Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016


Δεν πήγαν απευθείας τα χρήματα στα ταμεία των κομμάτων, αλλά μέσω τρίτων και πληρώθηκαν υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα μεταφορά φοιτητών του ΑΚΕΛ, αναφέρουν οι πληροφορίες για την κίνηση των λεφτών της Focus προς τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ. Και μπορεί ο ΔΗΣΥ να το έχει ήδη παραδεχτεί, μπορεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τότε πρόεδρος ΔΗΣΥ να γνωρίζει πολλά, αλλά κανένας δεν τον κάλεσε να δώσει πληροφορίες. Στο ΑΚΕΛ όμως; Ακόμη και τώρα, με τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα στην όποια χρηματοδότηση, μας δουλεύουν κανονικά, επιμένοντας πολύ επιμελώς να παίζουν με τις λέξεις, ότι δεν πήρε λεφτά το ΑΚΕΛ. Μα, αυτό το ξέρουμε. Τα λεφτά πήγαν για πληρωμές υποχρεώσεων του κόμματος, κατόπιν συνεννόησης με το κόμμα και τον δικηγόρο του (και δικηγόρο της Ομόνοιας). Αυτή η προσέγγιση, η οποία προεκλογικά μετατρέπεται σε άμυνα σχετικά με τα ποσοστά από το κόμμα, είναι μια ακόμη πρόκληση της νοημοσύνης των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των οπαδών του κόμματος. Κι ενώ μάθαμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα τα πήραν χοντρά, δεν μάθαμε τι έδωσαν σαν αντάλλαγμα στην παρέα του Βγενόπουλου. Διαβάστε περισσότερα και σχολιάστε πιο κάτω.
Και όχι μόνο αυτό, δεν μάθαμε από ποιους άλλους τα πήραν, Κύπριους και ξένους, και τι έδιναν τόσα χρόνια μέσω χαλαρώσεων, νόμων και κάνοντας τα στραβά μάτια.
Όμως πέρα από την υποκρισία του περίγυρου του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος... μιλά για διαφάνεια υπό το βάρος της Focus που διαχειρίστηκε προσωπικά, της Ryanair και του πελατολογίου του γραφείου του με το οποίο τόσα χρόνια δεν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων, έχουμε την προκλητική στάση του ΑΚΕΛ, το οποίο προσπαθεί να πείσει ακόμη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ότι «δεν τρέχει τίποτα» με τη Focus, γιατί τα λεφτά δεν μπήκαν σε επίσημους λογαριασμούς το κόμματος. Λες και αν κάποιος χρηματιστεί, με μείωση των υποχρεώσεών του δεν μετρά σαν χρηματισμός.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι ούτε ο ΔΗΣΥ ούτε το ΑΚΕΛ. Είναι οι ψηφοφόροι, εμείς, που τα χάφτουμε όλα όσα μας σερβίρουν ή απαξιούμε να ασχοληθούμε. Και στις δύο περιπτώσεις, κερδισμένοι είναι αυτοί που μας δουλεύουν. Γιατί αν δεν πάμε να ψηφίσουμε λόγω απαξίωσης, ανεβαίνουν τα ποσοστά των παλαιοκομματικών «κκελλέδων» που, όπως είδαμε από τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ, θα μας προσφέρουν μία από τα ίδια. Η αποχαύνωση των πολιτών είναι καταστροφική και μέσω των επερχόμενων εκλογών θα οδηγήσει σε μια Βουλή με σχεδόν ίδια άτομα βουλευτές, από την οποία δεν θα πρέπει να περιμένουμε απολύτως τίποτα. Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Μπορεί να μην είναι ποινικό αδίκημα ως κόμμα να είχες πάρει λεφτά από τον οποιονδήποτε. Είναι όμως ΗΘΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ. Και είναι καιρός εκεί στο ΑΚΕΛ, που κοιτάνε μόνο τις εκλογές του Μαΐου και τη «μεγάλη αντεπίθεση», όπως την ονομάζουν, να το αντιληφθούν.
Γράφει ο/η Ο Πίκρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου