Τετάρτη 15 Απριλίου 2015


Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, στον απόηχο των όσων του καταλογίζει το πόρισμα Καλλή περί δωροδοκίας από το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους.
Ο κύριος Ερωτοκρίτου κατηγόρησε ότι πρόκειται για συνωμοσία εναντίον του, καθώς όπως είπε δεν έγινε δεκτός από την πρώτη μέρα του διορισμού του, « από το κοινωνικο-οικονομικό» κατεστημένο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.
Ο κ. Ερωτοκρίτου απέρριψε κάθε περίπτωση δεκασμού του. Τόνισε ότι η ανάλυση της πράξης του είναι εντελώς αβάσιμη, ενώ άφησε αιχμές ακόμα και για τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ανέστειλε τη συγκεκριμένη υπόθεση με ένα απλό τηλεφώνημα. Ευθέως ο κύριος Ερωτοκρίτου κατηγόρησε τον κύριο Κώστα Κληρίδη για δεκασμό γι' αυτή του την κίνηση, δηλαδή να αναστείλει την υπόθεση. Όπως είπε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, ο ποινικός ανακριτής αρνήθηκε να κλητεύσει τον Γενικό Εισαγγελέα, μετά από προτροπή του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.
«Το πόρισμα του κ. Καλλή θα πρέπει να προχωρήσει και ερευνώμενοι θα πρέπει να είναι πολλοί, με πρώτο ερευνώμενο τον πρώην Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη. Ερευνώμενοι θα πρέπει να είναι επίσης ο νυν Γενικός Εισαγγελέας, ο δικηγόρος Πάμπος Ιωαννίδης, o Έφορος Εταιρειών Σπύρος Κόκκινος, το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους και ο δικηγόρος από τη Λάρνακα που λειτουργούσε για λογαριασμό της ανήλικης Ρωσίδας» αναφέρε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, μέσα από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων, περιλαμβανομένου και του ιδίου.
Ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου τόνισε ότι δεν έχει προς το παρόν παραλάβει το πόρισμα Καλλή, παρά μόνο τις διαπιστώσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε επίσης ότι ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της έκθεσης Καλλή από τηλεοράσεως κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.
Ο κ. Ερωτοκρίτου κλείνοντας διερωτήθηκε ποιος είναι ο παραπονούμενος σε αυτή το ποινικό αδίκημα για να στοιχειοθετείται υπόθεση.
Ερωτηθείς αν τίθεται θέμα παραίτησής του, απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του. Αν πρέπει κάποιοι να παραιτηθούν αυτοί είναι άλλοι είπε, και όχι αυτός που απλά έκανε το καθήκον του.
Σκιές Καλλή για Κοιλιάρη και Συρίχα
H έρευνα Καλλή σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα. Κληρίδη αναφέρεται και στα λεγόμενα Κοιλιάρη στην Επιτροπή Θεσμών -αλλά και δημοσίως -αναφορικά με τη σύγκρουση συμφερόντων της Διοικήτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.
Το θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων, κατά τον κ. Κοιλιάρη, δεν είναι η θυγατέρα της Διοικήτριας. Η Διοιήτρια θα έχει, όπως εξήγησε, προσωπικό συμφέρον αν ο Βγενόπουλος κερδίσει την υπόθεση αφού θα έχει όφελος το γραφείο Γιωρκάτζη με τον επικεφαλής του οποίου, η Διοικήτρια δεν είναι χωρισμένη αλλά σε διάσταση.
Ο κ. Κοιλιάρης, μάλιστα, στην επίμαχη συνεδρία ανέφερε ότι «υπάρχει οξεία έχθρα μεταξύ Νεοκλέους-Διοικήτριας. Είπαμε να προχωρήσουμε να δώσουμε τη Λαϊκή στους πιστωτές έστω κι αν δεν είναι η καλύτερη λύση. Τελικά η θέση απορρίφθηκε».
Οι παρατηρήσεις Καλλή για ΚΤ:
-Λαμβανομένου υπόψη του περιεχομένου των δηλώσεων του κ. Κοιλιάρη ενώπιον της πιο πάνω Κοινοβουλευτικής Επιτροπής φαίνεται ότι η δήλωση της Διοικήτριας περί δωροδοκίας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα από το Γραφείο Νεοκλέους τον είχε αναστατώσει, συγκλονίσει και προβληματίσει. Ωστόσο συμβίωσε μαζί της για περίοδο 5 μηνών.
-Ενώπιον της Αρχής Εξυγίανσης είχε τεθεί θέμα σύγκρουσης συμφερόντων του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους το οποίο εκπροσωπούσε τη Διαχειρίστρια της ΚΤ στις Αγωγές που είχαν εγερθεί εναντίον της και εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας. Διατύπωσε τις ανησυχίες και διόρισε υποεπιτροπή για να εξετάσει τα δύο θέματα. Αφού η εν λόγω υποεπιτροπή διερεύνησε αποφάσισε ότι υπήρχε δυνητική σύγκρουση συμφερόντων και έλλειψη επαγγελματισμού εκ μέρους του γραφείου Νεοκλέους. Παρα ταύτα, η Αρχή Εξυγίανσης δεν προχώρησε στη λήψη οποιουδήποτε μέτρου όπως λογικά θα αναμενόταν. Το γραφείο Νεοκλέους συνέχισε να εκπροσωπεί τη Διαχειρίστρια και τη Λαική Τράπεζα. Διερωτώμαι κατά πόσον τα μέλη της Αρχής Εξυγίανσης θα υιοθετούσαν την ίδια στάση εάν ήταν εναγόμενοι υπό την προσωπική τους ιδιότητα με ανάλογες αξιώσεις, όπως εκείνες εναντίον της Διαχειρίστριας και της Λαικής Τράπεζας οι οποίες αφορούν πολλά εκατομμύρια ευρώ.
- Τα εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της ΚΤ, με εξαίρεση τους Ζένιο και Περσιάνη, και ιδίως τα εκτελεστικά μέλη Κοιλιάρη και Συρίχα- απασχόλησε περισσότερο η κατά τους ίδιους εχθρότητα της Διοικήτριας έναντι του γραφείου Νεοκλέους και η κακή σχέση που είχε μαζί του, παρά η ουσία των πραγμάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου