Κυριακή, 31 Μαΐου 2015

<<Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ζημιά στην εμπιστοσύνη προς το κοινό νόμισμα>>

Ο Jean-Claude Juncker κάλεσε το ΔΝΤ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα παρά τις συνομιλίες στις οποίες αναλώνονται οι δύο πλευρές 
«Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ζημιά στην εμπιστοσύνη προς το κοινό νόμισμα» υποστηρίζει ο επικεφαλής της Κομισιόν Jean-Claude Juncker σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Όπως τονίζει ο επικεφαλής της Κομισιόν «δεν μοιράζομαι την άποψη ότι θα έχουμε λιγότερους περιορισμούς και ανησυχίες αν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ», λέγοντας, πως «αν μια χώρα εγκαταλείψει κοινό νόμισμα το ευρώ θα παγίωνε την άποψη ότι το ευρώ δεν είναι μη αναστρέψιμο».
Ο Jean-Claude Juncker κάλεσε το ΔΝΤ να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα παρά τις συνομιλίες στις οποίες αναλώνονται εδώ και μήνες η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές της.
Υποστήριξε ακόμη, πως έχει ασκηθεί πίεση στην Αθήνα καθώς αντιμετωπίζει ζήτημα χρεοκοπίας στις 5 Ιουνίου οπότε και καλείται να αποπληρώσει μια ακόμη δόση προς το ΔΝΤ.
Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να προκαλέσει φυγή των επενδύσεων από την Ευρώπη, συμπλήρωσε, λέγοντας πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός του κατέστησε σαφές ότι οι επενδύσεις προς την Ευρώπη εξαρτώνται από την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.
«Δεν θα λειτουργήσει χωρίς το ΔΝΤ» τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η Γερμανία έχει θέσει από το 2010 ως όρο τη συμμετοχή του Ταμείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου