Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

<<Τρόμος στην κυβέρνηση, αν αύριο 30/6 υποβληθεί νέα πρόταση θα γίνει δεκτή - Ανατροπή στο 60% το ΝΑΙ στο δημομοψήφισμα>>

Καταγράφεται ανατροπή σκηνικού καθώς σχεδόν το 60% τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ στις προτάσεις των δανειστών ....
Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο ενώ προκάλεσε και οικονομικό αδιέξοδο στην ελληνική οικονομία επιβάλλοντας capital controls.
Ο Τσίπρας και το επιτελείο του έχουν συνειδητοποιήσει το ιστορικό τους σφάλμα και κυρίως έχουν συνειδητοποιήσει ότι πήραν τον δρόμο του αδιεξόδου.
Με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες, γίνονται σοβαρές προσπάθειες ώστε να υποβληθεί νέα πρόταση στην Ελλάδα, την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει άμεσα δεκτή.
Μάλιστα στην κυβέρνηση θεωρούν ότι άπαξ και βρίσκονται σε αδιέξοδο δεν έχουν άλλη επιλογή από το να δεχτούν την πρόταση των δανειστών.
Μάλιστα ζητούν κάποιες βελτιώσεις για την φέρουν στο δημοψήφισμα και να την ψηφίσουν θετικά ώστε η δανειακή πρόταση να έχει καθολική αποδοχή.
Ήδη σύμφωνα με εταιρίες δημοσκοπήσεων, καταγράφεται ανατροπή σκηνικού με την πλειοψηφία σχεδόν στο 60% να τάσσεται υπερ της πρότασης των δανειστών ώστε να αρθεί το αδιέξοδο.
Αρχικά οι δημοσκοπήσεις έδειχαν 60% ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών και ήδη σημειώνεται ανατροπή σκηνικού.
Τα capital controls στις τράπεζες θα ωθήσουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας να πει ΝΑΙ στο μνημόνιο των δανειστών.
Η κυβέρνηση μετά το τραγικό της λάθος να προχωρήσει σε δημοψήφισμα που οδήγησε σε capital controls φοβάται συνέχεια….στην σκληρότητα των μέτρων που μπορεί να λάβουν οι δανειστές.
Οι τράπεζες βρίσκονται στα όρια.
Μάλιστα υπάρχει ελληνική τράπεζα η οποία κινδυνεύει με κατάρρευση.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι σήμερα θα συνεδριάσει η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας για να λάβει μέτρα λόγω της μεγάλης έκθεσης της Εθνικής τράπεζας στην Finansbank.
Όλα τα σενάρια είναι πιθανό, ενώ ο φόβος οι κεντρικές τράπεζες των Βαλκανικών χωρών και της Τουρκίας να πάρουν αποφάσεις τύπου Ελλάδος με τα καταστήματα των Κυπριακών τραπεζών, αυξάνεται δραματικά.
Ο ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος είναι με την Ελληνική χρεοκοπία οι τράπεζες να καταρρεύσουν και να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του bail in δηλαδή να χρειαστεί νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκαλώντας τεράστιες ζημίες στους μετόχους και στους καταθέτες.
Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες έως 100.000 ευρώ αλλά πρακτικά τίποτε δεν είναι εγγυημένο στο τραπεζικό σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου