Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

<<Οι τουρκοκύπριοι της Πύλας και η κατάντια μας>>

 

Υπεράνω οι Τ/κ της Πύλας – Ούτε ευρώ σε φόρους, ρεύμα και νερό

Να σταματήσει η άνιση και προκλητική μεταχείριση των Τουρκοκύπριων κατοίκων της Πύλας, ζήτησε χθες ο Ελληνοκύπριος κοινοτάρχης Σίμος Μυτίδης από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο κ. Μυτίδης είπε ότι οι Τ/κ κάτοικοι της Πύλας δε δίνουν ούτε ένα ευρώ για να πληρώσουν το ρεύμα, το νερό ή τους κοινοτικούς φόρους όπως σκύβαλα, ακίνητη ιδιοκτησία κ.ά.

Χαρακτηριστικά κατήγγειλε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ότι οι Τ/κ χρησιμοποιούν ανενόχλητοι όλες τις υπηρεσίες δωρεάν και με προκλητικό τρόπο.

«Ελάτε νύκτα στην Πύλα και θα ξεχωρίσετε αμέσως ποια είναι τα τουρκοκυπριακά υποστατικά, τα οποία είναι ολόφωτα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του χωριού βλέποντας αυτές τις αδικίες, από τι στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους, είναι λογικό να αντιδρούν και να νιώθουν αδικημένοι.

Αυτό το επιχείρημα του κοινοτάρχη το επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΗΚ, Δήμητρα Καραντώκη λέγοντας πως η ανείσπρακτη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τις τ/κ κατοικίες στην Πύλα φθάνει μέχρι και το 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Ο κοινοτάρχης της Πύλας προσπαθώντας να αποδείξει τη μεγάλη σπατάλη των Τ/κ δήλωσε ότι οι Ε/κ του χωριού, που αποτελούν το 70% των κατοίκων, πληρώνουν συνολικά 300.000 ευρώ ετησίως σε ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ οι Τ/κ, που αποτελούν μόλις το 30% των κατοίκων χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα αξίας 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εκτός αυτού οι Τ/κ εκμεταλλεύονται και οικονομικά το γεγονός μιας και ενοικιάζουν τα υποστατικά τους σε αλλοδαπούς ή και σε Ελληνοκύπριους, µη κατοίκους Πύλας, για εμπορικούς σκοπούς.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού υποστήριξε ότι δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα τουρκοκυπριακά υποστατικά διότι θα επηρεαστούν και οι Ε/κ κάτοικοι που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς τους.

Επομένως η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να γίνουν πελάτες της ΑΗΚ και οι Τ/κ κάτοικοι.

Τόνισε επίσης ότι όταν οι υπάλληλοι της ΑΗΚ βρέθηκαν στην περιοχή για να κάνουν κάποιες εργασίες στο δίκτυο δέχθηκαν απειλές διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους λόγω του λιντσαρίσματος των Τ/κ, που νόμιζαν ότι θα τους κόψουν την παροχή ρεύματος

Μετά την κατάθεση όλων αυτών των στοιχείων στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, οι βουλευτές καλούν την Κυβέρνηση να εξεύρει τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου