Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ''.

Τέσσερις σελίδες με τα ονόματα 132 εταιρειών και ορισμένων φυσικών προσώπων που απέσυραν το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια που διατηρούσαν σε κυπριακές τράπεζες έχουν δεί το φως της δημοσιότητας.

Οι μεταφορές των χρημάτων το συνολικό ύψος των οποίων προκαλεί ίλιγγο έγιναν μέσα σε 15 ημέρες, και συγκεκριμένα το διάστημα από την 1η μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2013. Την Παρασκευή 15 Μαρτίου συνεδρίασε το Eurogroup στο οποίο αποφασίστηκε επισήμως η επιβολή τέλους, όπως αποκλήθηκε το «κούρεμα», στις καταθέσεις εταιρειών και φυσικών προσώπων σε όλες τις τράπεζες της Κύπρου. Οι συγκεκριμένες 132 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα φαίνεται ότι είχαν «εσωτερική» ενημέρωση για την επικείμενη εφάπαξ φορολόγηση των καταθέσεών τους στις κυπριακές τράπεζες γι αυτό και όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που περιέχονται στις λίστες, στις περισσότερες των περιπτώσεων, απέσυραν το σύνολο των καταθέσεών τους σε ευρώ, δολάρια και ρούβλια, τις οποίες μετέφεραν σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα εκτός Κύπρου, τα οποία προφανώς θεώρησαν «ασφαλές λιμάνι».

Η αποκάλυψη της λίστας, που αποδεικνύει ότι η εκροή καταθέσεων από τις κυπριακές τράπεζες σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εκτός Κύπρου έγινε μαζικά, δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι ορισμένοι είχαν εμπιστευτική πληροφόρηση για τις αποφάσεις που θα λαβάνονταν από τις υπόλοιπες 16 χώρες της Ευρωζώνης ως αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων της κυπριακής οικονομίας.

Πέρα από το τεράστιο ηθικό ζήτημα που εγείρεται, η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη είναι βαριά εκτεθειμένη, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί που έβγαλαν τεράστια κεφάλαια εκτός Κύπρου είναι συγγενείς του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως η εταιρεία Loutsios & Sons ltd ιδιοκτησίας του πατέρα του γαμπρού του Νίκου Αναστασιάδη, που τρεις ημέρες πριν την απόφαση για «κούρεμα» καταθέσεων μετέφερε σε βρετανική τράπεζα 21 εκατ. ευρώ!
  
Ακόμη και στις 16/3/2013 ο απίστευτα υποκριτής και κοινός ψεύτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χ(ΑΚ)ρυσάνθου Αναστασιάδης δήλωνε ότι η Τρόικα τον ξάφνιασε όταν έθεσε θέμα κουρέματος καταθέσεων. Είπα και επαναλαμβάνω ότι ο ΝΧΑ παραπλάνησε και υπέκλεψε την εξουσία γιατί όλα τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα τα γνώριζε μήνες πριν το επίμαχο Ευροκρουπ, όπως επίσης τα γνώριζε και ο άλλος προβληματικός και ψεύτης προκάτοχος του Δημήτρης Χριστόφιας.   

Συγκάλεσε ο αθεόφοβος την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος στην Κύπρο, μέρες πριν τις τελευταίες Προεδρικές Εκλογές για να έλθουν οι άσπονδοι φίλοι του οι ευρωπαίοι μαζί και η Μέρκελ, για να παραπλανήσει όπως και παραπλάνησε τον κυπριακό λαό ότι οι ευρωπαίοι φίλοι του δήθεν θα τον στήριζαν μόλις έπαιρνε την εξουσία. Ο ίδιος δε δήλωνε με περηφάνια ότι χαίρει εκτίμησης στην Ευρώπη και ότι ‘’Η κρίση θέλει ηγέτη’’. Ακριβώς έτσι.....Ο πιο κάτω διάλογος είναι χαρακτηριστικός  της ‘’στήριξης και της εκτίμησης’’ που χαίρει ο ΝΧΑ:

 <<Γ.NΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΠΡΟΣ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ EUROGROUP: "Δεκάρα δεν δίνω για σένα. Τσα-κίσου φύγε"!

Όπως αξίζει σε έναν πρόεδρο που ξεπουλά εν ψυχρώ μια ολόκληρη χώρα, συμπεριφέρθηκαν οι νεοαποι-κιοκράτες της ΕΕ στον πρόεδρο της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη κατά το γεύμα όπου δήθεν "απείλησε" με παραίτηση:

 "Δεν δίνω δεκάρα για το πολιτικό σου μέλλον. Τσακίσου και φύγε αν θέλεις. Μόνο το ευρώ με ενδιαφέρει" του απάντησε ο χοιροτρόφος, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάϊσελμπλουμ, μη σεβόμενος καν την ηλικία του Κύπριου προέδρου.

Αυτό αποκαλύπτει η WSJ η οποία συμπλήρωσε ότι ανάλογη συμπεριφορά είχε και ο Β. Σόιμπλε.

Εν συνεχεία του επέβαλαν ότι δεν θα περάσει καν την συμφωνία από την Βουλή (και η νέα συμφωνία ήταν βέβαιο ότι θα απορριπτόταν και η Κύπρος θα έσπαγε τα δεσμά της ευρωζώνης).

Τους συνεργάτες του εχθρού δεν τους σέβεται ούτε ο εχθρός...
Όμηρος Αλεξάνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου