Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

<<Οργισμένος ο Καραμανλής μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών>>




Ένα 24ωρο μετά από το αποτέλεσμα του 2ου γύρου των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να είναι οργισμένος με την ήττα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με στελέχεχη που πρόσκεινται σε αυτόν, ο πρώην πρωθυπουργός είναι αρκετά προβληματισμένος με το αποτέλεσμα και οργισμένος με τις φήμες περί τριγωνικής σχέσης με τον Αλέξη Τσίπρα.
Η οργή του Κώστα Καραμανλή επεκτείνεται και στο γεγονός ότι υπάρχει η πεποιήθηση πως στις προχθεσινές εκλογές ηττήθηκε ο καραμανλισμός. «Γιατί, είδατε κανέναν Καραμανλή αντίπαλο του Μητσοτάκη;», έλεγαν οι κύκλοι του. Όσον βέβαια αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν: «Πρέπει να περιμένουμε να δώσει ο Μητσοτάκης τα πρώτα δείγματα, για να φανεί αν θέλει να είναι μεταρρυθμιστής ή όχι».
Η έκπληξη και η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το σύνθημα της ανανέωσης, εκτιμάται από τους αναλυτές ως καθαρή ήττα του καραμανλικού μπλοκ, το οποίο είχε στηρίξει σε όλη τη διαδικασία τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ακόμη και στα κάστρα του Καραμανλή σε Θεσσαλονίκη, ακόμη και στις Σέρρες ο Κυριακος Μητσοτάκης ήταν μπροστά ή η διαφορά ήταν μικρή.
Βέβαια, ο Κώστας Καραμανλής μέτρησε δυνάμεις μέσα στο κόμμα που ξεπερνούν το 45%, όμως δεν κατάφερε να ελέγξει τη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι είχε απέναντί του ολόκληρο το υπόλοιπο κόμμα και τα υπόλοιπα τζάκια που είχαν ταχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο πλευρό του Μητσοτάκη.
Ο ίδιος ο Καραμανλής μιλούσε όλη αυτήν την περίοδο μόνο μέσω κύκλων (με εξαίρεση το δημοψήφισμα) και επιχείρησε να ελέγξει το κόμμα από το παρασκήνιο.
Βέβαια, ο αγώνας είχε πολλές παραμέτρους, αφού οι γαλάζιοι ψηφοφόροι μπορεί από τη μία να άκουγαν το περιβάλλον Καραμανλή, από την άλλη όμως πόνταραν στην ανανέωση που ενδεχομένως να φέρει στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές μέτρησε.
Ταυτόχρονα, η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός καραμανλικού, από τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας φανέρωσε τους διαύλους επικοινωνίας Καρμαναλή-Τσίπρα, ενώ η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» δημοσίευσε προ ημερών άρθρο με την προτίμησή της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως ήταν φυσικό, όλα αυτά μέτρησαν για τους γαλάζιους ψηφοφόρους, που θέλουν το κόμμα τους στην εξουσία και απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου