Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

<<Κανένα φως από Ελλάδα για ανάκριση Βγενόπουλου>>

Εμείς κοτζιά μου Κατσιαρίστρα (Ντίνο Μιχαηλίδη) ‘’αγωνιστή της ΕΟΚΑ’’ τους τον εκδώσαμε μαζί με τον υιό του για να δικαστεί και να καταδικαστεί στην Ελλάδα για μίζες του Άκη Τζοχατζόπουλου για τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ η ‘’Μαμά’’ μας μας κάνει κόλπα με το θέμα Βγενόπουλου. Φαίνεται ότι ο Βγενόπουλος δεν κρατά μόνο τα… ‘’ μπαλάκια’’ των κύπριων αλλά και των Ελλαδιτών πολιτικών. Τελικά κάτι πολύ στραβό υπάρχει με τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Δεν νομίζετε;

Όμηρος Αλεξάνδρου

<<Ένα μήνα μετά το αίτημα των κυπριακών Αρχών για ανάκριση των Βγενόπουλου, Μπουλούτα και άλλων, οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής επί του πρακταίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, Γενική Εισαγγελία, ανακριτές και υπουργείο Δικαιοσύνης προσανατολίζονται στην αποστολή υπενθύμισης ώστε να προχωρήσει το αίτημα. Ήδη αναμένεται ότι την ερχόμενη βδομάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αποστείλει στο αντίστοιχο υπουργείο της Ελλάδας υπενθύμιση ή να γίνει επαφή με αρμοδίους, ότι αναμένεται απάντηση στο αίτημα για ανάκριση τριών προσώπων και λήψη κατάθεσης από δύο άλλους οι οποίοι θεωρούνται μάρτυρες κατηγορίας.

Στο αρχικό αίτημα οι ανακριτές είχαν υποβάλει και ερωτηματολόγια ώστε να υποβληθούν στα πέντε συνολικά πρόσωπα. Η καθυστέρηση στην απάντηση του κυπριακού αιτήματος, έχει στην ουσία αντίκτυπο στις συνολικές έρευνες για την υπόθεση που διερευνάται και σχετίζεται με την πρώην Λαϊκή Τράπεζα και τη χειραγώγηση τιμών της αγοράς, όπως αυτή διερευνήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβάλλοντας μάλιστα και τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα. Σημειώνεται ότι ανάλογη υπόθεση που αφορά στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται ήδη ενώπιον δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», από τη στάση που θα τηρήσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, θα εξαρτηθεί και το μέλλον της υπόθεσης. Από πλευράς κυπριακών Αρχών διαμηνύεται ότι αν δεν θελήσει να έρθει οικειοθελώς στην Κύπρο, τότε θα ζητηθεί η έκδοσή του. Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα, αφού ο ίδιος φρόντισε να εκκρεμούν στην Ελλάδα υποθέσεις εναντίον του τις οποίες αναμένεται να επικαλεστεί.
 
Στο μεταξύ, άλλη μια υπόθεση που αφορά στην Τράπεζα Κύπρου και εξετάστηκε αρχικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται σε ένα περίπου μήνα να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα. Επίσης, όσον αφορά στη σοβαρή υπόθεση που αφορά στην εταιρεία Focus και τα έτη 2005 – 2008, οι έρευνες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αναμένονται όμως επιπρόσθετα στοιχεία από την Ελλάδα για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες. Οι ανακριτές του ειδικού κλιμακίου που διερευνούν τυχόν ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας, αποστέλλουν διαρκώς νέα αιτήματα στις ελληνικές Αρχές για παράδοση στοιχείων. Αυτό εξυπακούει και καθυστέρηση στη συμπλήρωση των ερευνών, ενώ αν τα στοιχεία βρίσκονταν στην Κύπρο οι έρευνες θα είχαν συμπληρωθεί προ πολλού.>>
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου