Τρίτη 12 Μαΐου 2015

<<Γιατί έχει υποστεί ιδεολογική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η συμφωνία – Ανοησίες το δημοψήφισμα>>


H Ελλάδα χρειάζεται συμφωνία όχι ανόητα δημοψηφίσματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας την εξουσία επιχείρησε να αλλάξει τον τρόπο, την μέθοδο και τον στόχο διαπραγμάτευσης με τους ετέρους.
Είχε πειστεί ότι αν υιοθετήσει μια στρατηγική με σκληρή διαπραγμάτευση, μπλόφες και τακτικισμούς θα υποχρεώσει την Ευρώπη να αλλάξει στάση έναντι της Ελλάδος και να αποτινάξει το μνημόνιο.
Προσέξτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε ότι μπορούσε να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων το μνημόνιο και να υπογράψει μια νέα ρεαλιστικότερη συμφωνία.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν λάθος, το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική που ακολούθησε, μια στρατηγική που έχει οδηγήσει την ελληνική κυβέρνηση σε βαριά ήττα.
Όχι απλά ήττα αλλά βαριά ήττα
Ας δούμε τα δεδομένα.
1)Ξεκίνησε με μια στρατηγική ότι το μνημόνιο τελείωσε αλλά πρόσφατα ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι δεν κατάφερε να σκίσει τελικώς τα μνημόνια.
2)Ο Βαρουφάκης ο έλληνας ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup στις 11 Μαίου δήλωσε «αναζητούμε κοινό τόπο μεταξύ της μνημονιακής περιόδου και της μεταμνημονιακής μεταρρυθμιστικής περιόδου»
Η σκληρή φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ κατά του μνημονίου έχει ξεκάθαρα μεταλλαχθεί.
3)Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για έντιμο συμβιβασμό, μια φράση που εμπεριέχει δικαιοσύνη αλλά η ΕΕ ούσα άτεγκτη υποχρεώνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεχείς υποχωρήσεις.
4)Πόσες φορές έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τροποποιήσει την δέσμη μεταρρυθμίσεων;
Συνολικά 4 φορές ξεκίνησε από τα 3,2 δισεκ. και βρέθηκε στα 14,2 δισεκ. ή αύξηση 340% και έπεται και 5η αναθεώρηση ανεβάζοντας το κόστος των μεταρρυθμίσεων στα 16 δισεκ.
5)Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να δεχθεί και υφεσιακά μέτρα, αύξηση ΦΠΑ, μείωση επικουρικών συντάξεων έως 30%.
6)Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ρήξη δεν θα έκανε όλες αυτές τις υποχωρήσεις.
7)Το δημοψήφισμα είναι η απόλυτη πολιτική ανοησία.
Γιατί;
Όταν γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η πλειοψηφία του λαού θα ταχθεί υπέρ του ευρώ και υπέρ της παραμονής στο ευρώ, σε τι θα βοηθήσει το δημοψήφισμα;
Θα αλλάξουν οι όροι διαπραγμάτευσης; ΌΧΙ.
Θα αλλάξει η στάση της Γερμανίας; ΌΧΙ
Θα συνεχίσει η ΕΕ να απαιτεί μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα μετά το μνημόνιο; ΝΑΙ.
Θα συνεχίσει η Ελλάδα να έχει σοβαρότατο πρόβλημα ρευστότητας αν άμεσα δεν λάβει την δόση ή βοήθεια από την ΕΚΤ; ΝΑΙ.
Το δημοψήφισμα πέραν από χάσιμο χρόνου μόνο άλλοθι μπορεί να αποτελέσει για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εφαρμόσει το μνημόνιο μετά την έγκριση του ελληνικού λαού ....
Για τον W. Schaeuble τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ το δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν προκαλεί καμία ταραχή, κανένα φόβο.
Γνωρίζουν οι Γερμανοί και η ΕΕ ότι το ελληνικό δημοψήφισμα δεν θα αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού, για τον λόγο αυτό είναι πολιτική ανοησία.
Το δημοψήφισμα δεν αλλάζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού είναι κενό περιεχομένου γιατί η κατάσταση μετά το δημοψήφισμα για την Ελλάδα θα είναι ακριβώς η ίδια με την περίοδο προ του δημοψηφίσματος.
H Ελλάδα χρειάζεται συμφωνία όχι ανόητα δημοψηφίσματα.

www.bankingnews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου