Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

<<Η γελοία ηγεσία μας σφάζεται στην ποδιά του κάθε Ακιντζί>>

Κάνουν και πάλι το βασικό λάθος. Δεν λαμβάνουν υπ' όψιν το ένστικτο αυτοσυντήρησης του λαούΦίλτατε Σάββα Ιακωβίδη,
Την Κυριακή, 3η του Μάη, έγραψες άρθρο στη «Σημερινή» με τίτλο: «Οι 'Πέρσες' του Αισχύλου και ο δρόμος του Μουσταφά», με το οποίο υποδεικνύεις στη λεγόμενη «ηγεσία» μας, παραθέτοντας επιχειρήματα, ότι, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους Τούρκους, θα πρέπει πρώτα να τους μελετήσει σε βάθος, έτσι που να γνωρίζει με ποιους έχει να κάνει!

Μα, φίλτατε Σάββα, σε ποιους τα υποδεικνύεις αυτά; Δεν είναι ολοφάνερο, όλα αυτά τα χρόνια, πως όλοι όσοι είναι ανακατεμένοι στην πολιτική στην Κύπρο, πέρασαν όλοι από την ίδια σχολή και ότι εκεί τους εμφυτεύτηκε το σύνδρομο του «ξερόλα»; Εσύ αναφέρεσαι στον Αισχύλο, σε Αμερικανούς και Κινέζους μελετητές. Εγώ θα αναφερθώ στον καθηγητή Σπύρο Βρυώνη, τον οποίο είχε στο πρόγραμμά του ο Λάζαρος Μαύρος στις 24 Απριλίου. Και ο οποίος μας είπε πως στη σημερινή Τουρκία οι πραγματικοί Τούρκοι είναι μια μικρή μειοψηφία. Οι συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από απογόνους βίαια εκτουρκισθέντων διαφόρων εθνοτήτων. Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων… Και πως ακόμα και ο πολύς Ερντογάν δεν είναι τίποτε άλλο από απόγονος εκτουρκισθέντων Ελλήνων του Πόντου, από συγκεκριμένο χωριό και συγκεκριμένη οικογένεια.

Δεδομένων αυτών και δεδομένης της μελέτης του ολόδικού μας, του αείμνηστου Κώστα Κύρρη, περί της καταγωγής των λεγόμενων Τουρκοκυπρίων, ποια άραγε θα έπρεπε να ήταν η πολιτική της εκκλησιαστικής και πολιτικής ηγεσίας μας έναντι αυτών των ανθρώπων;
Αλλά είναι πλέον αργά και κάποιος θα μπορούσε να μου πει πως αυτοί είναι πλέον γενίτσαροι και πως αυτοί είναι και οι χειρότεροι Τούρκοι. Αλλά θα αντέτεινα, πως ναι, σήμερα! Αλλά το κυπριακό πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε σήμερα. Η αντιπαράθεσή μας με τους Τουρκοκυπρίους έχει ιστορία πέραν του μισού αιώνα. Από ποιους, όμως, να ζητήσουμε ευθύνες; Από τους μακαρίτες; Αλλά τουλάχιστον ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα.

Εκείνοι, οι «Τούρκοι», εκόντες άκοντες, τράβηξαν τον δρόμο τους. Εμείς την ευκαιρία τη χάσαμε εδώ και δεκαετίες! Γιατί, επιτέλους, δεν κοιτάζουμε την αλήθεια κατάματα και να αποδεχτούμε πως είναι με Τούρκους που έχουμε να κάνουμε και πως οι πρόγονοί μας, που έζησαν τουρκοκρατία και γνώριζαν πολύ καλύτερα, δεν είναι κουτουρού που μας κατέλιπαν τη ρήση «ο Τούρκος γιοφύρι κι αν γενεί, πουπάνω του μεν ρέξεις»; Έχει εμπιστοσύνη ο Τούρκος; Γιατί δεν ρωτούν τον λαό;
Το 2004, γιατί ο λαός απέρριψε το σχέδιο που συλλόβροτη η ηγεσία μας αποδέχθηκε; Απλούστατα! Επειδή δεν είχε ο λαός την παραμικρή αμφιβολία ότι οι Τούρκοι δεν θα τιμούσαν την υπογραφή τους! Και ότι θα μέναμε και με τα χέρια αδειανά και χωρίς το κράτος μας.

Και δεν υπάρχει γελοιωδέστερο θέαμα από την ηλίθια ηγεσία μας, η οποία σφάζεται στην ποδιά κάποιου Τούρκου ονόματι Ακιντζί! Και αναμένει, λέει, πως θα βρει λύση τώρα, επειδή ο εν λόγω Ακιντζί είναι καλύτερος από τον προηγούμενο Έρογλου. Αλλά αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς για τους αφελείς. Η λύση είναι έτοιμη από το 2004. Άσχετο αν σήμερα δεν τη λένε «σχέδιο Ανάν». Έχει από τότε, αμέσως μετά που την απορρίψαμε, που τη μετονόμασαν «Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία».
Αυτά τα είπαμε χιλιάδες φορές. Και οι κυριότεροι φορείς της είναι και τα τότε πρωτοπαλλήκαρά της. Ο Αναστασιάδης και η περί αυτόν ομοχειρία του ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Και κάποιοι άλλοι πολύ πατριώτες, με τις εφημερίδες τους, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις τους. Οι οποίοι ήδη άρχισαν τα γνωστά: «Να μη δαιμονοποιούμε, να μη χωρίζουμε τον λαό σε πατριώτες και προδότες, να μην το ΄να και να μην τ' άλλο». Άσχετο αν εκείνοι δεν ορρωδούν έναντι ουδενός ούτε και διστάζουν να αποκαλούν φασίστες και «ΕΛΑΜίτες» όσους τους πήραν χαμπάρι και ήδη τους τα λένε ξικούτσουλλα.

Αλλά εκείνο που φοβούνται θα το πάθουν, να μην ανησυχούν. Επειδή κάνουν και πάλι το βασικό λάθος. Δεν λαμβάνουν υπ' όψιν το ένστικτο αυτοσυντήρησης του λαού. Εκείνο που τον κράτησε Έλληνα, παρά τις αλλεπάλληλες δουλείες και συμφορές. Και τελικά θα τα πούμε και στην κάλπη… Πάρα πολύ αέρα πήραν τα μυαλά τους. Και νομίζουν πως μας έχουν του χεριού τους… Αμ δε που μας έχουν!

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ. ΛΟΥΚΑ
Πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου