Τρίτη 10 Μαρτίου 2015


Την απάντησή της σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων και σε δημοσίευμα εφημερίδας με τίτλο «Χυδαιότητες Θεοχάρους» δίνει η Ευρωβουλευτής που θεωρεί άδικη την αντιμετώπιση τόσο της ίδιας όσο και των θέσεων που εξέφρασε τον περασμένο μήνα σε ανοιχτή συζήτηση που είχε προσκληθεί με θέμα πρόταση του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή για επιστροφή των κατοίκων της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.Η κυρία Θεοχάρους είχε εκφράσει την αντίθεσή της σε ενδεχόμενη αποδοχή πρότασης από τον κύριο Οζερσάι αλλά και του αμερικανού πρέσβη ο οποίος το πρότεινε στον κ. Γαλανό σαν "ρεαλιστική πραγματικότητα", για επιστροφή των κατοίκων της Αμμοχώστου στις περιουσίες τους υπό τουρκοκυπριακή όμως διοίκηση. Το θέμα συζητήθηκε σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει το ΚΥΚΕΜ Λάρνακος - Αμμοχώστου και με το άκουσμα των θέσεων της Ευρωβουλευτού, ομάδα ατόμων αντέδρασε βίαια και την προπυλάκισε.
Η απάντηση της Ελένης Θεοχάρους στις επικρίσεις:
Επειδή οι εναντίον μου επιθέσεις συγκεκριμένων ατόμων μέσω του τύπου και των ιστοσελίδων συνεχίζονται  με περισσή κακεντρέχεια, υποχρεούμαι να αναρτήσω την επιστολή την οποία απέστειλε ο Έντιμος Δήμαρχος Αμμοχώστου κύριο Αλέξης Γαλανός στον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατία , η οποία μιλά από μόνη της. Η επιστολή καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς αυτών που με καθυβρίζουν και με διασύρουν. Έχει κοινοποιηθεί από τον κύριο Γαλανό και στους: Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Υπουργό Εξωτερικών, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόεδρο Δημοκρατικού Συναγερμού , Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αμμοχώστου και έχει μεταδοθεί από τηλεοράσεως.
Επαναλαμβάνω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΩ  ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.
Καλώ επίσης τον Δήμαρχο Αμμοχώστου να ενημερώσει τους συμπολίτες του για τον Αγώνα που έχω κάνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Αμμόχωστο, γιατί επαναλαμβάνω, η χειρότερη μορφή ανελευθερίας είναι η άγνοια.
Μετά το περιστατικό, η Ευρωβουλευτής απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κύριο Γαλανό, εξιστορώντας τα γεγονότα και εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για τα όσα έγιναν στην εκδήλωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου