Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

<<ΜΕΤΩΠΟ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ>>

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ μια γιγάντια στρατιωτική επιχείρηση είναι σε φάση τελικής προετοιμασίας από τους Ρώσους μαζί με τον συριακό στρατό, για την κατάληψη όλης της περιοχής από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τον Ευφράτη ποταμό συμπεριλαμβανόμενου και της στρατηγικής σημασίας πόλη Cerablus στα σύνορα με την Τουρκία.
Σημειωτέον ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτολγου διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα να μπει στην Cerablus πλην του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και αυτό είναι κόκκινη γραμμή για την Τουρκία.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Şoygu, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον συριακό στρατό και τους άλλους συμμάχους την στην Συρία σε πρώτη φάση στο ξεκαθάρισμα όλων των Τζιχαντιστών από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τον Ευφράτη ποταμό. Τις δηλώσεις αυτές του Ρώσου υπουργού Άμυνας επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIB ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Vladimir Komoyedov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει ένα ολοκληρωτικό ξεκαθάρισμα μέχρι τον Ευφράτη ποταμό και στην συνέχεια θα επιδιωχτεί η επαφή με τις κουρδικές δυνάμεις και  με τα σύνορα του Ιράκ και η συνεργασία με τις ιρακινές δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών και των συνεργατών τους.
Ο στόχος είναι στην αρχή να καταλειφθεί όλη η περιοχή πέριξ της πόλης του Χαλεπιού και στην συνέχεια να προωθηθούν οι ρωσικές δυνάμεις στον δρόμο 90 χιλιομέτρων από το Χαλέπι μέχρι την πόλη του Cerablus που είναι υπό την κατοχή των Τζιχαντιστών στα σύνορα με την Τουρκία.
Ήδη όπως υποστηρίζουν πολλοί Τούρκοι αναλυτές διαγράφεται ξεκάθαρα ένα μέτωπο πολύ πιθανής χερσαίας σύγκρουσης μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και της Τουρκίας. Ίδωμέν!
Ποια θα είναι η δική μας στάση ???
ΝΙΚΟΣ ΧΙΕΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου