Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!! – ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ

Πριν από λίγες μέρες, με αφορμή το απίστευτο σκάνδαλο της πληρωμής αποζημίωσης €600,000 περίπου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, έναν εκ των ολετήρων της Κυπριακής οικονομίας, προκειμένου να τον απαλλαγεί, τόνισα ότι αν δεν ανακληθεί αυτή η άκρως προκλητική ενέργεια του Προέδρου, τότε κανένας πολίτης να μην πληρώνει τις οφειλές του σε αυτό το κράτος μπανανιά.

Δείτε  πιο κάτω την απίστευτη κλοπή από το Ταμείο  Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κρατηθείτε, 7.5 δισεκατομμύρια, (επτάμιση χιλιάδες εκατομμύρια) κατ’ εντολή της Τρόικα, και αρχίστε να προβληματίζεστε αν θα πρέπει να συνεχίζετε να πληρώνετε εισφορές στό Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αφού σύνταξη η δεν θα πάρετε στο μέλλον η αν πάρετε θα πάρετε ψίχουλα.

Έπιασε τελικά τόπο η πολιτική ανυπακοή του 37χρονου δικηγόρου και πολιτικού ακτιβιστή Μιχάλη Παρασκευά. Η έναρξη της δίκης του την περασμένη βδομάδα , υπήρξε ένα θετικό ορόσημο στον αγώνα του για αυτοοργάνωση των πολιτών, αφού δεκάδες συμπολίτες μας από όλα τα μέρη της Κύπρου, κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου για να συμπαρασταθούν στην ενέργεια πολιτικής ανυπακοής του, να μην καταβάλλει τις εισφορές του προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διαμαρτυρόμενος για τη διαγραφή των οφειλών του κράτους προς το Ταμείο, που ανέρχονται στο ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ραντεβού στις 10 Απριλίου 2014
Κατά τη σύντομη, ολιγόλεπτη τυπική διαδικασία στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας, ενώπιον της δικαστή Χριστιάνας Παρπόττα, ο 37χρονος Μ. Παρασκευάς άσκησε το δικαίωμά του να γνωρίζει τη μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής για να καθορίσει τη θέση του, κατά πόσο θα παραδεχτεί ή όχι τις κατηγορίες εναντίον του.
Η δικαστής όρισε τη 10η Απριλίου 2014 για να συνεχιστεί η δίκη και να δώσει ο κατηγορούμενος την απάντησή του. Σε σύντομη συγκέντρωση που ακολούθησε έξω από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο νεαρός δικηγόρος κάλεσε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας να παρευρεθούν εκείνη τη μέρα για να στηρίξουν το κοινωνικό αίτημα για αλλαγή του νόμου που διέπει το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και για οικονομικό και λογιστικό έλεγχο του Ταμείου από τον λαό.
Περαιτέρω αποκάλυψε την υπερασπιστική γραμμή του, που όπως είπε, έχει στόχο να αξιοποιήσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σύμφωνα με την οποία ως κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να ζητήσει από το δικαστήριο να κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας, κάποιο πρόσωπο που έχει να αναφέρει ουσιώδη μαρτυρία».
Ο Υπουργός, ο Διευθυντής και…η Ρόζα Παρκς
Ο Μ. Παρασκευάς αποκάλυψε ότι θα καλέσει ως μάρτυρα κατηγορίας την Υπουργό Εργασίας ή τον Διευθυντή του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (TKA) για να έρθει να δώσει μαρτυρία κατά πόσο διαγράφηκαν ή όχι οι οφειλές του κράτους προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που ανέρχονται στο ποσό των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Το δικαστήριο», πρόσθεσε, «θα αποφανθεί κατά πόσο η Υπουργός ή ο Διευθυντής ΤΚΑ είναι υποχρεωμένος να καταθέσει ή όχι. Έχω και άλλα νομικά όπλα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν θα περιμένουμε από κανένα δικαστήριο να μας δικαιώσει προσέθεσε ο δικηγόρος και συνέχισε. Από μόνοι μας θα “αναγκάσουμε” τους δικαστές που είναι και αυτοί μέρος του συστήματος, να πάρουν σωστές αποφάσεις». Συνέχισε αναφέροντας το παράδειγμα της πολιτικής ανυπακοής της Αμερικανίδας έγχρωμης μοδίστρας Ρόζα Παρκς που το 1955 στην Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ. «Η Ρόζα Παρκς», είπε, «δεν εφάρμοσε τον ρατσιστικό νόμο που χώριζε τους ανθρώπους σε άσπρους και μαύρους και που αποδέχονταν και οι δικαστές μέχρι τότε και έτσι το κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο, κατάφερε να καταργήσει τον ρατσιστικό νόμο».
Μικρά βήματα για το καλύτερο
Είπε και τα εξής ο Μιχάλης Παρασκευάς προς τους παρευρεθέντες: «Θέλω να σας πω ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνετε και σας ευχαριστώ πολύ. Νιώθω ότι ο κόσμος μπορεί να κάνει την αλλαγή, φτάνει να το θέλει. Το θέμα εδώ, δεν είμαι εγώ. Το θέμα είναι ευρύτερα κοινωνικό. Γι’ αυτό είπα ότι αυτή η μέρα είναι πολιτικό ορόσημο. Κάνουμε μικρά σταθερά βήματα στην κατεύθυνση εκείνου που πιστεύουμε είναι το καλύτερο για τον τόπο. Θεωρώ ότι ήρθε αρκετός κόσμος, αν και είναι Πέμπτη, καθημερινή μέρα δουλειάς και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που είστε εδώ, που ήρθατε ακόμα κι από την Πάφο, από τη Λεμεσό, από το Λυθροδόντα και από άλλες περιοχές. Πρέπει αυτό το κίνημα να μεγαλώσει».
«Όπλο μας η αλληλεγγύη»
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος-ακτιβιστής, οι προτάσεις του είναι «πρακτικά και άμεσα εφαρμοστέες». Και συνέχισε: «Δεν λέμε αερολογίες ότι θα αλλάξουμε τα πάντα κλπ. Ως δικηγόρος ξέρω το σύστημα καλύτερα από εκείνους και αυτό για μένα είναι μεγάλο όπλο και θέλω να το χρησιμοποιήσω για το καλό όλων μας.
Πρώτον λοιπόν, ζητούμε άμεσα εδώ και τώρα τροποποίηση του Άρθρου 72 του νόμου για τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις που να ορίζει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα ορίζονται από τους εργαζόμενους, με εκπρόσωπους άμεσα ανακλητούς. Πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε ποιος θα μας εκπροσωπεί. Δεν γίνεται ο πολίτης να συνεισφέρει για 40 χρόνια στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και να έρχονται οι διάφοροι διορισμένοι να τα καταβροχθίζουν. Η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη διαπίστωσε ότι το Ταμείο έχει υπόλοιπο 7.466,900.000! ( 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ!) Δηλαδή το κράτος εκτελώντας τις εντολές της Τρόϊκας, διέγραψε τα 7.466,900.000 δισεκατομμύρια ευρώ των εισφορών μας!
»Είδαμε αυτές τις μέρες τη διαπλοκή και τη συναλλαγή που έγινε. Εγώ δεν πιστεύω σε θεσμούς, πιστεύω σε ανθρώπους. Στην περίπτωση αυτή η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη έκανε καλά τη δουλειά της – τους αποκάλυπτε και τους ξεμπρόστιαζε. Αυτή τη στιγμή την έκαναν Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και ο τελευταίος θεσμός που ίσως λειτουργούσε προς όφελος όλων μας, του Γενικού Ελεγκτή, έπεσε. Όμως η Γενική Ελέγκτρια εξέδωσε πολύ σημαντικές εκθέσεις που έχουμε στη διάθεσή μας και αποκαλύπτουν ότι το κράτος έκανε παράβαση όλων των νόμων.
Δεύτερον, ζητούμε οικονομικό, λογιστικό έλεγχο του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων με άμεση πρόσβαση επί 24ωρης βάσης, στο Διαδίκτυο. Αλλά για να γίνουν αυτά, πρέπει να τα υποστηρίξουν οι Κύπριοι πολίτες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας».
Ο δικηγόρος ανέδειξε για ακόμα μια φορά την συμπαιγνία που υπάρχει μεταξύ ΜΜΕ και Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας και εκθείασε την συμβολή του internet για την ενημέρωση των πολιτών.  Βλέπετε τόνισε  ότι τώρα απουσιάζουν απ’ εδώ όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης εκτός από το Sigmalive . Μήπως δεν γνωρίζουν για τη σημερινή εκδήλωση; Φυσικά και το ξέρουν. Όμως δεν βρίσκονται εδώ για να την καλύψουν δημοσιογραφικά κι αυτό λέει πολλά.
»Πρέπει να καταλάβουμε τη δύναμή μας. Μέχρι αυτή τη στιγμή, 50 άνθρωποι υπέγραψαν την επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και συνειδητά δεν πληρώνουν Κοινωνικές Ασφαλίσεις. Αν οι 50 γίνουν 200, 300 ή 1000, το σύστημα θα κρεπάρει και θα παραλύσει. Γιατί πρέπει να γίνει αυτό; Για να αναγκαστούν να έρθουν να διαπραγματευτούν με εμάς, τους απλούς ανθρώπους που ενεργούμε χωρίς να μας καπελώνει κανένας και που εκπροσωπούμε μόνο τον εαυτό μας. Αυτό είναι το όραμά μου, οι απλοί άνθρωποι να αυτοοργανωθούμε, χωρίς καπέλωμα από κανένα. Γιατί ξέρουμε καλά ότι το κράτος, μας έχει ανάγκη, όχι εμείς το κράτος».
Ακόμη και εγώ που ψάχνω καθημερινά τα σκάνδαλα για να σας ενημερώνω, εντελώς τυχαία και από σπόντα υπέπεσε στην αντίληψη μου το πιο πάνω απίστευτο σκάνδαλο. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι εμείς οι πολίτες ότι βρισκόμαστε σε ένα αέναο πόλεμο με το βρώμικο κατεστημένο και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό. Ο πληροφορημένος πολίτης μπορεί να αλλάξει την κατάσταση καταψηφίζοντας την ελεεινή κομματοκρατία και προωθώντας στην θέση της πολίτες τίμιους και ικανούς. Αφού τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ συνεχώς μας κρύβουν την αλήθεια και προστατεύουν το κατεστημένο το μόνο που μας απομένει είναι να στηρίζουμε ανθρώπους που τολμούν όπως ο ακτιβιστής δικηγόρος καθώς επίσης και όσους μας ενημερώνουν ανιδιοτελώς και χωρίς οιανδήποτε σκοπιμότητα μέσω του διαδικτύου . Εν όψει του πιο πάνω θα σας παρακαλούσα θερμά να προωθείτε αυτά τα μηνύματα μέσω του διαδυκτίου καθώς επίσης και να ενημερώνετε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Είναι πιστεύω το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε για να σώσουμε αυτόν τον επίγειο παράδεισο που μας χάρισε ο θεός          
Όμηρος Αλεξάνδρου 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου