Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μνημείο ραγιαδισμού

 

Η εξευμενιστική πολιτική που έφερε το «Μπαρμπαρός» στην ΑΟΖ μας και η οποία τροφοδοτεί την τουρκική απειλή και αδιαλλαξία στο Αιγαίο και στο Κυπριακό δεν έχει ούτε μέση, ούτε αρχή, ούτε τέλος.
Απόδειξη τούτου συνιστούν οι νέες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, ενώ από τη μια μιλά για αποτροπή και για υποστήριξη εθνικών συμφερόντων που τελούν υπό τουρκική απειλή, από την άλλη, για να καλοπιάσει τους Τούρκους, όχι μόνο τζαμί τους υποσχέθηκε στην Αθήνα, αλλά, ταυτοχρόνως, πρόσθεσε: «Για εμάς, όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η μουσουλμανική, η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς».

Για τους ραγιάδες αυτή είναι μια ορθή προσέγγιση. Μνημείο ραγιαδισμού. Άλλωστε, πώς αλλιώς να δικαιολογηθούν οι υποκλίσεις, η αποδοχή και ο συμβιβασμός με την κατοχή, εάν δεν στηρίζονται στο σύνδρομο της σκλαβιάς, όπως αυτό προκύπτει ως οθωμανική κληρονομιά.

Και επειδή αυτή η κληρονομιά είναι τμήμα της εθνικής κληρονομιάς του αθηναϊκού και μόνο κράτους, του κ. Βενιζέλου και των λοιπών εκσυγχρονιστών, που οδήγησαν το Ελληνικό Κράτος στη διάλυση, καθόλου δύσκολο δεν θα ήταν να εξηγήσει κάποιος γατί -όπως θα έλεγε και ο Ιωάννης Κασουλίδης- η πολιτική τους έναντι της Άγκυρας κινείται στη λογική και την πρακτική «του έρποντας και λείχοντας».
Είναι δε, προδήλως εναρμονισμένη με την αναθεωρητική στρατηγική Νταβούτογλου περί της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο πλαίσιο της οποίας Ελλάδα και Κύπρος θα έχουν ρόλο τουρκικών επαρχιών, όπου βεβαίως ο κ. Βενιζέλος, με τέτοιες δηλώσεις, θα συνεχίσει να κατέχει πολιτειακά αξιώματα. Χάρισμά του. Να τα χαίρεται!

Αφού, λοιπόν, έχουν δοκιμάσει τις ζεϊμπεκιές, τα δώρα, τις επενδύσεις επί του Ερντογάν περί καλής θέλησης για λύση του Κυπριακού και τις «κοινές business» για τη μετατροπή του Αιγαίου σε λίμνη ειρήνης, τώρα θέλουν να γίνουμε και ευγνώμονες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για τα χρόνια σκλαβιάς που μας πρόσφερε και για την καταστροφή στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Πόλη ώς την Ίμβρο και την Τένεδο, και ώς την κατεχόμενη Κύπρο.

Στην κούρσα του εξευμενισμού, ο κ. Βενιζέλος τρέχει χωρίς φρένο για να ξεπεράσει στην εθνική κατηφόρα της πολιτικής κληρονομιάς και κουλτούρας του αθηναϊκού κράτους τους Πιπινέλη και Γ. Παπανδρέου, έχοντας και αυτός -όπως είχαν και εκείνοι- την αλαζονεία και την ψευδαίσθηση ότι με τα καλοπιάσματα και τις παροχές θα τουμπάρει τους Τούρκους.

Η οποίοι, όμως, δεν μασούν! Δεν είναι ηλίθιοι. Και δεν θα υποχωρήσουν, όσους τεμενάδες και αν κάνει ο κ. Βενιζέλος, εκτός και αν αισθανθούν την ισχύ και το κόστος που μπορεί να τους προκαλέσει ο αντίπαλος. Και όσοι δεν έχουν ισχύ και αυτοσεβασμό δεν υπολογίζονται.
Και όσοι δεν έχουν ισχύ, όσοι εξευμενίζουν και συμβιβάζονται με τον κατακτητή και την πολιτική του, όσοι χάνουν την αξιοπρέπειά τους κανενός σεβασμού δεν θα τύχουν από την άλλη πλευρά, και δη από την Άγκυρα των Νταβούτογλου και Ερντογάν. Αντιθέτως, θα τους ξεζουμίσουν, θα τους αφήσουν να ταπεινώνονται με φαιδρές δηλώσεις μικροπολιτικής και μετά θα τους δώσουν το στυλό για να υπογράψουν τον «λογαριασμό».
Που θα πληρωθεί στην Κύπρο, στο Αιγαίο και αλλού. Για να γίνει η σύγχρονη ενσωμάτωσή τους στην οθωμανική κληρονομιά. Και για να επιστρέψουν όσοι αισθάνονται ραγιάδες στον φυσικό τους χώρο. Οι πολίτες δεν θα τους κάνουν το χατίρι.
Διότι έχουν χρέος απέναντι την ελληνική εθνική κληρονομιά και στον πολιτισμό μας να απαλλαγούν και από τη νεο-οθωμανική απειλή και κατοχή, καθώς και από τους νεο-ραγιάδες του αθηναϊκού κράτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου