Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΠΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ; ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα παραίτηση βόμβα από την Ερευνητική Επιτροπή, που διόρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας NXA προς διερεύνηση των συνθηκών, οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή της οικονομίας, καθώς και για την αναζήτηση ευθυνών.Το μέλος της Επιτροπής, Παναγιώτης Καλλής, υπέβαλε την παραίτησή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας επικαλούμενος λόγους που έχουν σχέση με τη δραστηριότητα του δικηγορικού γραφείου των παιδιών του.
Όπως ανακοίνωσε, o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης, η απόφαση του κ. Καλλή λήφθηκε ώστε να μην υπάρξει  υπόνοια για έλλειψη αντικειμενικότητας από πλευράς του ιδίου, καθώς συγκεκριμένες υποθέσεις που ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο των παιδιών του πιθανόν να επηρεάζουν το έργο της Επιτροπής.  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε  ότι η απόφαση λήφθηκε αποκλειστικά και μόνο από τον κ. Καλλή, χωρίς να δεχθεί οποιεσδήποτε πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. «Το ήθος καθοδηγεί κάποιους και δε θέλουν να αμφισβητηθεί με οποιονδήποτε τρόπο η αξιοπιστία τους», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης. Κόψε....κάτι Εκπρόσωπε, τα ήθη σας φάγανε και σας και την Δικαιοσύνη ..γι αυτό μας φέρατε σε αυτό το χάλι.

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτηση του είχε υποβάλει από την Επιτροπή και ο Γιαννάκης Κωνσταντινίδης, επικαλούμενος ‘’λόγους υγείας’’ , για να αντικατασταθεί από τον Ανδρέα Κραμβή. Καλά πώς διάολο μια βδομάδα πριν όταν διορίζοντο από τον ΝΧΑ δεν γνώριζαν τους λόγους που τους οδήγησαν σε παραίτηση. ‘’Κύριοι’’ μας δουλεύεται αισχρά και αναίσχυντα

Τις τελευταίες ημέρες, το ανατεθέν στην Ερευνητική Επιτροπή έργο έχει καταστεί πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και την Κυβέρνηση. Χθες, το ΑΚΕΛ κατήγγειλε εκ νέου προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής,
για όνομα του θεού Άνδρο μας, μα είναι δυνατόν τέτοιο ‘’ψηλό επίπεδο πολιτικής ζωής’’ να ποινικοποιηθεί ποτέ; Τελικά μας βγήκες και εσύ ...’’μεγάλο νούμερο’’ και μας αραδιάζεις την μια μαλακία μετά την άλλη και ακολουθείς  τα χνάρια του μεγάλου μπουρλιοτιέρη του Καταστρόφια’’ Η Κυβέρνηση με την σειρά της απορρίπτει τον ισχυρισμό και ξεκαθαρίζει πως δεν τίθεται θέμα καθοδήγησης της Επιτροπής από κανέναν. ‘’Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου’’ Το ελεεινό κομματικό κατεστημένο συνεχίζει την ίδια τακτική της αλληλοεπίρριψη ευθυνών και ούτε έχει διάθεση να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες και να μονιάσει για να ξεφύγουμε από αυτή την άθλια κατάσταση.
Η παραίτηση του κ. Καλλή  έγινε αποδεκτή από τον ΝΧΑ και στην θέση του έχει διορίσει την τέως Επίτροπο Διοικήσεως, Ηλιάνα Νικολάου. Η κυρία αυτή, που στερείται παντελώς χρηματοοικονομικής γνώσης όπως και τα υπόλοιπα δύο μέλη της Επιτροπής για να διεξάγει την ‘’έρευνα’’, κατά την διάρκεια της θητείας της ως Επίτροπου Διοίκησης είχε πάρα πολλές φορές κατηγορηθεί ότι αγνοούσε παράπονα πολιτών ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο το οποίο προστάτευε και με το οποίο αποτελούσε συγκοινωνούντα δοχεία. Προσωπικά όταν ήμουν Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών του Χρηματιστηρίου είχα έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση μαζί της γιατί προστάτευσε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, σε θέματα που αφορούσαν το χρηματιστηριακό σκάνδαλο, το κατεστημένο. Με τον διορισμό της φαίνεται ότι ο Πρόεδρος Νίκος Χρύσανθου Αναστασιάδης (ΝΧΑ) διατηρεί το ‘’τρίο των ασχέτων’’ που υποτίθεται θα διερευνήσει την οικονομική καταστροφή της Κύπρου. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια τις Διερευνητικές Επιτροπές γιατί είναι αναποτελεσματικές και τα πορίσματα τους μη σεβαστά από αυτούς που διερευνούνται. Κατά την άποψη μου μόνο ποινικοί ανακριτές μαζί με ξένους εμπειρογνώμονες έπρεπε να αναλάβουν αυτό το έργο.
Θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά, δικαιοσύνη, ούτε η  χειραγωγημένη Κυπριακή  Δικαιοσύνη, ούτε ο Γενικός Εισαγγελέας και πολύ περισσότερο ούτε η Διερευνητική Επιτροπή  μπορεί να την αποδώσει. Και τα τρία πιο πάνω σώματα είναι τόσο διεφθαρμένα που ποτέ δεν θα τιμωρούσαν τους χρηματοδότες και πάτρωνες τους γιατί απλά το υπό κατηγορία κομματικό και τραπεζικό κατεστημένο κρατά πιθανότατα αρκετά στοιχεία σε βάρος τους. Όταν ήμουν Πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών είχα πολλές φορές παρευρεθεί σε δίκες εναντίον των εξαπατημένων επενδυτών του Χρηματιστηρίου και είχα κυριολεκτικά  σιχαθεί το δικαστικό κατεστημένο. Πολλοί δικαστές Επαρχιακών Δικαστηρίων είχαν προαχθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο από το οποίο προέρχεται κυρίως η Διερευνητική Επιτροπή. Οι πλείστοι αυτοί δικαστές που προήχθησαν στο Ανώτατο, κυρίως από τον μακαρίτη τον Τάσο Παπαδόπουλο, το δικηγορικό γραφείο του οποίου χειριζόταν τις περισσότερες υποθέσεις του κατεστημένου, ήταν δικαστές που σφάγιασαν εξαπατημένους επενδυτές στις πρωτόδικες υποθέσεις. Η παρουσία αυτών των Δικαστών στο Ανώτατο ήταν επιβεβλημένη, γιατί θα εξασφάλιζε πάλιν την αθωότητα του κατεστημένου σε περίπτωση που κάποιοι από τους επενδυτές θα προσέφευγαν στο Ανώτατο. Για την ιστορία, κανείς από τις χιλιάδες επενδυτές που είχαν εμπλακεί σε δίκες με το τραπεζικό κατεστημένο για το έγκλημα του ΧΑΚ δεν κέρδισε κάποια δίκη.
Πρέπει να γνωρίζει το βρώμικο κατεστημένο ότι η ανοχή του πολίτη δεν θα συνεχίσει για πολύ ακόμη. Στους επόμενους μήνες να είστε βέβαιοι ότι η εξαθλίωση των απλών πολιτών, κυρίως του ιδιωτικού τομέα  θα είναι απίστευτη και πρωτόγνωρη. Είναι  τότε που ο πολίτης πάνω στην απόγνωση του θα πάρει την δικαιοσύνη στα χέρια του και θα καταστεί πραγματική απειλή για αυτό το ελεεινό κατεστημένο. Δυστυχώς εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνετιστούν αυτά τα κτήνη που κατέστρεψαν τα πάντα, παρά μόνον αν οι πολίτες εμπνευστούν από το πνεύμα του Οδυσσέα και αγωνιστούν όπως εκείνος για να πάρουν πίσω την Ιθάκη τους.
Όμηρος Αλεξάνδρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου