Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ Ε.Ε


Μεγαλεπήβολα σχέδια για το νέο έτος έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ο ίδιος ενημερώνει σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα L' Espresso: "Τον Φεβρουάριο θα ιδρύσω το νέο μου, πανευρωπαϊκό κίνημα, με έναν και μόνον στόχο - τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Ο ίδιος τονίζει ότι η επιδίωξη του είναι να καταδείξει πως υπάρχει τρίτη επιλογή μεταξύ όσων επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό κράτος και σε όσους αποδέχονται τις "αντιδημοκρατικές δομές" των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών.

Εκφράζει την ικανοποίηση του για τα θετικά αποτελέσματα του αριστερού, αντιθεσμικού Podemos στις ισπανικές εκλογές και θεωρεί ότι, σε περίπτωση που το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας μπει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους εταίρους του, αφήνοντας μία σαφέστατη αιχμή προς την κυβέρνηση Τσίπρα, στην οποία ήταν υπουργός Οικονομικών.

Επισημαίνει ότι "τα δρακόντεια μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τη συμφωνία του καλοκαιριού είχαν μεταξύ άλλων ως στόχο να αποτραπεί μια νίκη του Podemos στην Ισπανία".

Αναφορικά με τον Ματέο Ρέντσι, σχολιάζει ότι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Στη φωτιά της μάχης φαίνεται το πραγματικό θάρρος, όχι εκ των υστέρων", τονίζει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου