Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ


Φοβούνται να δανείσουν οι τράπεζες και προτιμούν να έχουν τα λεφτά τους κατατεθειμένα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστω και με αρνητικό επιτόκιο.
Η Χρυστάλα Γιωρκάτζη δήλωσε στην Επιτροπή Ελέγχου πως στην Κύπρο δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας. «Αρκετές από τις τράπεζες διαθέτουν ρευστότητα αλλά προτιμούν να την έχουν ως κατάθεση έστω και με αρνητικό επιτόκιο παρά να προχωρήσουν σε νέο δανεισμό. «Ευελπιστώ πως μετά τα stress tests αυτή η ρευστότητα θα δοθεί στην πραγματική οικονομία και θα γίνει χρήση των εργαλείων που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για άντληση ρευστότητας», δήλωσε η Χρ. Γιωρκάτζη.  
Ο Μιχάλης Αθανασίου, Group Chief Risk Officer στην Τράπεζα Κύπρου, σχολίασε πως η τράπεζα είναι διατεθειμένη να δανείσει, ωστόσο, τα καλά δάνεια σε περίοδο ύφεσης είναι μειωμένα.
Στα ίδια πλαίσια και δήλωση εκπροσώπου της Ελληνικής Τράπεζας ο οποίος σχολίασε πως δεν είναι εύκολο να δοθούν νέα δάνεια και έδωσε ως παράδειγμα τον τομέα του τουρισμού, ο οποίος, όπως είπε, κινήθηκε πολύ θετικά το 2014 αλλά οι προοπτικές για το 2015 είναι ήδη αρνητικές.

·          
·         21 Οκτ. 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου