Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Δημιουργία βιολογικών εργαστηρίων του αμερικανικού Πενταγώνου στην Ουκρανία



Σύμφωνα με ρωσικό άρθρο στον τομέα του βιολογικού πολέμου, το εν λόγω είδος πολέμου αποτελεί τον νέο εφιάλτη για την σύγχρονη κοινωνία, με δεδομένη την εξάπλωση του υιού Έμπολα και τις φήμες περί «κατασκευής του», από ειδικά εργαστήρια, όπως αναφέραμε και παλαιότερα άρθρα στο pentapostagma.gr.
Τώρα στην προκειμένη πρόπτωση εγείρεται θέμα σχετικά με την ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων υπό την αιγίδα του αμερικανικού Πενταγώνου στην Ουκρανία, και τις υφιστάμενες διεθνείς συμφωνίες που ρυθμίζουν τις δραστηριότητες στον τομέα της βιολογικής έρευνας, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα fondsk.ru .
Το ζήτημα τονίζει το άρθρο , βρίσκεται στο θέμα των βιολογικών όπλων, και την αντιμετώπιση τους από την διεθνή κοινότητα με δύο μέτρα και σταθμά. Δεν είναι γνωστό πού και τι είδους έρευνα, ιδίως σε σχέση με τον θανατηφόρο ιό, διενεργείται από το στρατό των ΗΠΑ, σε ουκρανικό έδαφος.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2001, η βιολογική απειλή έχει χρησιμοποιηθεί ως ένας «μπαμπούλας», από τις ΗΠΑ . Το περιστατικό με την παράδοση των επιστολών, στις οποίες περικλείονταν άνθρακας σε σκόνη, διόγκωσε την κλίμακα της δημόσιας υστερίας. Αυτό συνέβη περίπου μία εβδομάδα μετά την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο γεγονότων, στο θέμα της απειλής του «ισλαμικού φονταμενταλισμού». Δέκα χρόνια αργότερα, το 2011, αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του FBI δείχνουν ότι τα σπόρια άνθρακα δημιουργήθηκαν στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των ΗΠΑ.
Εδώ και δέκα χρόνια, ο αριθμός των αμερικανικών εργαστηρίων που κατά επίσημη παραδοχή αναπτύσσουν τρόπους για την προστασία κατά της βιοτρομοκρατίας, αυξήθηκε από 20 στα 400. Κλειστά βιολογικά κέντρα κατασκευάζονται σε Αφρική και Λατινική Αμερική. Βιολογικό Εργαστήριο άγνωστου προορισμού ξεκίνησε την λειτουργία του στην Ουκρανία και την Γεωργία. Για το 2015 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η λειτουργία Βιολογικού κέντρου ερευνών στο Καζακστάν. Τα περισσότερα από αυτά τα ινστιτούτα λειτουργούν υπό την αιγίδα του αμερικανικού Πενταγώνου .
Η συμφωνία ΗΠΑ – Γεωργίας για την συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας και των παθογόνων ουσιών, που σχετίζονται με την δημιουργία βιολογικών όπλων, και της μη διάδοσης των πληροφοριών στον τομέα αυτόν, υπογράφηκε από τα δύο μέρη το 2002. Το 2004 αποφασίστηκε να κατασκευασθεί ένα «Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας» στο χωριό Alekseyevka κοντά στην Τιφλίδα . Η επίσημη τελετή έναρξης, πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2011, με την συμμετοχή του αμερικανού αναπληρωτή Υπουργού άμυνας, υπευθύνου για την πυρηνική, χημική και βιολογική άμυνα Andrew Weber.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την άποψη της βιολογικής έρευνας, αποτελεί η Ουκρανία. Αμέσως μετά την επίτευξη της επικράτησης της «χρωματιστής επανάστασης», μεταξύ των αμερικανικών υπουργείων Υγείας και Άμυνας υπεγράφη συμφωνία πακέτο για την μετασκευή βιολογικών αντικειμένων στην Ουκρανία. Το 2008 υπήρξε ένα σχέδιο για την παροχή βοήθειας των ΗΠΑ, προς το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας, και τον Οκτώβριο του 2009, εισήχθη η έννοια των «σχεδίων περιορισμού των βιολογικών απειλών».
Το πρώτο Βιολογικό Κέντρο στην Ουκρανία, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών άνοιξε 15 του Ιουνίου του 2010, με βάση την έρευνα για τον ιό της πανούκλας . Το ινστιτούτο «Mechnikov ΙΙ» στην Οδησσό που εγκαινιάστηκε παρουσία του πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζον Τέφτ, διαθέτει διαβαθμισμένο επίπεδο, που επιτρέπει την εργασία με στελέχη που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία βιολογικών όπλων.
Στην Ουκρανία ασκείται επίσης η αποκαλούμενη αποκεντρωμένη αποθήκευση επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων. Στο πλαίσιο αυτό, τίθεται το ερώτημα, θα μπορούσε να υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των εργασιών που πραγματοποιούνται στο κέντρο, και την σφαγή του λαού στην Βουλή των Συνδικάτων στην Οδησσό, στις 2η Μαΐου του 2014; Μια σειρά από τοπικούς ακτιβιστές και μέσα ενημέρωσης, υποστήριξαν ότι κατά την ημέρα εκείνη και τον μαζικό θάνατο τόσων ανθρώπων, χρησιμοποιήθηκε μια άγνωστη ουσία.
Μόνο το 2013 στην Ουκρανία, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών κατασκευάσθηκαν βιολογικά εργαστήρια στην Βίννιτσα, Ternopil, Uzhgorod, Κίεβο, Dnepropetrovsk, Συμφερούπολη, Kherson, Λβιβ και στο Lugansk …
Μέχρι σήμερα, το Πεντάγωνο στο ζήτημα των βιολογικών εργαστηρίων έχει στην ουσία «περικυκλώσει» την Ρωσία σε ένα νοητό ημικύκλιο. Το 2012, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του βιολογικού εργαστηρίου του Αζερμπαϊτζάν. Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να δημιουργήσουν παρόμοια κέντρα στο Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν.
Σε αντίθεση με τη Γεωργία και την Ουκρανία, το έργο του Κέντρου στην Φιλανδία είχε προγραμματιστεί και με την συμμετοχή της Ρωσίας, και το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση της Φινλανδίας. Σύντομα, όμως, χωρίς καμία αιτιολογία, το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Από ιδιωτικές πηγές, η Ουάσιγκτον προετοιμάζονταν να ανοίξει ένα παρόμοιο κέντρο στη Γεωργία.
Οι μυστικές επιχειρήσεις βιολογικού πολέμου, αφορούν όχι μόνο το Πεντάγωνο, αλλά και ειδικές εταιρείες για την βιοασφάλεια. Σε αυτή την ομάδα των εταιριών περιλαμβάνονται οι εταιρείες Bavarian Nordic, Cangene Corporation, DOR BioPharma, Inc., DynPort Company LLC, Elusys Therapeutics, Inc., BIOSOLUTIONS, Hematech, Inc., Human Genome Sciences, Inc., NanoViricides, Inc., η Pfizer Inc. ., PharmAthene, SIGA Technologies, Inc., Unither Ιολογίας LLC, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα fondsk.ru.
Γενικά ως βιολογικός πόλεμος (biological warfare), ή μικροβιολογικός πόλεμος, χαρακτηρίζεται ο πόλεμος εκείνος κατά τον οποίο γίνεται χρήση ζώντων οργανισμών και ειδικότερα παθογόνων μικροοργανισμών ή παραγώγων αυτών όπως π.χ. έντομα, μικρόβια, καλλιέργειες με φονικούς ιούς και βακτήρια, προκειμένου να προκαλέσουν ασθένεια ή θάνατο ανυπεράσπιστων αμάχων πληθυσμών. Τα βιολογικά όπλα κατατάσσονται, μαζί με τα πυρηνικά και τα χημικά, στα όπλα μαζικής καταστροφής και στα μη συμβατικά μέσα πολέμου.
Ο Βιολογικός πόλεμος διακρίνεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι όταν μία πλευρά χρησιμοποιεί παθογόνους οργανισμούς, που δεν έχουν ως βασικό σκοπό το θάνατο, αλλά την εξασθένηση των γραμμών του αντιπάλου. Το δεύτερο επίπεδο είναι όταν χρησιμοποιούνται σε ένα ολόκληρο θέατρο επιχειρήσεων. Στο τρίτο επίπεδο εξαπολύονται μεταλλαγμένοι (οπλοποιημένοι) ιοί με συμβατά μέσα, όπως διηπειρωτικοί πύραυλοι, βόμβες, που προκαλούν ασθένειες που δεν έχει ξαναντιμετωπίσει το ανθρώπινο είδος, και συνεπώς δεν υπάρχει άμεση θεραπεία.
pentapostagma.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου