Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ‘’ΑΟΡΑΤΟ’’ ΜΥΣΤΙΚΟ

Συμπατριωτες!

Ζουμε σε πολυ δυσκολους καιρους. Υπαρχουν ψυχικες εσωτερικες τρικυμιες αλλα βεβαια και η εξωτερικη κοινωνικη θυελα.  

Φαινεται οτι θα ηταν καλυτερα ο καθενας μας να αυτοπροστατευτει για το καλο ολων.  Και μπορει σε 4 μηνες η 4 χρονια η 4 δεκαετιες να φτειαξουν τα πραματα. Τα πραματα εξαρτωνται απο τη δικη μας εσωτερικη διαχειριση και τη πνευματικη δυναμη που μπορει να διαχειριστει ο καθενας.  Διαλεγω να βλεπω τα πραματα απο οσο "ψηλα" γινεται, που σημαινει να αποφευγω να αντιδρω στις "δικες μου" σκεψεις και συναισθηματα γιατι αυτο προσπαθει να μου κανει ο εχθρος. 

Περα απο τη "Φυσικη" συνειδησιακη διασταση, οπου βασιλευουν οι σκεψεις και τα συναισθηματα, επιτελους βιωσα την ανωτερη διασταση που λεγεται "Πνευματικη διασταση" και αυτο ειναι μια μεγαλη ευλογια.  Αυτο δεν λυνει βεβαια τα συνεχιζομενα "προβληματα" της πρωτης διαστασης αλλα, απο "ψηλα", αυτα τα προβληματα μικραινουν και χανουν την βαρυτητα τους (ο φοβος και η ανησυχια διαλυεται).  Παρολον που εξω απο αυτη τη φωτινη Ανωτερη συνειδηση ακουγονται κλαματα μελαγχολιας, μεσα εδω υπαρχει η καθαρη εικονα της "Αληθειας" και μια ατμοσφαιρα Χαρας αναμειγμενη με απολυτη σιγουρια (λειπει ο φοβος). Αυτο δεν ειναι ενα κατορθωμα κοπου αλλα ενα χαρισμα που πραγματικα ηδη υπαρχει αλλα διαφαινεται μονο με καποια προυποθεση.

Ναι μεν αυτο που περιγραφω φαινεται και ειναι "παραλογο" αλλα ελα που ουσιαστικα η πραγματικη αληθεια ζωης ειναι φτειαγμενη να φαινεται παραδοξη!  Δηλαδη η πλατια προοπτικη της ζωης (360 μοιρες) ειναι παραδοξη γιατι ετσι ειναι φτειαγμενη!  Η αλλη προοπτικη ειναι στενοτατη  (μεσα απο  κλειδαροτρυπα), που ικανοποιει μεν τα κριτηρια της "Λογικης" αλλα δεν ειναι παρα μια οπτασια που συνοδευεται με πληθος παρανοησεων, ενος ατελειωτου φοβου και συναισθηματικου πονου.  Και αυτη η παραδοξη κατασταση ηταν παντα  εμφανης στους σοφους (Σωκρατης, Πλατωνας, Χριστος, κ,α.):  Η εμφανιση ταλαιπωριας ειναι ο τροπος που οδηγουμαστε να ξεφυγουμε απο την κατωτερη διασταση προς τη σωτηρια φυση της ανωτερης διαστασης. Αυτο ειναι το μυστικο προς τη καθαρη Αληθεια. (Η Ελευθερια=αποδεσμευση απο τη υποδουλωση-φυλακη στη Φυσικη διασταση).

Και αυτα που αναφερω δεν ειναι φιλοσοφικες γνωμες αλλα πραγματικο βιωμα ζωης-εμπειρια! Και αυτο ειναι και η σωτηρι'α ολων μας απο την φτιαχτη "πραγματικοτητα" που μεσα τωρα ζουν οι Ελληνες.  Η βασικη αιτια-"προβλημα" δεν ειναι οικονομικης φυσης. Ειναι Ηθικης συστασης και επιπεδου.  Δηλαδη σαν κοινωνικη ομαδα δοκιμαζομαστε ποιοτικα (και προσωπικα βεβαια)  [Η τελευταια φραση δεν ειναι γι' αυτους που ειναι σιγουροι οτι δεν υπαρχει κατι παραπανω απο το Εγω τους].

Απο πολλα γραψιματα βλεπω οτι πολλοι καταλαβαν την ταυτοτητα του φυσικου Εχθρου. Η πραγματικη ομως μαχη ειναι σε ανωτερο (αορατο) επιπεδο: Τωρα ουσιαστικα βιωνουμε πολυ εντονα τον αιωνιο πολεμο μεταξυ του "Κακου" και του "Καλου" (Ο ανθρωπος περιεχει στη συσταση του και τις δυο συνειδησιακες υποστασεις). Το Κακο μας κυριευει με το να μας εστιαζει στη συνειδησιακη εμπειρια των σκεψεων και συναισθηματων με τα οποια κανουμε το λαθος να ταυτοποιουμαστε  (παρολον που σαν οντα ειμαστε πολυ περισσοτερο απο σκεψεις και συναισθηματα!)  Το Κακο μας βαζει τις παρωπιδες της στενης λογικης ("συλλογισμοι κλειδαροτρυπας") με τη δημιουργια φοβου, θυμου, λυπης, ανυπομονησιας, ελλειψης ελπιδας, κ.α. 

Η εξυπνοτερη αντιδραση θα ηταν η αποφυγη καθε μετωπικης αντιδρασης και η αποδραση μεσα απο την κρυφη θυρα στην Ανωτερη διασταση (η διασταση που ουσιαστικα ειναι ο αρχικος προορισμος της ζωης μας!)

Ναι μεν η ενημερωση για την πραγματικη φυση του Εχθρου ειναι σωστο βημα, αλλα εδω ειναι απαραιτητο να γινει το μεγαλο αλμα στην Ανωτερη συνειδηση (μας αναμενει!). Και αυτος ειναι ο βασικος προορισμος μας σαν δυαδικα οντα (σωμα, πνευμα). Και η (θεικη) μεθοδος ειναι ο πονος. (Αν δεν καεις δεν μαθαινεις να προσεχεις απο τη φωτια).

Οπως για ολα, χρειαζεται μια θυσια: Η θυσια της εννοιας ΕΓΩ που μαζι με την ιδιοτητα της Ταπεινοτητας ανοιγει τη θυρα της Πνευματικης διαστασης. Εδω η Λογικη σκεψη ειναι το μονο που μας εμποδιζει και ο μεγαλυτερος μας εχθρος! Δεν υπαρχει πιο μεγαλο μυστικο στη ζωη απο αυτο.

Λεωνιδας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου