Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟΝ ‘’ΡΟΣΚΟ’’ ΣΤΟΝ ‘’ΛΙΟ’’ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΧΑ

                                                              

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφορούσε στην γειτονιά μας ένα αδέσποτο σκυλί ράτσας English Pointer, ηλικίας μόλις μερικών μηνών και συχνά πυκνά μπαινόβγαινε στην αυλή του σπιτιού μας επιζητώντας τροφή και παιχνίδι. Ήταν ιδιαίτερα φιλικό και παιχνιδιάρικο με αποτέλεσμα η οικογένεια μου και ιδιαίτερα τα δύο μου μικρά παιδιά να συνδεθούμε μαζί του. Ρωτήσαμε μερικούς γείτονες με τους οποίους είχαμε επαφή αν γνώριζαν σε ποίο ανήκε το σκυλί αλλά κανείς δεν γνώριζε. Το σκυλί συνέχισε για μερικές βδομάδες να περιπλανιέται στην γειτονιά μας και μερικά βράδια ξενυκτούσε στην αυλή μας. Επειδή ήταν πάντα πεινασμένο και απεριποίητο το πήραμε σε κτηνίατρο και το φροντίζαμε μέχρι να εντοπιστεί ο πιθανός ιδιοκτήτης του. Σκόπιμα δεν το υιοθετήσαμε και δεν το δέσαμε μήπως και εμφανιζόταν ο ιδιοκτήτης του και κατηγορηθούμε για κλοπή. Μερικούς μήνες αργότερα και όταν  πλησίαζε η περίοδος κυνηγίου εμφανίστηκε κάποιος από την γειτονιά μας, που σίγουρα γνώριζε ότι το σκυλί ξενυκτούσε στην αυλή μας και μας ανέφερε ότι του ανήκει. Παρ’ ότι αυτό μας στεναχώρησε γιατί συνδεθήκαμε με τον Ρόσκο, αυτό ήταν το όνομα που του δώσαμε, τον παρακαλέσαμε να το δένει και να το περιποιείται όπως προνοεί ο νόμος. Μετά την παρέλευση της κυνηγετικής περιόδου ο Ρόσκο έμεινε πάλιν στα αζήτητα και συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας όπως και πριν επιζητώντας τροφή και συνέχισε να ξενυκτά στην αυλή μας. Δύο μέρες αργότερα μου τηλεφώνησαν τα παιδιά μου στο γραφείο για να μου ανακοινώσουν το κακό μαντάτο, ο αγαπημένος μας Ρόσκο κτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο και πέθανε, δεν άντεξα μπήκα στη τουαλέτα του γραφείου μου για να μην με βλέπει κανείς και έκλαψα πολύ για την απώλεια του αγαπημένου μας Ρόσκο.
                                                               
Σας διηγήθηκα την πιο πάνω αληθινή ιστορία του ταλαιπωρημένου και άτυχου δικού μου Ρόσκο για να την παραλληλίσω με τον τυχεράκια τον Λίο. Ο Λίο είναι το σκυλάκι που η θυγατέρα του Προέδρου Νίκου Χρυσάνθου Αναστασιάδη (ΝΧΑ), Έλσα, του δώρισε με την άνοδο του στο προεδρικό. Ο ‘’προεδρικός Λίο’’ λέγεται ότι έχει το ελεύθερο να περιφέρεται σε όλους τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου και να πλέκεται στα πόδια του Προέδρου που συνήθως περπατά πάντα βιαστικά, και των άλλων θαμώνων και επισκεπτών του προεδρικού. Το σκεπτικό του πρωτότυπου αυτού δώρου από μέρους της θυγατέρας του ήταν να χαλαρώνει τον Πρόεδρο στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει από την πτώχευση κυπριακού λαού. Αυτού του ανώριμου πολιτικά λαού που αν και άρχισε να βιώνει μια σκυλίσια ζωή λόγω των χειρισμών του ΝΧΑ, του προκατόχου του, και του αμαρτωλού τραπεζικού κατεστημένου, δεν εννοεί να ωριμάσει και εξακολουθεί να συμπεριφέρεται όπως και πριν σαν αυθεντικό κομματόσκυλο.

Ποία είναι τα κοινά που έχει ο πρώην γείτονας μου με τον ΝΧΑ; Πρώτο, ο πρώην γείτονας μου θυμήθηκε ότι υπήρχε ο Ρόσκο όταν τον Οκτώβριο μήνα προσέγγιζε η κυνηγετική περίοδος, ο δε ΝΧΑ θυμήθηκε τον Κυπριακό Λαό τον περασμένο Φεβρουάριο όταν ζητούσε την ψήφο του για να υποκλέψει την εξουσία λέγοντας του ένα σωρό ψέματα. Δεύτερο κοινό σημείο είναι ότι, ο μεν πρώην γείτονας χρησιμοποίησε τον Ρόσκο για να εντοπίσει λαγούς, ο δε ΝΧΑ χρησιμοποίησε το κυπριακό Λα(γ)ό για να αρπάξει την εξουσία. Τρίτο κοινό σημείο τους είναι ότι και οι δύο τους έγραψαν Ρόσκο και Κυπριακό Λαό στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ένα μήνα μετά που πέτυχαν το σκόπό τους. Τέταρτο κοινό σημείο, είναι ότι και οι δύο τους αποδείχθηκαν αναξιόπιστοι. Πέμπτο κοινό σημείο, και δύο ήταν υποκριτές και υστερόβουλοι, ο μεν κυνηγός γιατί κάποιος άλλος συντηρούσε τον σκύλο του για να τον χρησιμοποιήσει αυτός ανέξοδα στην περίοδο κυνηγίου, ο δε ΝΧΑ υπέσκαψε την υποψηφιότητα Ι. Κασουλίδη το 2008 για να αναδείξει στην εξουσία τον από κάθε άποψη προβληματικό Δ. Χριστόφια για να διαλύσει την Κύπρο και να προβάλει ο ίδιος σαν σωτήρας. Έκτο κοινό σημείο των δύο είναι το αλκοόλ, ο μεν κυνηγός πρώην γείτονας μου συνήθιζε να παίρνει μαζί του ζιβάνα για να τα πίνει με τους άλλους κυνηγούς φίλους του μέσα στην φύση, ο δε  ΝΧΑ καταναλώνει ουίσκι για να ισορροπεί για να μπορεί να ανταποκρίνεται υποφερτά στα καθήκοντα του.

Ο ΝΧΑ υλοποίησε το όνειρο μιας ζωής, να αρπάξει δηλαδή την εξουσία έστω και μιας διαλυμένης Κύπρου, και τώρα που το πέτυχε μας το παίζει μοντέρνος Πρόεδρος, αλάGeorge Bush Junior, American Style. Η διαφορά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ με τον ΝΧΑ είναι ότι εκείνος, αν και ήταν κλινικά ηλίθιος και ανεπαρκής, είχε ένα  κράτος με λειτουργικές δομές και αδέκαστη Δικαιοσύνη για να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση, ο δε δικός μας, όντας εξαρτημένος από το ουίσκι και τις κακές του συνήθειες, έχει ένα κράτος μπάχαλο με ανύπαρκτη Δικαιοσύνη, με ανυπαρξία σωστών και λειτουργικών δομών έτοιμο να καταρρεύσει.

Η συμπαθής μας Έλσα αφού έκανε το συγκινητικό δωράκι της στον μπαμπά, είπε να το ρίξει και λίγο  έξω, προεδρική θυγατέρα είναι να μην….Φαίνεται λοιπόν, πως το δύσκολο εκείνο βράδυ του Eurogroup στις 15/3/2013 η Έλσα Λούτσιου Αναστασιάδη διασκέδαζε σε μαγαζί στην Αθήνα όπου τραγουδά ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος.
Η παρουσία της στο μαγαζί προκαλεί την αντίδραση του κόσμου, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αποκαλύψεις σε σχέση με τη λίστα καταθετών που απέσυραν τις καταθέσεις τους από κυπριακές τράπεζες. Το όνομα της Έλσας εμπλέκεται στην υπόθεση των 6.000 καταθετών που απέσυραν τις καταθέσεις του το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν από το πρώτο Eurogroup που έμελλε να οδηγήσει στην ανακοίνωση του κουρέματός τους.
Μπορεί να έχει δοθεί κάποια εξήγηση αλλά το θέμα με τις εκροές καταθέσεων γενικότερα των συγγενών του Προέδρου δεν έχει κλείσει. Οι δικαιολογίες που δόθηκαν και από τους "συμπέθερους", σε μια περίπτωση (αγορά ακινήτου στην Κύπρο με τα λεφτά - αντί εγγυητικής- να στέλνονται στην ...Αγγλία) και η μη δικαιολόγηση όλων των ποσών εκροής αφού για κάποια εκατομμύρια δεν δόθηκαν εξηγήσεις, σε συνδυασμό με το συμβάν αυτό, επιβεβαιώνουν ότι στην Κύπρο κάποιοι έχουν διαγράψει τη λέξη "Ηθική" από το λεξικό τους. Δεν μπορεί η Κύπρος να είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας και η θυγατέρα του προέδρου να διασκεδάζει. Δεν είναι παράνομο, είναι όμως ανήθικο.
 Όπως ανήθικη και χειραγωγημένη είναι και η κυπριακή δικαιοσύνη και ιδιαίτερα ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης που μας απογοήτευσε πλήρως με την αμετανόητη τοποθέτηση του στο θέμα της διαγραφής της δίωξης του...γιου του, καθώς επίσης  και της αθώωσης του δικηγορικού γραφείου του ΝΧΑ στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, δύο μέρες πριν από την προδιαγραφόμενη νίκη του στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.
  
Η σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνει η Κύπρος μας και ο λαός της είναι απίστευτη και πρωτόγνωρη. Ο κυπριακός λαός οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια από το άθλιο κομματικό και τραπεζικό κατεστημένο σε σκυλίσια ζωή, ανάλογη με αυτή που βίωσε ο αγαπημένος μου Ρόσκο. Μπορεί για τον αγαπημένο μου Ρόσκο να έκλαψα μια φορά και τελείωσε, για την αγαπημένη μου Κύπρο όμως κλαιω και πονώ καθημερινά για χρόνια τώρα, κλαίγω γιατί δεν κατάφερα να πείσω τον κυπριακό λαό να πάρει τα πράγματα στα χέρια του πριν να έχει και αυτός ανάλογο τραγικό τέλος ΄όπως ο Ρόσκο.
  
Όμηρος Αλεξάνδρου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου