Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

<<Μπράβο Τουρκία!>>

 

Ακούστε και θαυμάστε λογική τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου! Από τη μια δηλώνει ότι (εφόσον έστω και μετά από 40 χρόνια και αφού ευκαίρησε από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και  το χώνεψε) η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο,  άρα δεν λύεται το Κυπριακό και  από την άλλη δηλώνει απροκάλυπτα και με αφάνταστη αλαζονεία ότι «αφού όλος ο πολιτικός κόσμος αποφάσισε για Ομοσπονδία πρέπει να μείνουμε μονολιθικά εκεί προσκολλημένοι στην Ομοσπονδία».
 Δηλαδή τον ενδιαφέρει περισσότερο τι αποφάσισε ο «πολιτικός κόσμος» δηλαδή οι αχαΐρευτοι,  ανίκανοι, άλλοι διαφθαρμένοι, άλλοι ξενόδουλοι, ηττοπαθείς και ξενογλύφτες, που έφεραν το κράτος στη σημερινή σαπίλα και στην οικονομική καταστροφή, που για άλλοθι της ανικανότητας τους να ορθώσουν το ανάστημά τους υπέρ της απελευθερωτικής πολιτικής της πατρίδας μας, κρεμάστηκαν πάνω στο θανάσιμο λάθος του Μακαρίου  ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ στην τουρκική λύση ΔΔΟ για να παραδώσουν την Κύπρο στην Τουρκία! Για να σταματήσουν λέγει με παιδική αφέλεια ο Αρχιεπίσκοπος  οι Τούρκοι να μιλούν για δύο κράτη, εμείς πρέπει να μείνουμε προσκολλημένοι στην  «λύση» της Ομοσπονδίας! Ξεχνώντας δηλαδή ότι η ΔΔΟ ήταν η προηγούμενη ΔΙΚΗ τους απαίτηση εν πάση περιπτώσει!
Και ακόμα χειρότερα, ο Αρχιεπίσκοπος περιφρονεί και ενσυνείδητα αγνοεί την συντριπτική απόφαση του λαού της 24.4.2004 με την οποία ΑΠΕΡΡΙΨΕ την ΔΔΟ και συμπορεύεται με όλους τους ξένους και δικούς μας που επιμένουν στην εφαρμογή ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ αντί ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ της πατρίδας μας.
 Δεν νομίζω να υπήρξε ή να υπάρχει άλλο κράτος στο κόσμο που να έχει τέτοιος ανίκανους, ηλίθιους πολιτικούς αλλά και τέτοιους Αρχιεπισκόπους!
 Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της Άγκυρας το 1957, προς έκπληξη ακόμα και του Φόρειν ΄Οφις, όταν διαβεβαίωναν οι άνθρωποι τους Βρετανούς  ότι  με «την βοήθεια των Ελληνοκυπρίων» θα κατάφερναν την ομοσπονδία με δύο ζώνες (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία) στην Κύπρο.  Για να πάνε έξυπνα οι Τούρκοι ανοικτά πιο πέρα στα δύο κράτη που συνεπάγεται εν πάση περιπτώσει η ΤΟΥΡΚΟΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΔΔΟ (και ας ισχυρίζονται την στραβάρα τους οι «προσκολλημένοι πολιτικοί» του ομφαλού της γής άλλα των άλλων για να σώσουν εαυτούς και αλλήλους με ανύπαρκτες ουρές σωστών και φανταστικών ουρών και κολοκυθιών) και στο τέλος επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου για ολοκλήρωση του Σχεδίου Νιχάτ Ερίμ του 1956
 Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/συγγραφέας Λονδίνο 20.3.2015
 «Η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο»
Αρχιεπίσκοπος: Δεν πρόκειται να φθάσουμε ποτέ σε συμφωνία λύσης
Μακάρι «να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η επανέναρξη των συνομιλιών. Όπως είπε, η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο.
Απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι άλλαξαν σε τέτοιο βαθμό τα δεδομένα που να επιτρέπουν ακόμα και με τη λήξη της NAVTEX την επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι το πρόβλημα το βλέπει αλλού.
«Έχει αποφασίσει όλος ο πολιτικός κόσμος ότι θα συνομιλήσουμε για να καταλήξουμε σε μια Ομοσπονδία. Η Τουρκία επισήμως ομιλεί περί δύο κρατών. Αυτή είναι Ομοσπονδία; Έχω πει και στον ίδιο τον Πρόεδρο, κοροϊδεύουμε και τους εαυτούς μας και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρώπη και τις μεγάλες δυνάμεις. Και οφείλει να τονίσει στο συνομιλητή του όταν θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες ότι πρέπει να μείνουμε στα πλαίσια της Ομοσπονδίας που έχει συμφωνηθεί και να παύσουν να ομιλούν περί δύο κρατών διότι δύο κράτη δεν είναι Ομοσπονδία», πρόσθεσε.
Σε παρατήρηση ότι άρα θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς προϋποθέσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι τουλάχιστον η Εκκλησία έτσι βλέπει το όλο θέμα, αφού όλος ο πολιτικός κόσμος αποφάσισε για Ομοσπονδία πρέπει να μείνουμε μονολιθικά εκεί προσκολλημένοι στην Ομοσπονδία.
Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η επιστροφή στις συνομιλίες, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι δεν ανησυχεί καθόλου «διότι δεν πρόκειται να φθάσουμε στο τέλος».
«Η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο. Μακάρι να φτάσουμε σε μια συμφωνία, θα είναι η χαρά μας αλλά δεν πρόκειται να φθάσουμε εκεί ποτέ», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο με τους θεσμούς, με την κατάπτωση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «δυστυχώς τα βλέπετε εσείς οι δημοσιογράφοι και συμβάλλεται προς τούτο για να απαξιωθούν οι θεσμοί».
«Εμείς αγαπούμε τον τόπο, θα εργαστούμε σκληρά για τον τόπο μας, να δει καλύτερες ημέρες και ο τόπος και ο λαός μας», κατέληξε.
Τα Νέα Λονδίνου 20.3.2015   www.tanea-london.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου