Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

<<Τουλάχιστον 30 νέες επιδρομές από ρωσικά αεροσκάφη κατά του ISIS - Peskov: Εν γνώσει της Συρίας οι επιθέσεις>>


Kοντά στην πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του "Στρατού της Κατάκτησης", μίας συμμαχίας ένοπλων ισλαμικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων
Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν εκ νέου σήμερα, 1 Οκτωβρίου, στόχους στα εδάφη της Συρίας.
Οι επιθέσεις εντοπίζονται σε περιοχές κοντά στην πόλη Ζισρ αλ-Σουγούρ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του "Στρατού της Κατάκτησης", μίας συμμαχίας ένοπλων ισλαμικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων, ανάμεσά στις οποίες περιλαμβάνεται το Μέτωπο αλ Νόσρα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen, που πρόσκειται στη Δαμασκό, με έδρα τον Λίβανο.
Τα ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 30 επιδρομές κατά θέσεων αυτών των ανταρτών σε πολλές περιοχές της βορειο-δυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, ανάμεσά τους και η ορεινή περιοχή της Ζαουίγια, αλλά και στόχους νοτιότερα στην επαρχία Χάμα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.
Η επαρχία Ιντλίμπ είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας για το καθεστώς της Δαμασκού, λόγω της εγγύτητάς την με το προπύργιό του στη Μεσόγειο, τη Λαττάκεια.
Οι δυνάμεις του "Στρατού της Κατάκτησης" προωθήθηκαν προς τις παράκτιες περιοχές της βορειο-δυτικής Συρίας μετά τον Μάιο εκδιώκοντας τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την πόλη του Ιντλίμπ και το Ζισρ αλ-Σουγούρ.
Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές αεροπορικές έχουν ως στόχο έναν κατάλογο γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων και ότι είναι πολύ νωρίς για να ανακοινωθεί εάν ο Vladimir Putin «είναι ικανοποιημένος με την εξέλιξη της αεροπορικής εκστρατείας».
«Οι οργανώσεις αυτές είναι γνωστές και οι στόχοι επελέγησαν σε συντονισμό με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου