Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΑ 135 ΕΚ. ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.Μ.Ε.Α.

Άλλη μια απάτη στήνεται εις βάρος των Μικρών κυρίως οικογενειακών επιχειρήσεων. Τα €135 εκατομμύρια που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Αναπτύξεως υπό μορφή χαμηλότοκου δανείου με κυβερνητικές εγγυήσεις κατανεμημένα €50 εκατομμύρια στον Συνεργατισμό, πριν 2 μήνες, €50 εκατομμύρια στην Τράπεζα Κύπρου τώρα και €35 εκατομμύρια στην Ελληνική Τράπεζα θα καταλήξουν και πάλι στις αδηφάγες μασέλες των καρχαριών.
Ξεδιάντροπα οι Διοικήσεις των Τραπεζών ανακοίνωσαν ότι θα τα διαθέσουν αποκλειστικά σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις. Η αποθράσυνση  των τραπεζιτών στο απόγειο. Οφείλεται στις πλάτες που τους κάνει το Υπουργείο Οικονομικών που είναι και ο εγγυητής έναντι της Ε.Τ.Επενδύσεων όπως και στις πλάτες που κάνει η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
Εμείς υποψιαζόμαστε ότι από τα χρήματα αυτά δεν θα βγει στην αγορά ούτε ένα Σεντ.  Θα δοθούν στους μεγαλοοφειλέτες ως χαμηλότοκα δάνεια για να παραμείνουν στις τράπεζες έναντι των παλιών τους οφειλών και έτσι οι τράπεζες αφού υποτίθεται ότι έλαβαν μέρος των οφειλομένων θα προβούν στις αναδιαρθρώσεις ή αναχρηματοδοτήσεις των δανείων τους και το επόμενο βήμα είναι ότι θα ανακοινώσουν οι τράπεζες, ο Υπουργός Οικονομικών και η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ότι με τη ψήφιση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις οι μεγαλοοφειλέτες έχουν ήδη δώσει μεγάλα ποσά. Κάτι που ίσως νομίζουν θα τους δώσει το δικαίωμα να ασελγήσουν στις μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά γενικά.
Πλανώνται πλάνην οικτράν όλοι.  Ο ΣΥ.Μ.Ε.Α. επαγρυπνεί για να προστατεύσει τα μέλη του και ευρύτερα τον λαό.
Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών, γενικότερα την Κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα που υποτίθεται εποπτεύει, την Βουλή - ειδικότερα την επιτροπή οικονομικών και την επιτροπή εμπορίου και βιομηχανίας, να παρέμβουν άμεσα για να ματαιώσουν το νέο σκάνδαλο στη γέννηση του. Διαφορετικά θα είναι όλοι συνένοχοι.
Απαιτούμε αυτά τα χρήματα να δοθούν ως χαμηλότοκα δάνεια με επιτόκια όχι πέραν του 2% στις μικρές επιχειρήσεις που ακόμα λειτουργούν με ανώτατο ποσόν €50.000 για να επωφεληθούν πιο πολλοί. Αν δεν αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων θα καλέσουμε τα μέλη μας να διακόψουν την συνεργασία τους με τις τρείς πρώην Κυπριακές Τράπεζες και να συνεργαστούν με άλλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου