Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

"Λυσσαλαία η προσπάθεια Βγενόπουλου"


ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ Α. ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΪΚΗΣ


Για "λυσσαλέα προσπάθεια τόσο του Ανδρέα Βγενόπουλου, όσο και των ανθρώπων του στην Κύπρο" να απομακρύνουν το δικηγορικό οίκο Ανδρέας Νεοκλέους και Σία ΔΕΠΕ από το χειρισμό της υπόθεσης που αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα κάνει λόγο το δικηγορικό γραφείο σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "οι συνεχείς επιθέσεις του τέως δικηγόρου του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και η αήθης επίθεση του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου στην σημερινή ανακοίνωση του εναντίον του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους & Σια ΔΕΠΕ, αποκαλύπτει και εξηγεί πλήρως για ποιους λόγους άρχισε ο πόλεμος των τελευταίων εβδομάδων, σχετικά με τη Λαϊκή Τράπεζα, υπό διαχείριση".

"Είναι φανερόν ότι οι λόγοι αυτοί δεν είναι άλλοι από την επιτυχία του γραφείου μας να παγοποιήσει τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του Ανδρέα Βγενόπουλου και των άλλων εναγομένων διεθνώς, και επίσης να επιτύχει, μόλις πρόσφατα, την επίδοση σε αυτούς προσωπικά, Αίτησης Περιφρόνησης Διατάγματος Δικαστηρίου", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Ενόψει της ύπαρξης αριθμού διαδικασιών ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ως επίσης και ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να προχωρήσουμε σε εκδίκαση τους, μέσω ανακοινώσεων ούτε και να προκαταλάβουμε με οποιοδήποτε τρόπο την τελική έκβασή τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Βγενόπουλος: Ανηλεής πόλεμος συμφερόντων στην Κύπρο 

Για ανηλεή πόλεμο οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων στην Κύπρο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο πρώην ισχυρός άνδρας της Marfin Λαϊκή Ανδρέας Βγενόπουλος.
Στην Κύπρο διεξάγεται αυτήν την περίοδο ένας ανηλεής πόλεμος οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων παράλληλα με αλληλοκατηγορίες για τις ευθύνες της διάψευσης των προσδοκιών που έχουν καλλιεργηθεί από τους πραγματικούς υπευθύνους για την καταστροφή της Κυπριακής Οικονομίας.

Οι θέσεις που παραθέτω κατωτέρω θα βοηθήσουν στην κατανόηση του τι πραγματικά συμβαίνει.

  •  Συνεργάζομαι με το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Γιωρκάτζη δύο περίπου χρόνια πριν η εν διαστάσει σύζυγός του αναλάβει τα καθήκοντα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.  Είναι προφανές μέχρι και από δημοσιεύματα ότι όλοι στην Κύπρο γνώριζαν αυτή την σχέση πριν από το διορισμό της κας Γιωρκάτζη στη θέση της.  Το αν έπρεπε να διοριστεί ή αν πρέπει να παραιτηθεί ή να εκδιωχθεί ούτε με απασχολεί, ούτε με αφορά.  Όμως, ο επί της ουσίας εξαναγκασμός σε παραίτηση του κ. Ανδρέα Γιωρκάτζη από τον χειρισμό των υποθέσεών μου στην Κύπρο μετά από 2,5 χρόνια συνεργασίας και γνώσης των χιλιάδων εγγράφων και επιχειρημάτων των υποθέσεών μου παραβαίνει κατάφορα τα συνταγματικά μου δικαιώματα και τα προστατευόμενα από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση ανθρώπινα δικαιώματα.

  • Στις 20 Φεβρουαρίου κατετέθη στα πλαίσια της διαδικασίας του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου το Memorial, δηλαδή η αναλυτική περιγραφή και η νομική και πραγματική στοιχειοθέτηση της απαίτησης της MIG και άλλων Ελλήνων κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη συνοδεία όλων των απαραίτητων αποδεικτικών εγγράφων, εκθέσεων εμπειρογνωμόνων και μαρτυρικών καταθέσεων.  Είναι προφανές ότι η διαφαινόμενη ήττα της Κυπριακής Δημοκρατίας δημιουργεί από τώρα κραδασμούς και προσπάθεια αποφυγής ευθυνών από όλους τους εμπλεκομένους. 

  • Στην υπόθεση της αγωγής και του προσωρινού διατάγματος εναντίον των Ελλήνων, το Δικαστήριο έχει φθάσει στο θέμα της εξέτασης της δικαιοδοσίας και είτε θα αποφανθεί συντόμως, όπως εισηγούμεθα με επίκληση της Κοινοτικής νομολογίας, ότι οι διαδικασίες στην Κύπρο έγιναν χωρίς δικαιοδοσία, είτε, εάν θεωρήσει ότι υφίσταται αμφισβήτηση, όπως αιτούμεθα, θα απευθύνει προδικαστικό ερώτημα στο δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το οποίο αναμένεται ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.  Επίσης, μετά την παραπλάνηση της Κυπριακής κοινής  γνώμης για το «διάταγμα παγοποίησης περιουσίας παγκοσμίου εμβέλειας», ομολογήθηκε πρόσφατα ότι αυτό το διάταγμα, που εξεδόθη σε μια χώρα όπου οι εναγόμενοι δεν έχουν περιουσία, πρέπει να εγγραφεί και σε διάφορες άλλες χώρες για να έχει οποιαδήποτε νομική και  πρακτική ισχύ.  Ο λόγος που αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι ότι γνωρίζουν οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση ότι, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, μετά από την ακρόαση των εναγομένων, πρόκειται να απορριφθεί.  Επίσης, είναι εντυπωσιακή η παραπλάνηση της Κυπριακής κοινής γνώμης ότι δήθεν στους εναγομένους έχουν βρεθεί και παγοποιηθεί  περιουσιακά στοιχεία ύψους 5 δισεκατομμυρίων, κάτι που βεβαίως θα έκανε και τον Bill Gates να ζηλέψει.

  • Αντίθετα, στην προσπάθεια του ο κ. Ανδρέας Νεοκλέους να δείξει πόσο φανατικός πατριώτης είναι, ομολόγησε και σε συνέντευξη του στο Mega και σε επίσημη ανακοίνωση, ότι, όταν ανέλαβε την υπόθεση επί αγωγής που είχε κατατεθεί και που αφορούσε τον χειρισμό τραπεζικών θεμάτων πρόσθεσε αυθαιρέτως το στοιχείο του δόλου, μέσα σε δέκα μέρες κατέθεσε και την αίτηση για το προσωρινό διάταγμα και «έβαλε» (όπως επακριβώς ο ίδιος εδήλωσε) τον συνέταιρό του κ. Αντώνη Γλυκή να υπογράψει την απαραίτητη ένορκη δήλωση, αφού κανείς από τους 3.000 και πλέον εργαζομένους και στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας δεν δεχόταν να υιοθετήσει τέτοια εξόφθαλμα ψευδή μαρτυρία.  Με την ομολογία του αυτή ο κ. Α. Νεοκλέους επιβεβαιώνει όλη μας την επιχειρηματολογία, καταδικάζει τον κ. Γλυκή και την κα. Αντωνιάδου στα ποινικά αδικήματα της ψευδορκίας και της απάτης επί δικαστηρίου που εξετάζει η Ελληνική Δικαιοσύνη και θέτει και τον εαυτό του στο εδώλιο ως ηθικό αυτουργό ή συνεργό.

  • Αλλά και στην διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών για την κατάρρευση της Λαϊκής που με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η Κυπριακή κοινή γνώμη να εξελίσσεται 4 χρόνια μετά την αποχώρηση των Ελλήνων, σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που συνεχίζεται στην Αθήνα, ο ικανότατος αυτός δημοσιογράφος παρέδωσε στη δικογραφία δύο απόρρητα έγγραφα που κατόρθωσε να προμηθευτεί από το διάτρητο, προφανώς, σύστημα «ερευνών για την οικονομία»:

α.  Το πρώτο αφορά γραπτή εισήγηση της Κυπριακής Αστυνομίας προς τη Νομική Υπηρεσία που επιβεβαιώνει ότι οι διερευνώμενες υποθέσεις τυγχάνουν της αρμοδιότητος της Ελληνικής Δικαιοσύνης και εισηγείται όλα τα σχετικά στοιχεία και ισχυρισμοί να αποσταλούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως γνωστόν ήδη διεξάγει περί αυτών προκαταρκτική εξέταση εδώ και δύο χρόνια.  Αυτό, όμως, ήταν γνωστό σε όλους τους νομικούς κύκλους της Κύπρου εδώ και χρόνια και υπήρχε πάντοτε σκόπιμη παραπλάνηση της Κυπριακής κοινής γνώμης που εκαλείτο να πιστέψει ότι για πιθανά αδικήματα που έγιναν εν όλω ή εν μέρει στην Ελλάδα από Έλληνες θα μπορούσε να μην είναι αρμόδια η Ελληνική Δικαιοσύνη, και

β.  Το δεύτερο αποκαλύπτει ότι οι Κύπριοι λειτουργοί που ήρθαν σε επαφή με τον αρμόδιο Έλληνα Εισαγγελέα Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δικαστικής Συνδρομής παρέδωσαν στοιχεία και λεπτομέρειες για όλες τις υποθέσεις που υποτίθεται ότι διερευνώνται στην Κύπρο με αποτέλεσμα ο Εισαγγελέας αυτός να κάνει σχετική αναφορά στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου, η οποία ανέθεσε την διερεύνηση του συνόλου και αυτών  των αστήρικτων καταγγελιών σε Εισαγγελέα Εφετών.

Εδώ είναι προφανές ότι οι Κύπριοι λειτουργοί επί της ουσίας όχι μόνον παραδέχονται την έλλειψη δικαιοδοσίας τους, αλλά και επιδιώκουν τον χειρισμό των υποθέσεων από την αρμόδια Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να μην επωμισθούν αυτοί το βάρος των αθωωτικών αποφάσεων, παρόλ’ αυτά όμως η Κυπριακή κοινή γνώμη αφήνεται να πιστεύει το αντίθετο.  Άλλωστε, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να καταλάβει κανείς ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία υπόθεση διότι, αν μετά από τέσσερα χρόνια ερευνών υπήρχε το παραμικρό στοιχείο για διάπραξη ποινικού αδικήματος, αυτό θα είχε γίνει ήδη γνωστό, αλλά και ότι ακόμα και αν υπήρχε δικαιοδοσία της Κυπριακής Δικαιοσύνης οι συνθήκες της βάρβαρης κατάργησης του τεκμηρίου αθωότητος και της κολοσσιαίας κατάργησης συνθηκών δικαίας δίκης δεν θα επέτρεπαν να διεξαχθεί οποιαδήποτε τέτοια δίκη σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Τα πράγματα λοιπόν είναι απλά.  Η αστική αγωγή και το προσωρινό διάταγμα που έχουν προχωρήσει χωρίς δικαιοδοσία, με ψευδομαρτυρίες και κατά παράβαση της αρχής αποκλειστικότητας των διαδικασιών του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου δεν έχουν καμία τύχη.  Η διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων από την αρμόδια Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποδείξει την ανυπαρξία ποινικών αδικημάτων στις εξεταζόμενες τραπεζικές αποφάσεις και ενέργειες.  Και, φυσικά, η MIG και οι υπόλοιποι Έλληνες αναμένεται να δικαιωθούν από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους «κουρεμένους» καταθέτες και τους κατόχους αξιογράφων, οι οποίοι περιέργως μας εχθρεύονται αντίθετα με τα συμφέροντά τους.

  •  Αλλά και η τελευταία ελπίδα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου της Κύπρου,που είναι η χρήση του οπλοστασίου της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα πέσει στο κενό, διότι, παρόλο που ο κ. Γενικός Εισαγγελέας προστατεύει την κα. Καλογήρου από την διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων που έχει διαπράξει, όλες οι σχετικές υποθέσεις που «εξετάζονται» είναι της αρμοδιότητας και της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και φυσικά και των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Κάποτε κάποιοι θα πρέπει να πουν την αλήθεια στον Κυπριακό λαό.  Αν απλώς περιμένουν τις δικαστικές ήττες για να δικαιολογηθούν ότι δήθεν φταίνε κάποιοι λειτουργοί ή κάποιοι Κύπριοι δικαστές ή δικηγόροι ή η Ελληνική Δικαιοσύνη ή τα Διεθνή Δικαστήρια το μόνο που θα πετύχουν είναι η πλήρης γελοιοποίησή τους.  Εν τω μεταξύ ας επικεντρωθούν στη διερεύνηση της υπόθεσης δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από τον δικηγόρο που χειρίζεται τις αστικές υποθέσεις της Λαϊκής, όπου εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι σύντομα οι κατηγορούμενοι για δωροδοκία και δωροληψία θα αθωωθούν!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου