Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

<<Κύριε καθηγητά, μήπως μας οφείλετε περισσότερα;>>

Χαμός αναμένεται να γίνει με τη συνέντευξη του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στο σημερινό φύλο, αφού ο γνωστός καθηγητής εγκληματολογίας αποκαλύπτει, ότι συγκεκριμένοι ποινικοί και τρομοκράτες απειλούν την ίδια του τη ζωή και εμμέσως αυτή των οικείων του, υπό την ανοχή κυβερνητικών στελεχών, που φέρονται να διατηρούν σχέσεις με τους ανωτέρω «κύλους»!
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σχέδιο πολιτικής και φυσικής εξόντωσης, που πλέον έχει πάρει τη μορφή βιβλίου που συνέγραψε, πέραν της συνέντευξης. Όταν βέβαια στο φερόμενο ως σχέδιο εξόντωσής του πρωταγωνιστούν όχι ο «καλός κόσμος» των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και όλοι θα πρέπει να αναλογιστούν, ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια σε αυτή τη συγκυρία να κατηγορηθεί για συγκάλυψη τέτοιων υποθέσεων…
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο τέως υπουργός δηλώνει πως πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή του, κάτι που όπως προκύπτει από τη συνέντευξη, τελεί σε γνώση του πρωθυπουργού, ενώ αποκαλύπτει ότι ο ίδιος έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία σε συμβολαιογράφο, για να διασφαλίσει την αποκάλυψή τους εάν του συμβεί οτιδήποτε.
«Τα έχω γράψει σε μορφή διηγήματος σε 9 σελίδες. Υπάρχουν εκεί όλα τα στοιχεία με ονόματα…», ρίχνοντας την ευθύνη της μη δημοσιοποίησης… στη σύζυγο και τα παιδιά του που του «απαγόρευσαν» να τα δώσει στη δημοσιότητα.
Ποιους κατηγορεί όμως ο Γιάννης Πανούσης; Ας δούμε κωδικοποιημένα τι υποστηρίζει:
>Ο συνάδελφός μου υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος δεν με κάλυψε όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι δικοί μου αστυνομικοί έκαναν έρευνα στα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που δεν είναι αλήθεια αλλά ο Παρασκευόπουλος δεν το διέψευσε.
>Υπάρχουν πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες - ξέρω τα ονόματα.
>Κι εκείνοι γνωρίζουν ότι γνωρίζω και έχουν ήδη αρχίσει να τρέμουν…
>Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι»
Με το «δικαίωμα» που μας δίνει η συμπάθεια με την οποία τον περιβάλαμε κατά τη διάρκεια της θητείας του, ως ένας άνθρωπος πολύ μορφωμένος με ενασχόληση στα θέματα του χώρου και ιδιαίτερες ευαισθησίες και σημαντικό έργο, θα μας επιτρέψει να του πούμε:
Όλα όσα αναφέρει στη συνέντευξη, της «απαγόρευσης» των οικείων του για δημοσίευση συμπεριλαμβανομένης, ΔΕΝ αποτελούν δικαιολογία, καθώς τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά και δε αφορούν τις εσωτερικές οικογενειακές ισορροπίες, αλλά την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της…
Η απόπειρα να χτιστεί τείχος αποτροπής με στόχο τους επίδοξους δολοφόνους (;) δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο, μιλώντας σε κορυφαία – κυκλοφοριακά – εβδομαδιαία εφημερίδα της χώρας, εάν δεν είναι έτοιμος για τα περαιτέρω.
Ασφαλώς, ο καθηγητής Πανούσης δεν πιστεύουμε ότι επιθυμεί ούτε την κυβέρνηση να πλήξει διότι τον άφησε έξω από τη νομή των υπουργικών θρόνων (για να ικανοποιήσει τους σκληρούς κομματικούς και τη νεολαία που είχαν εξισώσει τον περί ου ο λόγος με τον… Βελζεβούλ), ούτε ψάχνεται για να ξαναβγεί στο γυαλί.
Επειδή όλοι γνωρίζουμε πρόσωπα με μια φυσική… συγκράτηση-συστολή όταν πρόκειται για συγκεκριμένα θέματα που εμείς οι πτωχοί στο πνεύμα τα βαφτίζουμε «τρομοκρατία», κάτι πρέπει να συμβαίνει. Όμως, ο Γιάννης Πανούσης έχει ιερή – κυριολεκτικά – υποχρέωση να μιλήσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου