Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΑ

Μετά τον Λεμπέση και άλλοι έγραψαν περί βλακείας . Κανείς όμως δεν έδωσε έναν απλό και σαφή ορισμό του βλακός .
Με βάση αυτά που γράφτηκαν παραπάνω μπορούμε να χωρίσουμε τον ανθρώπινο πληθυσμό σε τρείς ομάδες και να δώσουμε και έναν σαφή ορισμό του βλακός :

ΟΜΑΔΑ Homo philosophicus ( Άνθρωπος ο φιλόσοφος ) . Είναι αυτός που δικαιούται να λέγεται ΕΞΥΠΝΟΣ . Διότι είναι ικανός να μειώνει ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ και την δική του εντροπία και την εντροπία του κοινωνικού συνόλου . Αποτελεί το 2 % του πληθυσμού ( ίσως και λιγότερο )

ΟΜΑΔΑ Stupido Vulgaris ( Βλάξ ο Κοινός ) . Είναι αυτός που μπορεί μόνον να μειώνει την δική του εντροπία ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ την εντροπία όλων των άλλων γύρω του ! Είναι ο συνήθης πολιτικάντης και ο μέσος άνθρωπος που λέει "Εγώ να την βολέψω και οι άλλοι άς πάνε να πνιγούν!" . Αποτελεί περίπου το 96 % του πληθυσμού .

ΟΜΑΔΑ Stupido Stupidius ( Βλάξ ο Βλακώδης , ο τελείως βλάξ ) . Είναι αυτός που ΑΥΞΑΝΕΙ την εντροπία του ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ συγχρόνως και την εντροπία όλων των άλλων ! Αποτελεί το 2 % του πληθυσμού αλλά ίσως να είναι και πολύ περισσότεροι ( με τόσα συντηρητικά στα τρόφιμα πλέον δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει τις βλάβες στους εγκεφάλους ) .

Για τους βιολόγους και οι τρείς ομάδες είναι Homo Sapiens επειδή μπορούν να διασταυρωθούν και να βγάλουν γόνιμους απογόνους . Υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές μεταξύ τους . Όλες οι επιστημονικές ανακαλύψεις έγιναν απο τον Homo Philosophicus . Οι ιστορικοί όμως τις χρεώνουν γενικά στον Homo sapiens . Ανακριβές . Επιπλέον ο Homo Philosophicus είναι Μιμιδιομηχανή ( ενδιαφέρεται για την επιβίωση των ΙΔΕΩΝ ) . Οι άλλες δύο ομάδες είναι DNA-μηχανές ( ενδιαφέρονται μόνο για την επιβίωση του δικού τους DNA ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου