Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

<<Συσπείρωση του νεοφιλευθερισμού στην πτωχευμένη Ελλάδα.>>



Η εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη συνιστά βαριά ήττα του καραμανλισμού στη ΝΔ και ειδικότερα του Καραμανλή του «μουγγού» ή «βουβού». Είναι επίσης βαθιά ικανοποίηση του μητσοτακισμού και του ιδρυτή του καθώς αναχωρεί -κάποτε- από την παρούσα ζωή. Διότι κληροδοτεί στην πολύπαθη χώρα μας γνήσιο γόνο αποστασίας, αμοραλισμού και κυνισμού. Εφόσον εξακολουθήσουν, με παραλλαγές έστω, ας είναι και ακρωτηριασμένος και παραλλαγμένος αντίστοιχα, ο μεταπολιτευτικός δικομματισμός και ο εμφυλιοπολεμικός διχασμός, να ποδηγετούν και δηλητηριάζουν την πολιτική μας ζωή και τις τύχες της πατρίδας μας.
Βέβαια, αυτοί που επέλεξαν τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι δεν είναι 175.000 ήτοι 2,5% των Ελλήνων εκλογέων ενώ και το σύνολο των νεοδημοκρατών που μετείχαν αριθμώντας 330.000 δεν είναι παρά λιγότερο από το 5%. 16.000 περισσότεροι από τις ψήφους του Μειμαράκη (άλλο «ντοράκι» κι αυτός) είναι η … «υπεροχή» του. Δηλαδή πρόκειται για μια πολιτική εξέλιξη περιθωριακή ποσοτικά και πολιτικά. Αν την αντιληφθήκαμε οφείλεται στον ορυμαγδό των ΜΜΕ που αποσκοπούν στον προσηλυτισμό των πολιτών σε δικό τους εκλεκτό καθώς ο Τσίπρας αποτελεί πλέον πολιτικό πτώμα, όπως και οι προκάτοχοί του.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης ακραίος νεοφιλελεύθερος, αμερικανοτραφής και γερμανοτραφής, πολυπολιτισμικός και «συμβιωτικός» αλλά και απόλυτα μνημονιακός, αυθεντικό προϊόν της κομματοκρατίας και της διαπλοκής, μπορεί να αποτελέσει τον παράγοντα συσπείρωσης του εσμού των ομοϊδεατών του, καθαρίζοντας την πολιτική σκηνή από τα διφορούμενα και τις παραλλαγές τους ήτοι Σημίτες, Στουρνάρια κλπ. Μπορεί επίσης να αποτελέσει τον πυροκροτητή διάσπασης της ΝΔ προσφέροντας πολύτιμη υπηρεσία στην κοινωνία μας.
Είναι όμως και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση της «πολιτικής» -τρόπος του λέγειν- Τσίπρα που εκκολάπτει πλέον τέτοια ερπετά και στα άλλα κόμματα.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης οφείλει τη «νομιμοποίησή» του και την ανάδειξή του όχι μόνο στον Καραμανλή τον μουγγό ή βουβό αλλά και στον Τσίπρα τον ξετσίπωτο.
Νίκος Καραβαζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου