάσει ήδη την δουλειά τους και τις καταθέσεις τους αλλά αυτό δεν τους έχει φτάσει ακόμη στα όρια τους. Όταν όμως σύντομα θα τον πετάνε μαζί με την οικογένεια του έξω από το σπίτι του, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει βίαιος και απρόβλεπτος και θα κάνει αυτό που δεν θέλει να κάνει η πουλημένη και χειραγωγημένη Δικαιοσύνη και Γενική Εισαγγελία, να πάρει δηλαδή την Δικαιοσύνη στα χέρια του. Σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει είτε κυνηγό με κυνηγετικό όπλο είτε έφεδρο στρατιώτη με G3. Προσωπικά δεν επιθυμώ να δω τέτοιες ακραίες καταστάσεις να εξελίσσονται στον τόπο μου γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε εκτροπή που πιθανόν να βλάψει από κάθε άποψη την Κύπρο μας. Είμαι όμως βέβαιος ότι κάτι τέτοιο θα γίνει γιατί το άθλιο σύστημα εκεί οδηγεί με την προκλητική του στάση τα πράγματα.
Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές, προτρέπω κάθε νομιμόφρονα πολίτη να πάει να ψηφίσει και να τιμωρήσει την ελεεινή κομματοκρατία για να μην χρειαστεί να πάρει την Δικαιοσύνη στα χέρια του με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την Κύπρο μας. Ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου και της Ελλάδας δεν είναι οι ξένοι, οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ελληνισμού βρίσκονται εντός των τειχών και ακούουν στο όνομα κομματοκρατία
Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου