Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

<<Η Merkel δεν θέλει να επωμιστεί την καταστροφή της Ευρώπης για 3η φορά σε 101 χρόνια>>

 

Υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας ο κ. Stiglitz
Την πεποίθηση του ότι η Merkel δεν θα θέλει να σηκώσει το βάρος της καταστροφής της Ευρώπης, αν η Ελλάδα αποτύχει ή αποχωρήσει από το ευρώ, τόνισε ο βραβευμένος με Nobel οικονομολόγος Joseph Stiglitz, κατά την διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου του, σε συνέντευξη στο CNN.
O κ. Stiglitz, στην διάρκεια παρουσίασης του νέου του βιβλίου, «The Great Divide», τόνισε ότι "η γερμανίδα Καγκελάριος  Angela Merkel, δεν θα θέλει να επωμιστεί την καταστροφή της Ευρώπης για 3η φορά μέσα σε 101 χρόνια" αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδος.
Παράλληλα τόνισε ότι σοκαρίστηκε όταν στις 21 Απριλίου του 2015 κατάλαβε ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ήταν αδιάφορο στο ενδεχόμενο Grexit.
Nα σημειωθεί ότι πρόσφατη συνέντευξη του ο κ. Stiglitz, αναφερόμενος στην περίπτωση της Ελλάδας και στο ενδεχόμενο εξόδου της από το ευρώ είχε αναφέρει ότι "δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί".
«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια δημόσια συνέντευξη τύπου» σημείωσε.
«Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Έχω να σας πω πως είναι μια καταστροφή που είναι πολύ πιθανό να συμβεί.
Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά την στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα» προειδοποίησε ο ίδιος.
«Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει είναι τόσο μεγάλες, οι αντιλήψεις τους για το τι είναι καλά οικονομικά» ανέφερε J. Stiglitz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου