Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Με αυτόν τον διεστραμμένο μουλά θα συνυπάρξουμε στην Κύπρο;


"Η ισότητα της γυναίκας με τον άντρα είναι ενάντια στη φύση", υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σήμερα σε συνέδριο της Ένωσης Γυναικών και Δημοκρατίας (KADEM) με θέμα Γυναίκα και Δικαιοσύνη.
"Τι είναι αυτό που χρειάζονται οι γυναίκες; Μερικές φορές λένε για ισότητα αντρών γυναικών. Αυτό που είναι σωστό είναι πως η γυναίκα είναι ίση με την γυναίκα. Το σωστό είναι και ότι ο άντρας είναι ίσος με τον άντρα. Αυτό που είναι πραγματικό είναι ιδιαίτερα η ισότητα της γυναίκας απέναντι στην δικαιοσύνη.
Δεν μπορείτε να θέτετε το θέμα της ισότητας γυναίκας με άντρα, αυτό είναι ενάντια στην φύση. Η φύση τους, η δομή τους, η δημιουργία τους είναι διαφορετική", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ακόμη ότι "στον χώρο της εργασίας ασφαλώς και μια γυναίκα έγκυο δεν μπορείς να την έχεις με τους ίδιους όρους με έναν άντρα" και πρόσθεσε: "Μια γυναίκα που πρέπει να θηλάσει το παιδί της δεν μπορεί να τίθεται στην ίδια θέση με τον άντρα. Δεν μπορείτε να βάλετε τις γυναίκες να κάνουν τα ίδια που κάνουν οι άντρες όπως γίνεται στα κομμουνιστικά καθεστώτα. Δεν γίνεται να της δώσει φτυάρι στο χέρι να σκάψει. Είναι αντίθετο με τον λεπτό της χαρακτήρα. Και στην Ανατολή δεν έγινε το ίδιο; Εκείνες οι δύστυχες οι μανάδες μας πόσο υπέφεραν βρε, έκαναν καμπούρα. Και οι άντρες έπαιζαν χαρτιά και έριχναν ζάρια στους καφενέδες".
"Η δική μας η θρησκεία έδωσε ένα αξίωμα στις γυναίκες. Το αξίωμα της μητρότητας. Στην μητέρα έδωσε ένα ακόμη αξίωμα. Έστρωσε τον παράδεισο κάτω από τα πόδια τους. Το έστρωσε όχι κάτω από τα πόδια των πατεράδων αλλά των μανάδων. Φιλάμε τα πόδια των μανάδων. Εγώ φιλούσα τα πόδια της μάνας μου. Η μάνα μου έκανε νάζια και της έλεγα μάνα μην τραβάς πίσω τα πόδια σου επειδή εδώ υπάρχει η μυρωδιά του παραδείσου. Μερικές φορές έκλαιγε. Άλλο πράμα η μάνα.
Η μητρότητα είναι το ανώτατο αξίωμα. Αλλά κάποιοι το καταλαβαίνουν αυτό και κάποιοι όχι. Αυτό για παράδειγμα δεν μπορείς να το εξηγήσεις στις φεμινίστριες γιατί δεν αποδέχονται την μητρότητα", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε την ομιλία του ως εξής: "Γίνονται και δολοφονίες γυναικών δεν είναι; Αυτό να το δούμε σοβαρά. Δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους διεστραμμένους αλλά αυτούς που έχουν πίστη. Ένας άνθρωπος που έχει πίστη εμπλέκεται σε δολοφονία γυναίκας ή ασκεί βία εναντίον γυναίκας; Είναι δυνατόν; Δεν είναι. Γιατί; Επειδή μιλάω ως μουσουλμάνος και η θρησκεία μας είναι το ισλάμ. Εμείς είμαστε μέλη μιας θρησκείας ειρήνης. Ως μέλη αυτής της θρησκείας δεν μπορείς να ασκείς τέτοια καταπίεση στην γυναίκα. Δεν μπορείς να ασκείς βία".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου