Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

«Η μεγαλύτερη καταστροφή μετά τον πόλεμο…»

H καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα από τις συνέπειες της χρεοκοπίας της μεταπολίτευσης το 2010, είναι ήδη οι μεγαλύτερες μετά τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο, από τον οποίο η χώρα βγήκε ισοπεδωμένη.
Μέχρι το 2013 υπολογιζόταν πως περί τις 300 χιλ. νέοι είχαν εγκαταλείψει τη χώρα. Το 2015 με την άνοδο της «παλαβής» αριστεράς  στην εξουσία η οποία απέκλεισε κάθε ελπίδα μεταρρύθμισης και εξόδου από την κρίση της κρατικοδίαιτης παρασιτοκρατίας, οι ρυθμοί φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό έχουν εκτοξευτεί.
Υπολογίζεται πως πλέον έχουν ξεπεράσει τους 500 χιλ. επιστήμονες οι Έλληνες που αναζητούν την τύχη τους μακριά από την Ελλάδα.
Σε μια χώρα όπου το εργατικό δυναμικό υπολογίζεται γύρω στα 5 εκατ. οι 500 χιλ. αντιπροσωπεύουν περίπου το 10%. Δεν πρόκειται όμως για οποιοδήποτε 10%, αλλά για την αφρόκρεμα του εργατικού δυναμικού της χώρας. Τη φυσική ηγεσία της χώρας μας.
Μηχανικοί, γιατροί, μαθηματικοί, οικονομολόγοι, επιχειρηματίες και πάσης φύσεως ικανοί Έλληνες δραπετεύουν στο εξωτερικό, για να αποφύγουν την εξοντωτική φορολογία, την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα που τη συνοδεύει και την επιβολή της κρατικοδίαιτης μετριοκρατίας, που σηματοδοτεί η κυριαρχία της αριστερής ισοπεδωτικής εξισωτικής προς κάτω ιδεολογίας.
Αν ένας στρατός χωρίς αξιωματικούς μοιάζει με όχλο που οδηγείται σε βέβαιη σφαγή, μια κοινωνία χωρίς φυσική ηγεσία δεν μπορεί ούτε να επιλέξει να αφανιστεί αξιοπρεπώς.
Οι συνέπειες της εξάλειψης της φυσικής ηγεσίας της χώρας είναι πολλές και δεν αφορούν μόνο το πεδίο της οικονομίας.
Κάθε ικανό στέλεχος στην ιδιωτική οικονομία με την εργασία και την προσπάθειά του δημιουργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας και πολλαπλάσιο πλούτο για τους άλλους, την κοινωνία, τα ασφαλιστικά ταμεία, το δημόσιο, απ’ ό,τι για τον ίδιο.
Όταν το στέλεχος αυτό φύγει από την Ελλάδα και πηγαίνει σε μια άλλη χώρα, η χώρα μας στερείται όλα τα παραπάνω τα οποία απολαμβάνει μια άλλη χώρα με ελκυστικότερους όρους στην οικονομία.
Όταν ένα μέλος της φυσικής ηγεσίας της χώρας στην οικονομία, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική εγκαταλείπει τη χώρα, χάνεται και μια μονάδα επιρροής στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι ανάλογης αξίας και επιρροής. Καμία κοινωνία δεν πρόκοψε διώχνοντας τους αρίστους και αναδεικνύοντας τους μετρίους σε αποφασιστικούς παράγοντες διαμόρφωσης των εξελίξεων.
Οι σοβιετικοί όταν θέλησαν να υποτάξουν πλήρως την Πολωνία δολοφόνησαν εν ψυχρώ στο δάσος του Κατίν 20.000 μέλη της φυσικής ηγεσίας της πολωνικής κοινωνίας, αφήνοντας την υπόλοιπη κοινωνία ακέφαλη. Μηχανικοί, αξιωματικοί, δικηγόροι, γιατροί δολοφονήθηκαν από τη μυστική υπηρεσία ασφαλείας της ΕΣΣΔ, τη  NKVD, ρίχνοντας την ευθύνη στα ναζιστικά SS. Το έγκλημα αποκαλύφθηκε την περίοδο Γκορμπατσώφ.
Προχθές δημοσιεύτηκε στους Ν.Υ. Times μια επιστολή που υποστήριζε πως για τα δεινά του Αφγανιστάν τις τελευταίες δεκαετίες ευθύνεται η αποψίλωση της κοινωνίας μετά τη σοβιετική εισβολή από τους ικανούς πολίτες της χώρας που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό. Η αλλοίωση αυτή του πληθυσμού ήταν που επέτρεψε την ανάδυση και επικράτηση των Ταλιμπάν και τους διαρκείς εμφυλίους που ακολούθησαν.
Κατά έναν ανάλογο τρόπο η αποψίλωση της ελληνικής κοινωνίας από τους πιο ικανούς μεταξύ των συμπολιτών μας έχει βοηθήσει τα μάλα στην ανάδειξη και επικράτηση διάφορων σούργελων στην πολιτική κυρίως αλλά και την κοινωνική ζωή της χώρας.
Η κατάπτωση που παρατηρείται γύρω μας δεν είναι αποτέλεσμα γενικά και αόριστα της σύγχυσης που δημιούργησε η αναπροσαρμογή του βιοτικού επιπέδου σε χαμηλότερα επίπεδα είναι κυρίως αποτέλεσμα της αποψίλωσης της χώρας από τα πιο ικανά της παιδιά και την αύξηση της πυκνότητας της μετριοκρατίας.
Τα διάφορα νούμερα που βλέπουμε με μεγάλη συχνότητα πλέον να κοσμούν τα έδρανα του κοινοβουλίου και να διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο είναι αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής… Πάντα υπήρχαν νούμερα που επέπλεαν στην πολιτική αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν διεκδικούσαν αποφασιστικό ρόλο όπως τώρα.
Η διαφορά του τωρινού μεταναστευτικού ρεύματος των Ελλήνων προς το εξωτερικό με τα παλιότερα,  είναι πως τώρα δεν φεύγουν οι φτωχότεροι και ανειδίκευτοι Έλληνες αλλά οι πιο ικανοί.
Υπό αυτήν την έννοια η καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα είναι ανυπολόγιστη και δύσκολα επανορθώσιμη…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου