Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

<<Παραμένει στον Κορυδαλλό ο Ντίνος Μιχαηλίδης - Δεν έχει να πληρώσει η οικογένεια>>

Απόφαση για αποφυλάκιση του Ντίνου Μιχαηλίδη από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών των Αθηνών. Αποδεκτή η αίτηση του πρώην Υπουργού Εσωτερικών, με εγγύηση 700.000 ευρώ. Πληροφορίες για έφεση της απόφασης.
Το δικαστήριο αποφάσισε με πλειοψηφία 3-2, όπως ο κύριος Μιχαηλίδης -που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου- να αφεθεί ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 700.000 ευρώ.
Πέραν της εγγυήσεως επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο απαγόρευση εξόδου απ την Ελλάδα και εμφάνιση 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών) και η βεβαρημένη υγεία του.
Απαγορευτικό ποσό
Καλά πληροφορημένες πηγές της Cyprus Times, αναφέρουν ότι το ποσό που επιβλήθηκε ως εγγύηση, είναι αδύνατο να καταβληθεί από τους οικείους του κυρίου Μιχαηλίδη. Μάλιστα δικαστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν το πόσο των 700.000 ευρώ ως απαγορευτικό, για τα κυπριακά δεδομένα.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους δικηγόρους του Ντίνου Μιχαηλίδη να προσανατολίζονται σε άσκηση έφεσης, ώστε να ζητηθεί πιο χαμηλή εγγύηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου