Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

<<Παραιτήθηκε από υπουργός Οικονομικών ο Γ. Βαρουφάκης – Καθήκον μου να βοηθήσω τον Τσίπρα>>

Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες τόνισε ο κ.Βαρουφάκης
Την παραίτηση του από υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.
Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί καθήκον του να βοηθήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί κατά την κρίση του το κεφάλαιο που του παρείχε ο ελληνικός λαός με το χθεσινό δημοψήφισμα.
«Όπως όλοι οι αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα, έτσι και αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσιγράφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έρχεται με ένα μεγάλο τίμημα.
Είναι ωστόσο, απαραίτητο αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που δόθηκε στην κυβέρνηση μας από το υπέροχο Όχι να επενδυθεί άμεσα σε ένα ΝΑΙ για μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους, λιγότερη λιτότητα, αναδιανομή υπέρ αυτών που το έχουν ανάγκη και πραγματικές μεταρρυθμίσεις» αναφέρει στο μήνυμα του ο κ.Βαρουφάκης.
«Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την… απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας.
Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!» υπογράμμισε ο κ.Βαρουφάκης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου