Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015


Περιοδικό Focus
«Εφυγε χορεύοντας συρτάκι» γράφει ο αρθρογράφος και αναφέρεται στη φωτογράφιση του Paris Match, το υψωμένο μεσαίο δάχτυλο αλλά και την «περιφρόνηση προς Σόιμπλε»
"Με αυτά τα πέντε στραβοπατήματα, ο Γ. Βαρουφάκης οδηγήθηκε χορεύοντας στο περιθώριο", σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό "Focus" εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών χορεύοντας... συρτάκι, απομακρύνθηκε από την ομάδα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.
"Το πρωτόκολλο-συρτάκι", είναι ο υπότιτλος του σχετικού άρθρου του γερμανικού περιοδικού που παραθέτει τα μοιραία λάθη του Γ. Βαρουφάκη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Οικονομικών.
"Ο Γ. Βαρουφάκης ξεκίνησε έως ένας πολλά υποσχόμενος υπουργός της κυβέρνησης των Αθηνών. Ακολουθώντας λάθος βήματα, τέθηκε εκτός διαπραγματευτικής ομάδας . Οι αποτυχίες του είναι πολλές. Ο Γ. Βαρουφάκης θα έπρεπε να είχε σώσει στον εαυτό του από τις εξής πέντε κινήσεις:
1. Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Οικονομικών, πέταξε έξω την τρόικα φέρνοντας μεγάλη αναστάτωση στις Βρυξέλλες. Κι όλα αυτά την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει ανάγκη από την οικονομική βοήθεια των δανειστών για να μην χρεοκοπήσει.
2. Πόζαρε για μία glamour συνέντευξη. O Έλληνας υπουργός Οικονομικών έδωσε πάνω από 40 συνεντεύξεις μόνο τις πρώτες 30 ημέρες που ανέλαβε τα ηνία στο υπουργείο. Και το αποκορύφωμα ήταν μια glamour συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό "Paris Match" έχοντας στο πλευρό του την δεύτερη σύζυγό του με την οποία πόζαραν με θέα την Ακρόπολη. Κι όλα αυτά την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονταν σε αδιέξοδο.
3. Αντιμετώπισε με περιφρόνηση τον Σόιμπλε. Στις συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογο του στο Βερολίνο ο Γ. Βαρουφάκης ήταν αγενής, λέγοντας χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο με τον Β. Σόιμπλε: " Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε...".
4. Λίγο πριν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο Εurogroup, έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό "Spiegel" όπου αναφερόμενος στους πιστωτές της Ελλάδας, είπε ότι οι μέθοδοι που εφαρμόζει η τρόικα παραπέμπουν στους εικονικούς πνιγμούς, ένα από τα βασανιστήρια της CIA.
5. Ο Γ. Βαρουφάκης θα μείνει αξέχαστος για την χειρονομία που έκανε στους Γερμανούς. Μια φτηνή και συνάμα προκλητική κίνηση από την πλευρά του, η οποία έγινε αντικείμενο συζήτησης σε talk show της γερμανικής τηλεόρασης. Σε ό,τι αφορά την άσεμνη χειρονομία του, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών έσπευσε να την διαψεύσει κάνοντας μάλιστα λόγο "ψεύτικο" βίντεο, πίσω από το οποίο είναι οι Γερμανοί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου