Τρίτη 14 Απριλίου 2015

<<ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΛΗ>>


Υπόλογος για δεκασμό ο Ρίκκος

Τα ποινικά αδικήματα "του δεκασμού δημόσιου λειτουργού και της δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό διέπραξε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας", σύμφωνα με την τελική άποψη και κατάληξη του Ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή Παναγιώτη Καλλή, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου.


Ο κύριος Κληρίδης ανακοίνωσε ότι με βάση το πόρισμα Καλλή ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέα είναι υπόλογος για δεκασμό αναφορικά με την υπόθεση μη εμφάνισης του γραφείου Νεοκλέους στην δίκη που αφορούσε τον συμψηφισμό δανείων των εταιρειών του Ρίκκου Ερωτοκρίτου με τις «κουρεμένες» καταθέσεις του.

Σύμφωνα με το πόρισμα Καλλή η μη-εμφάνιση του γραφείου Νεοκλέους στην δίκη της υπόθεσης συνδέται με τους χειρισμούς που έγιναν για την υπόθεση providencia.

Ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος από ανεξάρτητο αξιώματούχο προσθέτοντας ότι πρόκειται περί ιδιάζουσας περίπτωσης λόγω της ιδιότητας του κυρίου Ερωτοκρίτου. Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ακόμα θέμα σύλληψης του κυρίου Ερωτοκρίτου.

Ο κύριος Κληρίδης δήλωσε ότι οποισδίποτε τρόπος αντίδρασης επαφείεται στον ίδιο τον κύριο Ερωτοκρίτου. Ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά ενώ στον κύριο Ερωτοκρίτου έστειλε το κείμενο το κυρίου Καλλή.

Χαρακτήρισε τέλος την σημερινή μέρα ως ζοφερή για την Νομική Υπηρεσία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι υπήρξαν κάποιες έμμεσες, κατά κύριο λόγο, παρεμβάσεις, που αποσκοπούσαν στην άντληση πληροφόρησης για το περιεχόμενο της έκθεσης Καλλή.
Απηύθυνε την ίδια στιγμή προειδοποίηση ότι στο μέλλον τέτοιες παρεμβάσεις δεν θα αποκρούονται απλώς, αλλά θα συνοδεύονται και από κυρώσεις.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου